Myslíte, že litoměřické snížení na 3:5 může představovat nanejvýš bzučení neškodné mouchy? Omyl!

V utkání zásadního významu si Horácký hokejový klub nechal vyfouknout vítězství a tím i jistotu historického postupu do druholigového play off. Litoměřice v poslední třetině přiložily pod kotel a třemi trefami roztavily velkomeziříčské vedení i vyhlídky na bodový zisk.

„Zase jsme se přesvědčili o známé pravdě: když se nehraje na sto procent celý zápas, může se přihodit cokoli. Dvě třetiny máme všechno pod kontrolou, bez problémů spějeme k výhře, a pak se takhle položíme. Defenziva vyrobila mraky hrubek. Bylo to otřesné,“ zlobil se trenér Velkého Meziříčí Bohumil Prachař.

Jeho tým sesadil ze sedmé příčky Nymburk. Ten zdolal Sokolov 6:4. Horácký klub zůstal v osmičce díky dalšímu zakolísání Kolína, jenž podlehl Roudnici 4:6.

Před středečjním posledním kolem nadstavby má zápletka několik variant rozuzlení. „Stále platí, že o postupu rozhodujeme výhradně my. Když doma porazíme Mělník, zahrajeme si play off,“ prohlásil Prachař. Nymburk má 44 bodů, Velké Meziříčí živí naději s 42, Kolín s 41 body.