Čtvrtfinále startuje ve středu 14. března, ale všechny vysočinské celky čekají na svého soupeře, a to minimálně do pátečního večera, kdy je další hrací den.

H. BROD – DS Č. BUDĚJOVICE 7:4

konečný stav série: 3:0

Hosté do poloviny zápasu hráli s domácími vyrovnanou partii. A dokonce šli během prvních devíti minut do dvoubrankového vedení. Ovšem ještě do přestávky se domácím podařilo srovnat. Střílenou přihrávku poslal Tomáš Semerád a svou hůl nastavil Milfait. Po něm se zapsal do listiny střelců Třetina.

Dvě minuty po návratu z kabin objel branku Tomáš Chlubna a zasunul puk za bezmocného budějovického brankáře. O dvě minuty později hosté srovnali, ale pak si domácí dvěma brankami během jedné minuty vrátili dvoubrankové vedení. Nejprve ujel Tomáš Chlubna a po něm z první poslal puk do sítě Milfait.

Třetí třetina přinesla vyrovnaný hokej. Ovšem Bruslaři přetavili přesilovku v branku na 6:3. Následně ale David Servis hrál dvojnásobnou přesilovku, kterou snížil na 6:4. Ke konci pak zkusil power-play, a toho domácí využili k brance do prázdné branky.

„Vstup do zápasu se nám nepovedl a prohrávali jsme 0:2. Nebruslili jsme a čekali jsme, co soupeř vymyslí. Postupem času jsme se ale dostávali do hry, byl to klasický zápas v play-off. V přesilovkách jsme vyrovnali na 2:2 a nakonec jsme po dobrém výkonu dotáhli zápas do vítězného konce. V sérii jsme vyhráli 3:0 a postoupili jsme, za což bych chtěl klukům moc poděkovat. Teď nás čeká volno a budeme se poctivě připravovat na dalšího soupeře,“ řekl k utkání havlíčkobrodský trenér Václav Adam.

Branky a nahrávky: 11. Milfait (T. Semrád, Třetina), 14. Třetina (Michálek, T. Semrád), 22. Chlubna (Beneš, Vala), 36. Chlubna (M. Kříž, Kuchta), 37. Milfait (Endál), 53. Třetina (Šmíd, Milfait), 59. Endál (Kozlík, T. Semrád) – 7. Šulčík (Marek), 9. J. Marek (Šulčík, L. Kříž), 24. J. Marek (Radoš, Dančišin), 55. Dančišin (L. Kříž). Rozhodčí: Michal Maršálek – David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 806. Třetiny: 2:2, 3:1, 2:1. Havlíčkův Brod: Novák – T. Semrád, D. Vacík, Vala, Kulhánek, Šmíd, M. Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina, Přidal – Michálek, Milfait, Voříšek – Beneš, Kuchta, Chlubna – Kozlík, Ludvík, Šuhaj.

Florbalisté Žďáru (v černém) odstartovali play-down dvěma vysokými výhrami nad Bystřicí, kterou nejprve vyprovodili 10:3 (na snímku) a druhý zápas ovládli rozdílem 12:1.
Snipeři jsou po venkovním výjezdu na pokraji vyřazení

ŽĎÁR N. S. – KLATOVY 5:3

konečný stav série 3:0

Začátek třetího utkání série vyzněl pro hostující Klatovy a jen díky výbornému Slámovi udržely Plameny čisté konto. V 11. minutě objel hostující branku Bureš, puk ideálně naservíroval na hůl Kuřítka a domácí vedli. Hostující odpověď přišla v 17. minutě při přesilové hře, kdy Slámu prostřelil Houfek. Minutu před první sirénou ale obraně Klatov ujel Bureš a Žďár znovu vedl – 2:1.

Také na začátku druhé dvacetiminutovky měli hosté několik dobrých příležitostí ke skórování, z branek se však v této části radovali pouze domácí. Ve 26. minutě se sám před brankou hostů nemýlil Stehlík, dvě minuty před druhou sirénou pak podruhé v utkání mířil do černého Bureš – 4:1.

Definitivně rozhodnout mohl ve 46. minutě Stehlík, jenže nedal a přišel hned dvojitý trest. Nejprve po rychlém brejku skóroval Topinka, po brance Kristla z 50. minuty to najednou bylo pouze o gól – 4:3. Plamenům v těch chvílích pomohla podpora zaplněného hlediště a pár vteřin před závěrečnou sirénou pečetil postup brankou do prázdné svatyně hostů Beneš – 5:3.

„Potvrdilo se, že poslední krok bývá nesmírně těžký, byli jsme dnes trochu v křeči. Chtěl bych smeknout před hráči Klatov, kteří podali ve všech třech utkáních neskutečný výkon, ani dnes to za stavu 4:1 nezabalili. Kluci to však odbojovali, navíc nás podržel gólman Sláma. Hráčům mohu poděkovat, jsme rádi, že máme sérii takhle rychle za sebou,“ usmíval se po zisku třetího postupového bodu trenér Žďáru Michal Konečný, jehož svěřenci si na jméno svého čtvrtfinálového soupeře budou muset počkat.

