TECHNIKA BRNO ŽĎÁR N. S. 4:5

Úvod patřil domácím. Ti nejdříve nechali vyniknout Opršala, ale podruhé už pálil Mráz přesně. S okamžitou odpovědí mohl přispěchat Kočan, po jehož ráně puk poskakoval po brankové čáře. Do šaten se přesto šlo za vyrovnaného stavu díky Kunstmüllerově přesilovkové teči Staňkovy rány a obětavému zákroku Plevy, který skočil do Mrázovy rány, jež už směřovala za ležícícho Opršala.

Druhé dějství dlouho vycházelo hostům na jedničku. Dítě našel mezi kruhy Ježka, 1:2. Následně pálil Kočan do tyče, ale jeho smůlu přetavil v gól Vítek, jenž ze stejné pozice poslal brankáře Nováka na střídačku, 1:3. Až v závěru třetiny Žďárští doslova namazali Česnekovi, nájezd Rajnohy ještě Opršal odrazil, ale na dorážku Sedláčka byl krátký.

Na koně posadil hosty dlouho neprůstřelný druhý brankář Chvátal, jenž si nešťastně srazil do sítě Benešovu střelu z dálky. Následně Žďár využil i druhou přesilovku v zápase, když Březina nezištně vybídl kapitána Plachého, 2:5. Technika letos prohrála jen dvě utkání a nic na tom nechtěla měnit ani proti Plamenům, výrazně zvýšila obrátky, hned dvakrát skórovala, ale na vyrovnání už jí čas nezbyl.

„Klukům patří veliká pochvala, protože jejich výkon byl perfektní. Doufám, že se teď ta bojovnost a chuť přenese do nedělního utkání proti Chotěboři, což jak všichni víme, je pro nás vždycky hodně těžký zápas," řekl pro klubový web trenér Martin Sobotka.

Branky a nahrávky: 3. Mráz (Bělohlávek, Látal), 40. Sedláček (Rajnoha, Česnek), 57. Látal (Klimeš, Brzobohatý), 60. Látal (Klimeš) 17. Kunstmüller (Staněk, Plachý), 22. Ježek (Dítě, Beneš), 29. Vítek (Kolda), 48. Beneš (Pleva), 50. Plachý (Březina). Rozhodčí: Netopil Chocholouš, Kříž. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:2. Diváci: 60. Střely na branku: 40:32. Žďár nad Sázavou: Opršal Staněk, Střecha, Beneš, Pleva, Smejkal, Kolda Kunstmüller, Březina, Plachý Ježek, Kaňka, Dítě Vítek, Hron, Man, Kočan.