Děčínští Medvědi vybojovali před play-off třináctou pozici a v úvodním kole je čeká čtvrtý celek po základní části – Žďár nad Sázavou. Zatímco Žďár porazil v posledním zápase Vrchlabí, Děčín doma prohrál 1:4 s pražskou Kobrou. „Výsledek byl pro nás krutý, hrál se vyrovnaný zápas. Kobra ale byla produktivnější v koncovce, my jsme své šance bohužel nevyužili," litoval děčínský trenér Karel Chládek.

Před sezónou si asi vedení HC Děčín představovalo před play-off lepší výchozí pozici. „Asi jsme čekali jiné umístění. Ale máme jeden z nejmladších kádrů v celé soutěži, možná vůbec nejmladší. Na ledě to bylo znát, hlavně v naší koncovce. Několik duelů jsme prohráli pouze o jednu branku," posteskl si trenér děčínských Medvědů.

Oba vzájemné duely s Plameny ze Žďáru byly velmi vyrovnané. Děčín doma vyhrál 2:1, na ledě soupeře po stejném výsledku padl. „Ta první porážka byla taková seznamovací, šlo o první utkání sezony s neznámým soupeřem. Domácí výhra byla mnohem náročnější. Děčín tady odehrál velmi dobrý zápas. Šance proto vidím padesát na padesát," pravil s pokorou kouč Žďáru Martin Sobotka.

Děčínu by mohl herní styl soupeře vyhovovat. „Žďár 
v obou zápasech předváděl technický hokej. A to by pro nás mohlo být dobré. Nesedí nám silový styl, jako předvádí Tábor nebo Sokolov. Žďár to tolik nemydlí, takže určitou šanci máme," myslí si Chládek.

Medvědi mají o zábavu postaráno, už dnes je čeká dlouhé cestování, zhruba přes 250 kilometrů. „Dlouhé cesty se nebojíme, do Moravských Budějovic je to ještě dál. Musíme ale první zápas zvládnout. Potřebujeme klid a zodpovědnost," uvědomuje si hokejový lodivod.

Děčín není v pozici favorita. A to by mohla být jeho výhoda. „V každém případě je favoritem soupeř. Já věřím, že obstojíme," zdůraznil Chládek. A jak to vidí jeho trenérský protějšek? „Střelecké hody nečekám. My i Děčín budeme hrát ze zabezpečené obrany. Když si promítnu oba vzájemné duely v základní části, tak šance vidím padesát na padesát," přiznal Sobotka.

Otázkou zůstává, s jakým kádrem dnes Děčín nastoupí 
k prvnímu zápasu. „Tvrzník měl proti Kobře nějakou virózu. Dnes by měl být k dispozici. U ostatních hráčů bude záležet, zda si je nevezmou Litoměřice nebo Ústí nad Labem," dodal Karel Chládek.

První zápas play-off startuje v úterý od 18.00 ve Žďáru nad Sázavou. Ve čtvrtek se pak ve stejný čas hraje v Děčíně.