Plameny se aktuálně nachází se 40 body na desáté pozici, ta jako poslední znamená účast v předkole play-off. Osm kol před koncem základní části však ztrácí na Kobru Praha, která se drží na klíčové šesté příčce, hratelných sedm bodů. Žďár má totiž oproti ostatním konkurentům vzájemný zápas s Kobrou k dobru. Po utkání v hlavním městě by tak mohlo být manko klidně jen čtyřbodové a náskok na jedenáctý Trutnov a dvanáctý Pelhřimov větší než současné dva body.

Šance na přímý postup z šestého místa tak stále žije, Plameny už ale musí spoléhat na pomoc od ostatních soupeřů.

Velký důvod k bezbřehému optimismu však momentálně v klubu být nemůže. Žďár se po dobrých výsledcích v poslední době trošku zadrhl. Všechny čtyři poslední duely dovedl „jen" do prodloužení, z nichž uspěl pouze v jednom případě. Z maximálního počtu 12 bodů vytěžil průměrných 5. Tabulkou se proto v kombinaci s jedním odloženým střetnutím propadl ze sedmé na desátou pozici.

Ideální není ani pohled na výsledky mužstev, jež byly ještě před nedávnem za Žďárem. Sedmý Písek prohrál z posledních osmi zápasů jediný. Osmý Havlíčkův Brod zdobí šňůra čtyř tříbodových výher v řadě a nadstandardní výsledky hřejí i devátý Nymburk, který si doma na konci prosince vyšlápl i na vedoucí Kolín.

Pokud by Plameny selhaly i proti papírovým favoritům z Kolína a z Jablonce, výsledky pražské Kobry pravděpodobně přestanou fanoušky, hráče i vedení zajímat. Místo nich by všichni zainteresovaní přeladili svou pozornost na ještě před dvěma měsíci vzývaný kanál předkola play-off. Otázkou však zůstává, zda to nebude po spanilé jízdě prostřední části soutěže málo.