SOKOLOV – ŽĎÁR N. S. 4:1

Konečný stav série: 3:0
Úvod duelu se nesl v opatrném duchu a oba týmy se soustředily především na pozornou obranu. Hned z první vážnější akce však padla branka. Puk doputoval po ose Kverka, Vaněk až k Bouškovi, který poslal Sokolov do vedení. Gól Západočechy nabudil a ti začali Plamenům pořádně zatápět. Vaněk převzal Kverkovu přihrávku, brankář Sláma ale tentokrát odolal.
Po další akci už však musel lovit puk ze své sítě podruhé. Při vyloučení Krupky totiž domácí rozebrali bránící žďárskou čtyřku a Rohan uklízel do prázdné branky.

Ani po změně stran se nečekalo na gól dlouho. Boušek předvedl velký důraz na brankovišti a připsal si druhý zásah v utkání. Pro mužstvo z Vysočiny mohlo být ještě hůř, když se Kverka po Koldově chybě řítil sám na Slámu. Nezakončil ale přesně. A tak platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Kaňka mířil přesně a vykřesal pro Plameny jiskru naděje.

Tu Sokolov v závěrečném dějství rychle uhasil. Přesilovou hru totiž využil aktivní Kverka. Tentýž hráč mohl přidat i pátý gól, ale trefil pouze žďárského gólmana. Ani to domácím nemuselo vadit. Závěr zápasu si totiž zkušeně pohlídali a mohli začít slavit zasloužený postup.

Branky a nahrávky: 7. Boušek (Vaněk, Kverka), 16. Rohan (Ruprecht, Parýzek), 24. Boušek, 44. Kverka (Rohan, Dobřemysl) – 34. Kaňka (Plachý, Kolda). Rozhodčí: Schmejkal, Škrobák – M. Svoboda, Šňůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. Diváci: 1878. Třetiny: 2:0, 1:1, 1:0.
Žďár nad Sázavou: Sláma – Smejkal, Beneš, Staněk, Pleva, Kolda, Šír, Jícha – Man, Kotlík,Vítek, Štěpánek, Kunstmüller, Kaňka, Plachý, Krupka, Říha, Dítě, Gregar, Zídek.