ŽĎÁR N. S. – PELHŘIMOV 6:2

Domácí vstoupili do zápasu s velkým odhodláním odčinit dvě poslední porážky a za svou snahu byli odměněni dorážkou Vítka. Hra se poté postupně vyrovnávala. Spartak poprvé propálil Slámu po půl hodině. Kořínek si sjel od modré a mířil přesně, 1:1. Pohodovou cestu do kabin pak zařídil Plamenům nejlepší hráč utkání Jiří Man, který nejdříve připravil gól Smejkalovi a ve 40. minutě sám zvyšoval už na 3:1. Pelhřimov gól do šatny ochromil, čehož hned po nástupu z kabiny využil Ježek. Zbytek utkání už se dohrával v domácí režii. „Žďár byl první třetinu lepší, ve druhé se nám postupně podařilo srovnat a chvílemi jsme možná byli i lepší my. Nebudu říkat, že to ovlivnil rozhodčí, ale byl tam faul na Tomáše Plachého, který nepískl. Pak jsme ještě dostali dva góly a zápas se už jen dohrával," shrnul pro domácí web kouč Pelhřimova Martin Meloun.

Podobně viděl zápas i trenér Plamenů Martin Sobotka: „V první třetině nás několikrát podržel brankář Sláma. Od té doby, co Pelhřimov vyrovnal, si paradoxně myslím, že jsme měli navrch. Hlavní zlom pak přišel v té čtyřminutové přesilovce, kdy David Vítek ukázal zodpovědnost a disciplinovanost, když se nechtěl prát."

Branky a nahrávky: 9. Vítek (Man), 38. Smejkal (Kotlík, Man), 40. Man (Kunstmüller), 41. Ježek (J. Plachý, Kaňka), 45. Ježek (J. Plachý), 47. Střecha (Kaňka) – 30. Kořínek (T. Plachý, Tecl), 60. T. Plachý (Kořínek). Rozhodčí: Talpa – Kotlík, Polák. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 645. Třetiny: 1:0, 2:1, 3:1. Žďár nad Sázavou: Sláma – Staněk, Střecha, Beneš, Pleva, Smejkal, Jan – Ježek, Kaňka, Plachý – Kunstmüller, Hron, Dítě – Vítek, Kotlík, Man. Pelhřimov: Čekal – Adam, Beneš, Jelínek, Veselý, Kasalý, Kořínek, Suk, Posmyk, Tobola – Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Bezděk, Votápek, Svoboda.


KOLÍN – M. BUDĚJOVICE 6:3

Hosté přijeli na led Kozlů ve značně oslabené sestavě. K dispozici měli pouze třináct hráčů do pole, a tak musel výstroj obléci i trenér Moravských Budějovic Rudolf Cakl. Na rozdíl od Žihadel hraje Kolín v poslední době ve velké pohodě a to dokázal také během první třetiny, která určila směr zápasu. Do vedení šli domácí hned v 6. minutě po přesilovkovém zásahu Šifty. Stejný hráč se prosadil i o pět minut později. Kozlové do první sirény přidali ještě další dva zásahy a bylo prakticky rozhodnuto.

Druhá třetina nabídla spíše více osobních soubojů, než pohledného hokeje, a tak si muselo 650 diváků na stadioně počkat na branky až do třetí třetiny. Zásahy Kovalského a Buly vykřesaly pro Žihadla naději. Tu ale utnul ve 48. minutě kuriozním gólem Hanzl. Kolínský bek vyhodil kotouč z vlastního obraného pásma a k překvapení všech skončil za zády Šťastného. „Bohužel i to se stává. Byli jsme docela na koni, domácí si museli vzít oddechový čas. Ale nechci to svádět na něj, prostě to je sport," konstatoval trenér Cakl.

Ten pak sám ještě snížil, definitivní podobu výsledku ale dal osm minut před koncem domácí Barták. „Rozhodla jednoznačně první třetina. Především to, že jsme dostali tři góly v oslabení. V Kolíně je oproti našemu hodně velké hřiště a to nám dělalo především velké problémy," hodnotil kouč Žihadel.

Kvůli tomu, že se v kabině druholigového nováčka objevila viróza, a tým neměl k dispozici ani hráče z Jihlavy, kteří momentálně bojují v play off, tak musel sám obléci výstroj.

„Svůj výkon bych hodnotil kladně," usmíval se Cakl. „Gól jsem vstřelil po parádní nahrávce Zahradníka, mně stačilo pouze zasunout mezi betony. Ale samozřejmě mě víc zajímá výsledek týmu a ten už bohužel tak pozitivní nebyl," doplnil.

Branky a nahrávky: 6. Šifta (Kadlec), 11. Šifta (Hanzl), 17. Pýcha (Mejzr), 20. Morkes (Kulhánek, Kadlec), 48. Hanzl, 52. Barták (Šifta) – 46. Kovalský (Latner, Peroutka), 48. Bula (Dostál, Sobotka), 48. Cakl (Zahradník, Sechovec). Rozhodčí: Jechoutek – D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 7:12, navíc Morkes, Skokan 10 minut – Zahradník 10 minut a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 650. Třetiny: 4:0, 0:0, 2:3. Moravské Budějovice: Vejvoda (12. Šťastný) – Sechovec, Kún, Prkna, Latner, Peroutka, Zábojník – Sobotka, Bula, Zahradník, Barták, Kovalský, Jánský, Dostál, Cakl.


CHOTĚBOŘ – NYMBURK 3:6

V předposledním kole základní části druhé ligy nastoupila Chotěboř proti Nymburku v okleštěné sestavě, kterou museli doplnit čtyři junioři. Již ve čtvrté minutě se dostala zásluhou Kesnera do vedení, ale Nymburk se touto brankou nenechal vůbec zaskočit. O čtyři minuty později bylo vyrovnáno z přesilové hry, když Zvolánka prostřelil Cicvárek. Potom předvedl pěknou individuální akci Marek – 1:2. Do konce první třetiny navýšil Nymburku vedení ještě Stehlík.

Ve druhém dějství utekli hosté až na 1:5, ale čtyřbrankové vedení jako by je ukolébalo a toho využil Varga s Kelnerem ke snížení na 3:5. V poslední části si hosté hlídali náskok a v poslední minutě vsítili do prázdné branky šestý úspěch.

Branky a nahrávky: 4. Kesner (Hospodka), 32. Varga (Fibikar), 39. Kesner (Brychta) – 8. Cicvárek (Tregl), 14. Marek (Stehlík), 19. Stehlík (Šimek, Tregl), 21. Stehlík, 26. Kulich (Bílek), 60. Sirotek (Sedlák). Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. Třetiny: 1:3, 2:2, 0:1. Chotěboř: Zvolánek – Brychta, Heřmanský, Fibikar, Novotný, Zítka, Křepelka, Dolinský, Hospodka, Kesner, Varga, Sobotka, Hemský, Adamec, Svoboda, Eis.

Ostatní výsledky 35. kola: Břeclav – Hodonín 2:5 (1:1, 0:3, 1:1), Technika Brno – Jindřichův Hradec 6:3 (2:1, 0:2, 4:0).