Jednadvacetiletý útočník je na prahu své třetí seniorské sezony v barvách Plamenů ve skvělé formě. V devíti utkáních posbíral devět kanadských bodů za šest branek a tři přesné asistence. Lepšího střelce přípravné období nenabídlo. „Velmi mi pomohl loňský rok. Hrál jsem ve Žďáře a zároveň za Poličku, kde jsem se docela rozstřílel," vysvětluje šikovný útočník se šťastnou sedmičkou na zádech.

Martine, máte za sebou neoblíbenou přípravu. Jaká byla?

Vnímám ji velmi pozitivně. Když se podívám na odehrané zápasy, tak jako tým se sice v obraně dopouštíme celé řady chyb, ale na některých utkáních, jako například s Brodem, by se dala najít i pozitiva. Celkově si myslím, že je z čeho brát, zároveň je ale stále co zlepšovat.

Během srpna došlo k citelnému oslabení týmu a to zejména v obraně. Vedení se ale podařilo získat vytoužené posily. Mohou Plameny své soupeře zase pálit?

Nakonec tady vykrystalizoval docela dobrý tým. Cílem nás všech je play-off a myslím, že máme na to, abychom na něj dosáhli.

Velkým tématem je práce defenzivy. Souhlasíte?

Celkově máme s hrou dozadu problém už delší dobu. To je pravda. Navíc jsme přišli o důležité obránce Beneše a Koldu. Přesto doufám, že i takhle velkou ztrátu postupně zacelíme a vylepšíme práci celé defenzivy, která se týká všech na ledě.

Do branky přišel Robin Blažíček, kterého kouč Sobotka označil za největší posilu týmu. Šestadvacetiletý odchovanec klubu bude pro Jiřího Slámu velkým konkurentem. V sobotu hostíte od 17.30 Klatovy. Víte už, kdo bude chytat?

To je spíš otázka na trenéra. Já můžu říct, že pro tým je jedině dobře, že bude mít dva takhle kvalitní brankáře. Kdyby přišlo nějaké zranění, jeden druhého bez větších problémů zastoupí.

V týmu skončil kapitán a střelec Jiří Plachý. Trenér Sobotka vás označil za jednoho z jeho brankových nástupců. Vnímáte to stejně?

Plášek (Plachý) je pro mě osobně obrovské jméno žďárského hokeje. Je to jedna z ikon a já jsem rád, že jsem s ním mohl dva roky hrát. Ať už byl na ledě, nebo v kabině, tak to bylo hrozně znát. A jestli ho střelecky zastoupím? (usměje se) Samozřejmě bych byl strašně rád, kdyby mi to pořád takhle padalo. Když bych se přiblížil tomu, aby mi to střílelo jako jemu v minulosti, bude to jenom dobře.

Nastupoval jste ve druhé formaci, kde se dá očekávat vysoká minutáž. Přál jste si ale znovu pokračovat i v Poličce, vysvětlíte proč?

V kraji jsem se hokejově chytil, pomohl mi, dodal mi sebevědomí. Takže když tady možnost střídavých startů byla, skočil jsem po ní. Myslím si, že je to pro mě jedině dobře.