HODONÍN ŽĎÁR N. S. 11:5

Plameny ani napočtvrté duel s nejlepším týmem II. ligy výsledkově nezvládly. „Důležitost" duelu předznamenala neúčast dvou nejproduktivnějších hráčů (Plachý, Kaňka) i brankáře Opršala. Svatyni sice hájil Sláma, jenže ten po 14 minutách pod palbou přepustil za stavu 4:1 místo nováčkovi Krásnému. Debutant si pomalu ani nesáhl na puk a už ho musel po skvělé akci Drtičů lovit ze své sítě, 5:1.

Změnu mohla přinést druhá třetina, pouhý jeden gól Kotlíka z počátečního náporu ale Hodonín do úzkých nezahnal a domácí lavina se valila dál. Žďár nešetřila ani jeho loňská akvizice Michal Kuba, a tak nebylo o největší porážce v sezoně pochyb.

Branky a nahrávky: 2. Kuba (Jurásek), 4. Špok (Kříž), 13. Fiedler (Kučera, Skočovský), 14. Jurásek (Kuba), 16. Kříž (Miklík, Špok), 25. Kříž (Pokorný, Špok), 38. Kuba (Peš, Jurásek), 40. Špok (Kříž, Charvát), 52. Kučera (Fiedler), 55. Pokorný (Fiedler), 57. Tomi (Jurásek, Kuba) 4. Březina (Dítě), 24. Kotlík (Man), 45. Staněk (Dítě, Kunstmüller), 50. Man (Kotlík), 60. Hron (Kolda). Rozhodčí: Held Chocholouš, Kříž. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 903. Třetiny: 5:1, 3:1, 3:3. Žďár nad Sázavou: Sláma (14. až 40. Krásný) Staněk, Střecha, Jan, Šír, Smejkal, Kolda Březina, Ježek, Hron, Kotlík, Man, Vítek, Kunstmüller, Dítě, Kočan.

PELHŘIMOV KOLÍN 5:8

Pelhřimov potvrdil, že ho konec základní části v dobré herní pohodě nezastihl. Ačkoliv obranu doplnili jihlavští Slovinci Podlipnik a Štebih, právě defenziva moc nefungovala. „Udělali jsme chyby, Kolín je neomylně trestal. Nám se zápas moc nepovedl, soupeř ho naopak odehrál na výbornou. Pro play off se z toho musíme poučit. Chce to hrát především zodpovědněji," prohlásil kouč Spartaku Martin Meloun.

Hosty dostal do vedení v 11. minutě Cerk, po přestávce sice srovnal Martin Hadrava, ale následovaly tři branky Kolína. Ty zápas prakticky rozhodly a třetí třetina už nabídla bezstarostnou hru, v níž útoky jasně předčily obrany. Pelhřimov sice zásluhou Votápka a Bezděka snížil na 3:4, ovšem pak Kolín zase zapnul a dokráčel k přesvědčivému vítězství.

Branky a nahrávky: 26. Martin Hadrava (Podlipnik), 42. Votápek (Bezděk, Kubát), 44. Bezděk (Votápek), 50. Martin Hadrava, 60. Bezděk 11. Cerk (Mejzr, Malý), 27. Cerk (Morkes, Kadlec), 34. Morkes (Pácal), 39. Morkes (Kadlec, Barták), 48. Nedbal (Mejzr), 49. Jankovský (Nedbal), 53. Morkes (Vágner, Šafránek), 60. Mejzr. Rozhodčí: Battěk Marek, Rybáček. Vyloučení: 7:6, navíc Tecl (Pelhřimov) do konce. Využití: 0:2. Třetiny: 0:1, 1:3, 4:4. Pelhřimov: Čekal Adam, Veselý, Kořínek, Posmyk, Štebih, Podlipnik, Tobola Tecl, Plachý, Hrbatý Bezděk, Kubát, Votápek Martin Hadrava, Marek Hadrava, Beneš.

M. BUDĚJOVICE TECHNIKA 2:6

Žihadla vstoupila do utkání s Technikou nebojácně a ve 3. minutě poprvé zahrozila. Kuřítko však po nahrávce Prokše téměř prázdnou branku netrefil. Stejná dvojice mohla skórovat i v polovině první dvacetiminutovky, ani tentokrát se však červené světlo za brankou brněnského týmu nerozsvítilo. A tak přišel trest, když Rajnoha dorazil střelu Hrabovce. Z vedení se ale vysokoškoláci neradovali dlouho. Po chybě jejich obrany totiž vyrovnal Bula.

