V České Třebové se jim nepodařil proměnit mečbol, když prohráli 8:6. Druhý pokus budou mít ve středu od 19 hodin v domácích Pěšinkách. Obhajobu titulu Velkému Meziříčí překazily až ve finále Boskovice. O jejich triumfu rozhodly v rozhodujícím třetím finále až samostatné nájezdy.

FINÁLE KRAJSKÉ LIGY PARDUBICKA

SVĚTLÁ N. S. – ČESKÁ TŘEBOVÁ 4:3

V pěšinkách začali lépe hosté, kteří se hned v úvodu ujali vedení zásluhou Schejbala. Inkasovaná branka Skláře nakopla, začali být aktivní, s přehledem ubránili oslabení po faulech Křišťana a po něm Štrose. Vyrovnávací branky se dočkali v jedenácté minutě, kdy byl úspěšným střelcem Petr Včela. Ještě do konce první třetiny se podařilo domácím vývoj zápasu otočit. V poslední minutě se z přesilové hry trefil Šíma. Obrat v zápase se podařil i Kohoutům z české Třebové, a to hned na začátku druhého dějství. Nejdříve na 2:2 vyrovnal Jindřich a vedení hostům vrátil Hemský. Z vedení se Česká Třebová radovala sedm minut, o vyrovnání se postaral Štros – 3:3. Závěrečná třetina byla o tom, kdo dá branku, tak se pravděpodobně bude radovat z vítězství. Nejdříve při domácích stálo štěstí, když Schejbal trefil tyčku.

Rozhodnutí padlo pět minut před koncem, kdy se o vítěznou trefu postaral Křišťan. „Jsme rádi za výhru, ale měli jsme velké štěstí. Několikrát nám tam zvonila tyčka a podržel nás výborný Kouba," chválil svého spoluhráče autor druhé světelské branky Ondřej Šíma.
Branky a nahrávky: 11. P. Včela Žák), 20. Šíma (Blažek), 38. Štros (Jar. Doležal), 55. Křišťan (P. Včela) - 2. Schejbal, 22. Jindřich (Schejbal), 31. Hemský. Vyloučení: 8:8, navíc Včela P. (SVE) 10 min. nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 552. Třetiny: 2:1, 1:2, 1:0. Světlá n. S.: Koubský – O. Včela, Svoboda, Šíma, Kořínek, Venc, Fibikar - Žák, Blažek, Štros, Křišťan, Dušátko, P. Včela, Dolinský, Jar. Doležal, Jak. Doležal, Špatenka, Kubát.

ČESKÁ TŘEBOVÁ – SVĚTLÁ N. S. 8:6

Stav série: 1:2
První dvě třetiny měly podobný průběh jako druhé utkání hrané ve Světlé, ale v opačném pořadí. Do vedení šli opět hosté, tentokrát to Byla Světlá, která se prosadila v deváté minutě zásluhou Ondřeje Včely. Jenže radost byla pouze dvouminutová. O vyrovnání se postaral Fúzik a do vedení šla Česká Třebová o pár sekund později po trefě Zadiny. O vyrovnání se na začátku druhé třetiny postaral Dolinský, ale vzápětí vrátil Kohotům Vedení opět Fúzik. Přesto se šlo do kabin za nerozhodného stavu 3:3, když za hosty vyrovnával Kubát. V zavěrečném dějství se strhla přestřelka se šťastným koncem pro domácí. Hosté šli sice po brankách Ondřeje Včely a Jakuba Doležala do trháku 5:3, ale následně Skláři znervózněli, nechali si nasypat pět branek a bylo jasné, že první mečbol Světlá nepromění. "My jsme dneska neodehráli zase tak špatné utkání, ale za stavu 5:3 jsme se toho lekli. Přestali jsme hrát to, co jsme chtěli. Soupeř je zkušený a potrestal to. Nic se neděje, ve středu máme zápas u nás, kde se bude začínat nula-nula. A my to musíme doma zvládnout," nechal se slyšet světelský trenér Jiří Přibyl.
Branky a nahrávky: 11. Fúzik, 12. Zadina (Škvor, Fink), 25. Fúzik (Hemský), 48. Škvor (Jindřich, Hemský), 50. Fúzik (Jindřich, Fink), 51. Hemský (Kavalír, Škvor), 55. Jindřich, 60. Fúzik - 9. O. Včela, 22. Dolinský, 28. Kubát (Venc), 41. O. Včela (Žák, P. Včela), 44. Jak. Doležal (O. Včela), 60. O. Včela (P. Včela) Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 924. Světlá n. S.: Koubský - Fibikar, Svoboda, O. Včela, Venc, Šíma, Kořínek - Žák, Štros, Křišťan, Dušátko, P. Včela, Dolinský, Jar. Doležal, Jak. Doležal, Špatenka, Kubát, Blažek.

