„Skončil jsem tam z rodinných důvodů. Nějaká nabídka byla, ale chtěl jsem už zůstat doma v Čechách. Zkoušel jsem se domluvit s Jihlavou a Brodem, ale neklaplo to. Další volbou byl Žďár. Už loni jsem tady v srpnu trénoval a klub o mě projevil zájem i letos," vysvětlil Padělek Deníku svůj návrat na Vysočinu po pondělním tréninku Plamenů na ledě.

Zkušený centr má za sebou bohatou kariéru především v české nejvyšší soutěži. V extralize odehrál celkem 428 zápasů, ve kterých nastřílel 75 branek a na 85 jich nahrál. Postupně působil v Jihlavě, ve Vítkovicích, následně v Plzni, ve Znojmě, v Karlových Varech a v Mladé Boleslavi. S manažerem Miloslavem Šimonem si plácl minulý týden. Do Žďáru přichází na hostování z Mladé Boleslavi. Kouč Martin Sobotka s novou posilou počítá na pozici centra. „Představu, kam s Alešem, už mám, ale teprve na ledě se ukáže, zda je to správná volba. Určitě bude hrát centra v první nebo druhé lajně. Vytížíme ho hlavně v přesilovkách," prozradil trenér Sobotka, kterému se na úvodním tréninku hlásilo 24 hráčů a tři brankáři včetně stále bez angažmá nacházejícího se Milana Řehoře.

V úterý by se k týmu měl připojit i Ondřej Ježek. „Řekneme si, co a jak, prý by měl mít mnohem víc času, registračku tady má, takže uvidíme," dodal Sobotka.