Branky a nahrávky: 11. Kuřítko (Bureš, Lojek), 19. Bureš (Kuřítko, Peslar), 26. Stehlík (Kunstmüller, Gregar), 38. Bureš, 60. Beneš (Pytlík) – 17. Houfek (Uhlík, Kubeš), 48. Topinka (Uhlík), 50. Kristl (Krliš, Houfek). Rozhodčí: Pilný – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 135. Třetiny: 2:1, 2:0, 1:2. Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva, Poizl, Peslar, Lojek, Sedláček, Kolda, Hort – Kunstmüller, Pytlík, Vítek, Kuřítko, Bureš, Jícha, Kovářů, Krupka, Střecha, Beneš, Stehlík, Gregar, Gergel.

Osmnáctý ročník Vesnické hokejové ligy je minulostí. Z vítězství se ve čtrnáctičlenné soutěži radoval Bohdalec.
Bohdalec vyhrál Vesnickou ligu, rozhodl v nejkratším možném čase

M. BUDĚJOVICE – TÁBOR 5:4 PP

konečný stav série: 3:0

Hosté, kteří odvraceli hrozbu vyřazení, začali třetí zápas aktivně. Brankové příležitosti byly na obou stranách. Tábor udeřil v 6. minutě, kdy se po individuální akci dostal k zakončení Doktor. Jeho pokus ještě Brož vyrazil, ale na dorážku Březiny už byl krátký. O necelé tři minuty později využili Kohouti přesilovku Severou, ke kterému se dostal tečovaný puk a poslal jej do sítě – 0:2. Žihadla však kontrovala Krutišem, který vzápětí gólově zakončil akci na jeden dotek. Napínavá bitva se šancemi na obou stranách pokračovala. A když už to vypadalo, že si hosté do kabin odnesou těsný náskok, v závěru třetiny vyhrál bully v útočném pásmu kapitán Pucher, následovala blesková střela do horního růžku v podání Matějky a bylo vyrovnáno.

I po změně stran začal lépe Tábor. Po více jak dvou minutách hry vrátil Kohoutům vedení střelou z mezikruží Kadilák. Moravské Budějovice mohly odpovědět vzápětí, ale Krutišova střela švihem se otřela o břevno. Domácí zvýšili aktivitu a táborský gólman Klestil se měl co ohánět. Žihadla se dočkala až ve 37. minutě při přesilové hře, kterou po Rytnauerově přihrávce podél brankoviště využil trefou pod víko Horký – 3:3.

Třetí dějství se už hrálo opatrněji, ale i přesto nebyla o šance nouze. Po několika střeleckých pokusech, se kterými si brankáři věděli rady, přišla 43. minuta a s ní výbuch radosti domácího publika. Kliment napřáhl od modré a jeho střelu za Klestilova záda usměrnil Rytnauer. Na tahu byli znovu hosté, ale skvělý Brož neměl pro jejich snahu o vyrovnání pochopení. Jednou mu při šanci Blažka pomohla i tyč. Budějovický gólman nakonec kapituloval. V 53. minutě se sražená střela Dubna dostala k Pípalovi a ten utkání nasměroval do prodloužení. Jelikož v závěru šanci rozhodnout nevyužil Krutiš, musela se hrací doba nastavit.

Zkraje nadstavbového času byl vyloučen Horký, ale domácí oslabení ubránili. Pak nevyužil samostatný únik Rytnauer, který ztroskotal na Klestilovi. V 66. minutě však vypíchl Pelikán kotouč soupeři a vybídl ke skórování Saláka, který tak poslal Moravské Budějovice do čtvrtfinále.

„Bojovné utkání, ve kterém jsme udělali dost chyb a museli dotahovat. Hrálo se celý zápas nahoru a dolů. Jak nerad chválím jednotlivce, tak nás hodně podržel brankář. Nakonec se podařilo postoupit a musím všem hráčům poděkovat za bojovnost, divákům za podporu. Těší nás, že jsme všem a hlavně majiteli, který tady pro hokej dělá neskutečně moc, udělali radost,“ těšilo trenéra Žihadel Augustina Žáka, který po celou dobu varoval, že série nebude jednoduchá.

„Tábor, i když měl marodku, dobře bruslil a postup 3:0 na zápasy jsem rozhodně nečekal. Jak už jsem řekl, podržel nás brankář a celý tým sérii odbojoval. Samozřejmě pomohli nám zkušenostmi starší hráči i fantastičtí diváci,“ shrnul osmifinále budějovický kouč, který se svým týmem vyhlíží soupeře.

Branky a nahrávky: 9. Krutiš (Rytnauer, Horký), 20. Matějka (Pucher), 37. Horký (Rytnauer, Krutiš), 43. Rytnauer (Kliment), 66. Salák (Pelikán) – 6. Březina (Doktor), 9. Severa (Kachyňa, Černý), 23. Kadilák (Pípal), 53. Pípal (Duben). Rozhodčí: Čuňočka – Musil, Roupec. Vyloučení: 2:5, navíc Havran (Tábor) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 705. Třetiny: 2:2, 1:1, 1:1. Moravské Budějovice: Brož – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Kliment, Sobotka, Pelikán, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Matějka, Juráň, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín.