MOR. BUDĚJOVICE – PELHŘIMOV 4:3 pp

V Moravských Budějovicích k vidění nebyl zrovna hokej, v němž by šance střídala šanci, přesto diváci viděli sedm branek, které nakonec znamenaly dva body pro domácí Žihadla. Dlouho to však vypadalo, že po tříbodové výhře nad Kolínem budou svěřenci Rudolfa Cakla odcházet bez bodu. Po dvou třetinách totiž prohrávali již o tři branky.

„Kluky jsem upozorňoval, aby Pelhřimov nepodcenili, protože zejména venku sbírá body a je tam silný, ale přišlo to, co jsem tak trochu očekával, že po výhře v Kolíně přijde tak trochu uspokojení,“ řekl Rudolf Sobotka. A měl pravdu. Zejména moment ze druhé třetiny ukázal, že ztráta koncentrace, byť jen na krátkou chvíli, se nevyplácí.

Pelhřimov nejprve využil dvojnásobnou přesilovou hru a odskočil do dvoubrankového vedení. Po následné buly ve středním pásmu se dostal ke kotouči Miroslav Kopic a po šesti vteřinách přidal třetí gól hostí. „Pelhřimov hrál dobře, ale je to především o hlavách hráčů, což ukázala i třetí branka,“ poukázal Cakl na hlavní problém mladého mužstva.

Žihadla to ovšem nevzdala a ve třetí třetině ukázala málo vídaný obrat, zvláště když vidíme, jakým způsobem se tak dělo. Za stavu 2:3 byl vyloučen pelhřimovský Kopic a domácím se tak naskytla výborná příležitost, jak poslat zápas do prodloužení. V početní výhodě však fauloval domácí Sobotka a hrálo se třicet vteřin čtyři na čtyři. Dostatek volného místa na ledě využil Matějka, který našel volného Peroutku, a bylo vyrovnáno.

V prodloužení už domácí nedali Pelhřimovu šanci a po Teleszově střele si připsali bod navíc. „Po průběhu utkání jsem s dvěma body nakonec spokojen, ale mohli jsme mít všechny tři, kdybychom k utkání přistoupili od začátku koncentrovaně,“ dodal na závěr Cakl.

Branky a nahrávky: 43. Gottlieb (Trojan, Paták), 47. Paták (Trojan), 59. Peroutka (Matějka), 63. Telesz (Sechovec) – 12. Jeník (Kasalý), 30. Kasalý, 30. Kopic (Votápek, Mečiar). Rozhodčí: Czubaj V. – Polák O., Rampír L. Vyloučení: 10:11 + Sobotka (MBU) a Beneš (PEL) 10 min OT. Využití: 0:2. Diváci: 420. Třetiny: 0:1, 0:2, 3:0 – 1:0.

Moravské Budějovice: Šťastný – Jakeš, Sobotka, Randa, Peroutka, Sechovec, Vlašín, Latner, Prkna – Přidal, Vantuch, Trojan, Dostál, Matějka, Barták, Paták, Lupač, Gottlieb, Telesz, Horký, Kesner. Pelhřimov: Čekal – Jelínek, D. Kasalý, Mečiar, Adam, Šidák, Srdínko, Jeník, Kubát, Třetina, Marek Hadrava, Votápek, Kopic, F. Kasalý, Kadlec, Martin Hadrava, Beneš, Vysloužil.

VRCHLABÍ – ŽĎÁR 3:7

Konečně! Žďár poprvé v letošní sezoně dokázal zvítězit na ledě soupeře. Od začátku utkání byly Plameny lepším týmem a proti Vrchlabí si šly pro tři body. „Dobře jsme začali, dostali jsme se do vedení, i když pak

zbytečnou chybou ve hře čtyři na čtyři jsme soupeře nechali vyrovnat,“ upozornil Martin Sobotka na jednu z mála chyb, které se jeho svěřenci v utkání dopustili.

Po Bláhově vyrovnání to byli právě hosté, kteří ovládli průběh utkání. Na druhou branku si sice museli hosté z Vysočiny počkat až do poloviny utkání, kdy je poslal do vedení hrdina minulého zápasu Lukáš Krupka. Tímto gólem odstartovali žďárští hokejisté kanonádu a na konci druhé dvacetiminutovky vedli už 2:5. „Zlepšili jsme hru dozadu a napadaly nám tam góly z přesilovek,“ pochvaloval si Sobotka produktivitu svého celku.

Do závěrečné třetiny vystřídali hosté brankáře, ale střídající Abrahám si ani nestihl sáhnout na kotouč a už musel po Staňkově střele lovit kotouč ze své branky. Domácímu brankáři se o žďárském obránci bude asi zdát, jelikož jej při dalším střídáním opět překonal.

Z pětibrankového náskoku sice Vrchlabí dokázalo deset minut před koncem umazat jednu branku, ale Plameny si své první vítězství již bez problémů pohlídaly. „Odehráli jsme první výborné utkání venku. Ke konci se mi líbilo, že jsme ten zápas kontrolovali a soupeře už moc k ničemu nepouštěli. Jen mě mrzelo, že domácí se pak uchýlili k takové nečisté hře a zbytečně se to hrotilo a vyhecovalo,“ narážel Sobotka na několik ostrých zákroků v úplném závěru utkání.

Branky a nahrávky: 9. Bláha (Jirků), 35. Jirků (Urban), 49. Jirků – 7. Padělek (Kaňka), 28. Krupka (Kaňka), 32. Padělek (Benes), 35. Kolda (Kunstmüller), 38. Beneš (Padělek, Kaňka), 41. Staněk (Padělek, Kaňka), 43. Staněk (Padělek, Beneš). Rozhodčí: Batěk – Hurita, Doležal. Vyloučení: 11:7 navíc Lenoch (VRCH) 10 min OT. Využití: 0:3. Diváci: 1016. Třetiny: 1:1, 1:4, 1:2. Žďár nad Sázavou: Sláma – Beneš, Staněk, Pleva, Pilný, Smejkal (C), Kolda, Vítek M., Krupka, Kaňka, Padělek, Kunstmüller, Zídek, Gregar, Vítek D., Hron, Man.

Ostatní výsledky skupiny Západ: Jindřichův Hradec – Klatovy 2:0 (0:0, 1:0, 1:0), Kobra Praha – Tábor 3:2 pp (0:1, 1:2, 0:0 – 1:0), Sokolov – Kolín 2:3 sn (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0), Trutnov – Řisuty 3:2 (1:1, 1:1, 1:0), Jablonec – Děčín 6:2 (0:0, 3:2, 3:0), Nymburk – Klášterec nad Ohří 2:5 (0:0, 1:2, 1:3).