„Směřovali jsme to podobně jako v loni, takže příprava probíhala ve třech blocích. První byl založen především na vytrvalosti, druhý byl zaměřen na sílu a třetí na vytrvalost," popisuje žďárský kouč. „Hráčům jsme proti loňsku akorát trošku přidali dávky, ale určitě jsem zažil ještě mnohem tvrdší přípravy," dodává.

Ten je s celkovým průběhem tréninku na suchu stoprocentně spokojen.

„Z mého pohledu to proběhlo naprosto v pohodě. Scházeli jsme se v počtu osmnácti až dvaceti lidí s tím, že s námi chodili trénovat i tři junioři. Netrénovali s námi pouze jihlavští hráči, kteří se připravovali doma, a také Michal Kaňka se připravoval v Benešově," konstatuje Sobotka.

Dali do toho vše

Ten se se svými svěřenci scházel pravidelně od pondělí do čtvrtka. V pátek pak byl volnější den, kdy si jeho svěřenci mohli vybrat buď kolečkové brusle, nebo kolo. A na přístup žďárských hokejistů nemohl říct Sobotka křivé slovo. „Kluci do toho dali všechno a s tím můžu být stoprocentně spokojený," říká kouč, který v loňském roce dovedl Plameny až do semifinále play-off.

Teď si hráči užívají zasloužený odpočinek, který bude trvat ještě téměř měsíc. „Dovolená bude delší a na led půjdeme až pátého srpna. Teď se vůbec scházet nebudeme, ale kluci se určitě budou připravovat sami," připomíná Sobotka.

Jeho tým už také zná rozpis přípravných zápasů. Bude jich devět a Sobotka už ví, kterým hráčům v nich dá největší prostor. „Chceme, aby hráli naši hráči plus junioři, kteří s námi trénovali. Vyzkoušíme také některé kluky z okolí, kteří mají zájem za nás hrát," přibližuje a vzápětí dodává: „Místo toho, abychom někoho vyhazovali, bychom chtěli spíše, aby se kluci pořádně sehráli a aby se připravili na sezonu."

Přesto se však rýsuje jedna velká posila. Dres Plamenů by mohl od nové sezony oblékat zkušený třiačtyřicetiletý útočník Radek Haman, který je žďárským odchovancem.

Přijde Haman?

„Jsme s ním v kontaktu a ta možnost tu určitě je. Ale zatím to je tak padesát na padesát, protože se pořád ještě rozhoduje. Má chuť tady hrát, ale ještě tu je dost otazníků, které jsou potřeba vyřešit," netají brzy čtyřicetiletý stratég. „Navíc máme v hledáčku ještě jeden bonbónek, ale to zatím nechci nijak rozmazávat. Oslovili jsme ještě zajímavého jednoho hráče a uvidíme, jak to dopadne," zakončuje Sobotka.

------------------

Rozpis přípravy

9. 8. Břeclav (D)

14. 8. Technika Brno (V)

20. 8. Pelhřimov (D)

22. 8. Technika Brno (D)

29. 8. Mor. Budějovice (V)

3. 9. Pelhřimov (V)

5. 9. Mor. Budějovice (D)

10. 9. Vrchlabí (D)

11. 9. Hlinsko (D)