FINÁLE KRAJSKÉ LIGY JIŽNÍ MORAVY A ZLÍNSKA

BOSKOVICE – VELKÉ MEZIŘÍČÍ 3:2

Ve druhém finálovém utkání začaly mnohem lépe domácí Boskovice, které si během úvodní dvacetiminutovky vypracovaly dvoubrankové vedení. „V Boskovicích je to vždy těžké, počítali jsme s tím, že na nás vletí," přiznal trenér Velkého Meziříčí Roman Vondráček

Hned na začátku druhé třetiny jeho svěřenci snížili, ale domácí rychle odpověděli. Po gólu Štěpánka se šlo do kabin za stavu 3:2. Ve třetí třetině se hosté hnali za vyrovnáním, ale srážela je špatná koncovka. „Klíčová byla naše dlouhá přesilovka pět na tři, při níž jsme prakticky nevystřelili na branku," mrzelo Vondráčka. O vítězi tak musel rozhodnout až třetí zápas na ledě Horáckého hokejového klubu.
Branky a nahrávky: 8. Skácel (Šebek), 19. Skácel (Dufek), 23. Pelikán (Václavík) – 22. Roupec (Dostál), 33. Štěpánek (Chlubna, Rozmarín). Rozhodčí: Antonín – Vašíček, Zapletal. Vyloučení: 8:4. Bez využití. Diváci: 325. Třetiny: 2:0, 1:2, 0:0. V. Meziříčí: Juda – Kučera, P. Vlašín, Ambrož, Burian, Kochánek, Vondráček – Pejchal, Dostál, Sobotka, Krča, Střecha, M. Vlašín, Roupec, Rozmarín, Chlubna, Štěpánek.

VELKÉ MEZIŘÍČÍ - BOSKOVICE 3:4 sn

Konečný stav série: 1:2
V rozhodujícím utkání vyšla první třetina lépe Velkému Meziříčí. Na jeho první branku sice hosté ihned odpověděli, Krča svým druhým gólem vrátil domácímu týmu vedení.

V prostřední části však Boskovice dvěma góly zápas otočily. Ve třetí třetině domácí z velkého tlaku jen vyrovnali. „Měli jsme i další šance, ale bez efektu," mrzelo kouče Meziříčí Romana Vondráčka.

V prodloužení mohl rozhodnout o obhajobě titulu pro Meziříčské Dostál, ale trestné střílení neproměnil. Došlo tak na samostatné nájezd, při nichž se domácí ani jednou neprosadili. „Je to určitě zklamání, ale takový už je hokej. Odehráli jsme dobrou sezonu, můžeme se za ní ohlédnout se vztyčenou hlavou," dodal Vondráček.
Branky a nahrávky: 16. Krča (Střecha), 20. Krča (Střecha, Vlašín), 47. Ambrož (Vlašín, Krča) – 16. Pelikán (Maksa), 27. Špok (Bednář), 29. Bednář (Špok, Dufek), rozh. náj. Pelikán. Rozhodčí: Čuňočka – Kráľ, Sofka. Třetiny: 2:1, 0:2, 1:0 – 0:0. V. Meziříčí: Juda – Kučera, P. Vlašín, Ambrož, Burian, Kochánek, Vondráček – Pejchal, Dostál, Sobotka - Krča, Střecha, M. Vlašín – Roupec, Rozmarín, Chlubna – Štěpánek, Kudláček. Boskovice: Chvátal – Fabiánek, Honzek, Maksa, Dufek, Krejčiřík, Surý – Hrazdil, Václavík, Skácel – Sekanina, Špok, Hnilička – Karný, Bednář, Veselý – Pelikán.