Rozuzlení duelu přinesla prostřední část. Do té vlétla Technika jako uragán a Brzobohatý, Valeš a Švindl jí zařídili tříbrankové vedení. Lukáš Sobotka sice ještě snížil, poslední slovo ve druhé třetině měl ale Brzobohatý 2:5.

V závěrečném dějství se pak už spíše faulovalo, než aby se hrál hokej. K vidění bylo hned třináct dvouminutových trestů, branka však padla pouze jediná. Na rozdíl čtyř branek zvýšil Benýšek. „Zápas byl ovlivněný tím, že nám už o nic nešlo. Na hráčích bylo vidět, že se těší hlavně na play off s Hodonínem, a především se snažili o to, aby se nikdo nezranil," komentoval výkon Moravských Budějovic jejich trenér Rudolf Cakl, který i tentokrát oblékl výstroj a zapojil se do hry.

Branky a nahrávky: 17. Bula (Barták, Cakl), 30. L. Sobotka 15. Rajnoha (Habrovec), 24. Brzobohatý (Bělohlávek, Rajnoha), 26. Valeš (Rajnoha), 29. Štindl (Beníšek), 36. Brzobohatý (Rajnoha), 48. Benýšek (Habrovec). Rozhodčí: Slavka Hanzlík, Matěšovský. Vyloučení: 11:14. Využití: 0:1. Diváci: 280. Třetiny: 1:1, 1:4, 0:1. Moravské Budějovice: Boška Sechovec, Prkna, Latner, Peroutka, Zábojník, M. Sobotka, Vlašín Bula, Barták, Kovalský, Jánský, Dostál, L. Sobotka, Pometlo, Kuřítko, Prokš, Cakl.

J. HRADEC CHOTĚBOŘ 11:3

Chotěbořští hokejisté odjeli na zápas do Jindřichova Hradce pouze s deseti hráči do pole. Nebylo se tedy čemu divit, když tempo hry diktovali domácí. Domácí mohli uhodit již v první minutě Dvořákem, ale Zvolánek byl na místě. Na druhé straně kontroloval Dolinský a po něm Kesner. Hráči Vajgaru se dočkali až v šestnácté minutě, kdy Zvolánka prostřelil Voříšek. O dvě minuty později zvyšoval na 2:0 Procházka.

Ve druhé třetině se kvalita hry zvedla. I přes bojovnost hostí se třetí branky dočkali domácí, na 3:0 zvyšoval Záhora. V polovině zápasu bylo prakticky rozhodnuto, to střelu Procházky Zvolánek nezkrotil a puk mu projel mezi betony. V poslední minutě druhého dějství snížil Dolinský. Závěrečná třetina už byla v plné režii domácích, kteří soupeře přejeli fyzicky a dokázali převahu korunovat i brankově. „Bohužel jsem odjeli pouze v deseti lidech a před třetí třetinou ještě praskla brusle Dolinskému, tak jsme dohrávali v devíti. Závěr utkání jsme nezvládli," řekl trenér Chotěboře Vladimír Halamka.

Branky a nahrávky: 16. Voříšek (Sekera, Ištvánik), 18. Procházka (Dvořák, Kocar), 26. Záhora (Mařík, Voříšek), 30. Procházka (Kocar), 42. Sekera (Mazanec, Dvořák), 47. Ištvánik (Záhora), 48. Mařík (Procházka), 51. Procházka (Voříšek, Mařík), 52. Mazanec (Dvořák, Sekera), 55. Voříšek (Kocar, Procházka), 57. Procházka (Kocar) 49. Sobotka (Křepelka, Kesner), 56. Kesner (Brychta, Hospodka). Rozhodčí: Talpa Dančišin, Matějček. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:1. Diváci: 285. Třetiny: 2:0, 2:1, 7:2. Chotěboř: Zvolánek Fibikar, Zítka, Heřmanský, Pecen, Hospodka, Kesner, Dolinský, Křepelka, Brychta, Sobotka.