Svěřenci Martina Sobotky měli pouze dva dny na to, aby se myšlenkami přeorientovali z vítězného čtvrtfinále do semifinále. Žďárští hokejisté to nezvládli a mohou litovat zejména hrubě nepovedeného začátku zápasu. „Zaspali jsme, první třetina se opravdu hodně nepovedla. Špatně jsme do utkání vstoupili a už jsme se nechytili," řekl k úvodu žďárský útočník Martin Gregar. Ten měl ještě za bezbrankového stavu na holi vedoucí branku. „Měl jsem šanci, kterou kdybych proměnil, zápas by třeba vypadal jinak. Doufám, že smůlu jsem si vybral a příště to tam padne," mrzelo Gregara.

Kohouti zasypali Plameny v první třetině čtyřmi přesnými zásahy a vypadalo to, že si žďárští hokejisté přibalí na cestu na Vysočinu pořádný příděl. Ve druhé i ve třetí třetině se ale žďárští hokejisté vzchopili a sehráli se soupeřem vyrovnaný duel. „Je dobře, že jsme se po té špatné první třetině zvedli, výkon šel nahoru a průběh utkání nepokračoval stejným stylem dál," hledá pozitiva mladý útočník. „Do dalšího zápasu je to určitě plus," pokračoval.

Utkání zhodnotil i kouč Plamenů Martin Sobotka. „Absolutně jsme nezvládli začátek zápasu. Byli jsme bez pohybu, hráli jsme naivně, soupeř nás přebrusloval a z toho pramenily naše fauly. Jim to sedlo a hned z první přesilovky jsme inkasovali, pak využili i další. Nakonec první třetina skončila 4:0 a s tím už se proti takovému soupeři obzvláště na jeho ledě, dá těžko něco dělat. My jsme se to pak snažili spíš už dohrát se ctí, abychom nedostali nějaký velký nářez a připravili se na další zápas. Není to určitě příjemné, ale je to první zápas a soupeř vyhrál své domácí utkání."

Kouzlo play-off

Dnes Plameny čeká možnost reparátu. Pomoct by žďárským hokejistům měly opět naplněné Bouchalky, které domácí poženou kupředu. Pokud však první zápas něco ukázal, tak to, že Kohouti budou pro Žďárské daleko tvrdší oříšek než ve čtvrtfinále Kolín.

Svěřenci Martina Sobotky si ale stále nemusí dělat těžkou hlavu, nemají co ztratit. Navíc se ve vyřazovacích bojích stále dokola ukazuje, že každé utkání má zcela odlišný náboj a průběh. Samotné Plameny si ve čtvrtfinále prošly debaklem na domácím ledě od Kolína, který je paradoxně nastartoval k výborným výkonům. „I když jsme ten zápas nakonec prohráli vysoko, tak v play-off rozhodují vítězné zápasy. Výsledek zas tolik nerozhoduje," myslí si Martin Gregar. „Já myslím, že to bude úplně jiný zápas. S Kolínem jsme taky prohráli 9:2, a další zápas jsme hráli úplně jinak. Hlavní je, abychom byli na další duel dobře odpočatí a šli na to úplně jinak než v Táboře," podpořil jeho myšlenku žďárský útočník Ondřej Kovářů. Na žďárský tým nečeká rozhodně jednoduchý úkol, nikoliv nereálný.