KOLÍN ŽĎÁR N. S. 5:4

Plameny celý zápas dotahovaly. Během první třetiny nabraly dvoubrankové manko. Domácí brankář Sejpal je držel na uzdě až do 38. minuty. Poté se roztrhl s góly pytel. Nejdříve se trefil Pleva, aby Kaňka na začátku poslední části vyrovnal.

Kozlové se znovu dostali na koně díky dvojici Kadlec-Morkes, která zvýšila na 4:2. Tento stav ale nevydržel ani třicet vteřin. Staněk po přihrávce Kunstmüllera snížil na 4:3 a minutu před koncem zdramatizoval zápas mladík Hron.

Kolín si ale rozvzpomněl na poslední domácí duel se Žďárem, a stejně jako 14. listopadu rozesmutněl hostující střídačku brankou v poslední minutě.

„Začali jsme ustrašeně, ale pak jsme se z jejich tlaku vymanili a od druhé třetiny se hrál vyrovnaný zápas. V závěru musím kluky pochválit za bojovnost, nechali na ledě všechno a podruhé vyrovnali. Listopadová historie se ale bohužel opakovala. Dostali jsme smolný gól," pokrčil rameny trenér Sobotka, jehož družina dohrávala utkání bez zraněného Šíra jen se čtyřmi obránci.

Branky a nahrávky: 4. Cerk (Mejzr, Malý), 16. Mejzr (Cerk), 49. Kadlec (Morkes, Pácal), 54. Kadlec (Morkes, Šifta), 60. Morkes (Kadlec) 38. Pleva (Smejkal, Dítě), 43. Kaňka (Ježek), 54. Staněk (Kunstmüller), 59. Hron (Dítě). Rozhodčí: Stolín Špringl, Tasch. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. Diváci: 570. Třetiny: 2:0, 0:1, 3:3. Žďár nad Sázavou: Opršal Pleva, Smejkal, Staněk, Střecha, Šír Ježek, Kaňka, Plachý Kunstmüller, Hron, Dítě Man, Kotlík, Vítek.

PELHŘIMOV BŘECLAV 3:4 PP.

V pelhřimovské kabině začala řádit chřipka, takže tým šel do klíčového souboje o první čtyřku v hodně nekompletní sestavě. Přesto na úvodní gól Břeclavi odpověděl a do konce třetiny získal vedení. V 15. minutě se po přihrávce Kubáta prosadil Bezděk a obrat zařídil kapitán Tecl. Ve druhé části Břeclav zrealizovala další obrat. Režíroval ho dvěma góly Medřický.

Pelhřimov však bojoval až do konce a v 52. minutě se dočkal. Střelu Bezděka ještě Zelenka vyrazil, ale na dorážku Kubáta už byl krátký. Prodloužení však dlouho netrvalo. Domácí ho při vyloučení Veselého začali v oslabení a to potrestal vítězným gólem kapitán Břeclavi Jurča.

„Výsledek nás samozřejmě netěší, ale vzhledem k tomu, jak vysokou marodku momentálně máme, není neúspěchem," prohlásil trenér Martin Meloun.

Branky a nahrávky: 15. Bezděk (Kubát), 17. Tecl, 52. Kubát (Bezděk) 7. Popolanský (M. Bartoš), 23. Medřický (Novák), 32. Medřický, 62. Jurča (M. Bartoš). Rozhodčí: Vokřál Beránek, Ledinský. Vyloučení: 6:8, navíc Beneš (Břeclav) 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 250. Třetiny: 2:1, 0:2, 1:0 0:1. Pelhřimov: Jíra Kořínek, Posmyk, Veselý, Adam, Tobola, Jelínek Tecl, Plachý, Hrbatý Bezděk, Kubát, Votápek D. Kasalý, Svoboda, Beneš.

HODONÍN CHOTĚBOŘ 7:1

Rozdíl mezi oběma soupeři snad ani nemohl být větší. Na jedné strany suverén a favorit celé soutěže, na té druhé beznadějně poslední tým, který k utkání nastoupil pouze s deseti hráči do pole.

Přesto nezačala Chotěboř v Hodoníně špatně a i díky obrovskému podcenění ze strany soupeře prohrávala po první části pouze 0:1. Chléb se tak lámal až ve druhé části. Ve 27. minutě zvyšoval na rozdíl dvou branek Fiedler. Po něm se ještě do přestávky trefili i Špok, Jurásek a Charvát.

V závěrečném dějství přidali Lvi aspoň čestný zásah zásluhou Eise. Drtiči sice nepodali dvakrát oslnivý výkon, i tak ale přidali ještě dva góly.

Přestože jeho tým vysoko prohrál, byl trenér Vladimír Halamka starší s výsledkem celkem spokojen. „Řeknu na rovinu, že jsem rád, že jsme nedostali deset gólů. Rozdíl mezi oběma týmy musel být vidět," uvedl na hodonínském webu. „Hodonín byl samozřejmě jasně lepší. Dal sedm branek a ještě neproměnil spoustu šancí. Nás ale podržel brankář Pešek, který podal výborný výkon. Ostatní hráči rovněž nezklamali a i přes porážku podali stoprocentní výkon," dodal.

Branky a nahrávky: 13. Špok (Kříž, Peš), 27. Fiedler (Sajdl), 33. Špok (Kříž, Charvát), 38. Jurásek (Polesný), 39. Charvát (Fiedler), 54. Sajdl (Barus), 54. Špok (Kříž, Charvát) 44. Eis (Krejčí, Svoboda). Rozhodčí: Slavka Kříž, Musil. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 892. Třetiny: 1:0, 4:0, 2:1. Chotěboř: Pešek Křepelka, Brychta, Krejčí, Zítka Hospodka, Hemský, Kesner, Dolinský, Svoboda, Eis.