„Šest bodů je dobrým počinem do dalších zápasů. Proti Pelhřimovu to bylo z naší strany takové nervózní, ale byli jsme trpěliví, hra na čtyři lajny se nakonec projevila. V Písku jsme po dlouhé době nastoupili jen s patnácti hráči, protože s námi nebyli junioři, navíc někteří další hráči jsou zranění. Písek má vyšší kvalitu než v loňském ročníku, ale zvládli jsme to. Mrzí mě jen náš výpadek za vedení 2:0, kdy jsme jakoby přestali hrát, ale ve třetí třetině už jsme to byli znovu my. Odskočili jsme do vedení 4:2, po inkasovaném gólu v oslabení jsme si výhru dokázali pohlídat,“ popsal oba zápasy trenér Plamenů Michal Konečný, kterého těšila takticky zvládnutá koncovka sobotního utkání.

„Jsem rád, že jsme si i takový zápas na nervy dokázali pohlídat. Celou sezonu bychom samozřejmě v tak nízkém počtu hráčů nastupovat nechtěli, bylo by to po fyzické stránce extrémně náročné. Chceme praktikovat bruslařský a útočný hokej, žádné bránění, navíc si myslím, že na to ani nemáme složený manačaft.“

DERBY JE PROVĚŘÍ

Po letním rozpadu střelecky silné první lajny Štěpánek – Pytlík – Vítek se mohlo zdát, že v novém ročníku mohou mít Plameny problém s koncovkou. Deset branek ve dvou utkáních však tyto pochybnosti vyvrací. „V loňské sezoně nastřílela první lajna spoustu branek, k tomu odešli také produktivní Střecha s Benešem, ale každý je nahraditelný. Dáváme i tak dost branek z obrany, potěšilo mě i to, že jsme dali tři góly z přesilových her, protože jim jsme se speciálně věnovali. Navíc je tu i síla kolektivu, což se ukázalo právě v Písku po vyrovnání na 2:2,“ pochvaloval si Konečný.

Pořádným testem pro Plameny však bylo až středeční domácí derby s Havlíčkovým Brodem (Plameny zvítězily 5:4 – pozn. red.). „Do derby půjdeme dobře naladění, nyní Brod a následně Budějovice nás prověří. Doufám, že přijde dost lidí, bude to prestižní utkání, v němž nikdo nechce prohrát, proto věřím, že nezklameme,“ dodal kouč Plamenů.

Svratecké koupaliště.
Léto lákalo ke koupání, čáru přes rozpočet Svrateckým udělal pramen