ŽĎÁR – TRUTNOV 3:1

Ze Žďáru se body nevozí! Jasný vzkaz pro všechny týmy, které dorazí na Vysočinu. Ždárští hokejisté zatím z venkovních hřišť nepřivezli ani bod, ale doma jsou stoprocentní. To se potvrdilo i proti Trutnovu, s nímž nesehráli příliš vydařený zápas, přesto opět zvítězili.

„Jsem rád za tři body, ale to je dnes asi jediná pozitivní věc. Vím, že jsme schopní hrát podstatně líp. Naše hra mě zklamala, a kdybychom ten zápas prohráli, tak bych se nedivil,“ nešetřil kritikou svých hráčů Martin Sobotka a dodal: „Myslím, že je již čas udělat nějaké změny!“ Plamenům se nepodařila první třetina, v níž byly často vylučovány, a pouze díky dobře chytajícímu Slámovi se skóre neměnilo.

„Dneska můžu pochválit akorát tak Jirku Slámu, který nás především v první třetině podržel,“ vyzdvihl Sobotka výkon své brankářské jedničky. Ve stejném stylu, v jakém skončilo úvodní dějství, začala i druhá dvacetiminutovka. Vyloučený domácí hráč, příležitost pro Trutnov. Hosté však s přesilovkou naložili velmi mizerně a domácí se v oslabení ujali vedení.

K vedoucí brance Beneše přidal Aleš Padělek druhou branku a uklidnil domácí střídačku. Ta však znejistěla po Karlíkově snížení. Hosté byli i blízko vyrovnání, ale Sláma opět podržel svůj tým. Když deset minut před koncem přidal třetí branku Plamenů Kaňka, domácím se opět dýchalo o něco lépe. V závěru se hosté snažili o zdramatizování zápasu, ale z tlaku už žádnou branku nepřidali.

Branky a nahrávky: 27. Beneš (Kunstmüller, Plachý), 31. Padělek (Říha, Vítek D.), 49. Kaňka (Plachý, Beneš) – 37. Karlík (Veselý T.). Rozhodčí: Humpolíček – Chocholouš, Mikšík. Vyloučení: 7:5 navíc Chaloupka 10 min OT Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 378. Třetiny: 0:0, 2:1, 1:0. Žďár nad Sázavou: Sláma – Doležal, Beneš, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, M. Vítek – D. Vítek, Padělek, Hron, Říha, Krupka, Dítě, Kaňka, Plachý, Kunstmüller.

PELHŘIMOV – VRCHLABÍ 4:6

Hosté kvůli problémům s dopravou přijeli na zápas pozdě a domácí se do nich opřeli. Skóre měnila ostrá střela Plachého, ve 14. minutě zvýšil Kopic při přesilovce na 2:0. Vrchlabí ale také využilo přesilovku, vyloučení Srdínka v závěru třetiny potrestal Šťastný. Druhá část měla dva hrdiny. Pelhřimovské vedení dvakrát zvýšil Kopic, ale hosté nasadili ještě větší kalibr.

Bláha stihl hattrick, takže se po druhé přestávce začínalo od začátku. Rozdílový gól zaznamenal při přesilovce Šťastný a bylo čím dál tím patrnější, že Pelhřimov ztrácí půdu pod nohama. Jeho tlak střelecké vyjádření nenašel, naopak při hře bez brankáře zpečetil import bodů Jakubec.

„Povedl se nám vstup do zápasu, asi za to částečně mohly potíže hostů s autobusem. Bohužel pak jsme začali doplácet na chyby. Když je po druhé třetině poměr střel 30:10, tak je patrné, že jsme se porazili vlastně sami,“ prohlásil Jakub Kloz, který na lavičce Pelhřimova momentálně zastupuje nemocného trenéra Tibora Janáse.

Branky a nahrávky: 10. Plachý (Kopic), 14. Kopic (Votápek, Plachý), 22. Kopic (Plachý, Votápek), 26. Kopic (Mečiar) – 19. Šťastný (Matějka), 23. Bláha (Matějka), 30. Bláha (Skočovský), 36. Bláha (Matějka), 50. Šťastný (Matějka), 60. Jakubec (Filip). Rozhodčí: Dědek – Klouda, Musil. Vyloučení: 5:11, navíc Mečiar (Pelhřimov) 10 minut, Šťastný (Vrchlabí) 10 minut. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 320. Třetiny: 2:1, 2:3, 0:2. Pelhřimov: Barus (30. Čekal) – Jelínek, Kasalý, Mečiar, Adam, Šidák, Srdínko, Minárik, Kubát, Třetina, Marek Hadrava, Votápek, Plachý, Kopic, Kadlec, Martin Hadrava.

DĚČÍN – M. BUDĚJOVICE 7:2

Ani Děčínu, ani Moravským Budějovicím se vstup do sezony příliš nevydařil. Hůře na tom byli domácí, kteří v sezoně ještě nevyhráli. Hned v úvodu si oba týmy vytvořily několik zajímavých akcí. První se z branky radovali hosté, když se do přečíslení dostal Gottlieb s Horkým a první jmenovaný poslal Žihadla do vedení.

Na dlouho to však byla jediná radost hostů. Děčín stihnul ještě do konce první třetiny vyrovnat a od druhé dvacetiminutovky převzal otěže utkání. Na branku Voldána mohli hosté zareagovat v přesilové hře, v té však inkasovali třetí branku, která je definitivně srazila do kolen. Třetí třetina byla završením trápení moravskobudějovického celku v úvodu sezony.

Děčín přidal další čtyři branky, na které svěřenci Rudolfa Cakla dokázali zareagovat až tři minuty před závěrečnou sirénou, kdy dostali výhodu přesilové hry pěti proti třem. Bartákova branka ale už nic nezměnila na další budějovické prohře.

Branky a nahrávky: 18. Vorláb (Merta, Hašek), 23. Vorláb (Hašek), 32. Faigl (Oliverius), 41. Hašek (Vorláb), 44. Merta (Hašek, Filipovský), 45. Vacek (Oliverius, Kaltenböck), 53. Faigl (Oliverius, Merta) – 7. Gottlieb (Horký), 57. Barták (Matějka). Rozhodčí: Kostourek – Coubal, Ševic. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Třetiny: 1:1, 2:0, 4:1. Moravské Budějovice: Šťastný – Sobotka, Randa, Forman, Sechovec, Latner, Pelikán T. – Přidal, Vantuch, Trojan – Matějka, Barták, Pelikán A. – Lupač, Gottlieb, Vlašín – Telesz, Horký, Paták.

Výsledky ostatních zápasu skupina Západ: Klášterec nad Ohří – Jablonec 3:5 (1:0, 1:4, 1:1), Řisuty – Sokolov 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), Klatovy – Kolín 3:6 (1:2, 2:1, 0:3), Bílina – Kobra Praha 4:6 (0:1, 0:1, 4:4), Tábor – Jindřichův Hradec 2:1 (0:0, 2:0, 0:1).