PELHŘIMOV KLÁŠTEREC 7:3

Lední Medvědi se díky brance Svobody dostali v polovině třetí minuty do vedení, které již do konce základní hrací doby nepustili, a potvrdili tak roli favorita. Celý zápas se definitivně zlomil ve druhé dvacetiminutovce, ve které nasázel Totterův celek do sítě soupeře pět branek. Tolik gólů v jedné třetině vstřelili Pelhřimovští vůbec poprvé v sezoně.

„Nepodali jsme tak disciplinovaný výkon jako v Sokolově, ale na soupeře to stačilo. Hrálo se oboustranně útočně a vzhledem k tomu, že máme hodně šikovné hráče na puku, tak nám to vyhovovalo. Jsem rád, že jsme diváky potěšili počtem gólů i ziskem bodů, nicméně v play-off takhle hrát nemůžeme," poznamenal k zápasu kouč Pelhřimova Aleš Totter.

Branky a nahrávky: 3. Svoboda (Votápek, Vylíčil), 13. Kubát (Kopic, Plachý), 26. Kopic (Plachý, Kubát), 29. Kopic (Plachý, Kubát), 29. Martin Hadrava (Vylíčil), 32. Marek Hadrava (Martin Hadrava, F. Kasalý), 36. Vylíčil 19. Vrána (Bednář), 43. Jáchym (Kalinovič), 50. Freiberg (Loučka). Rozhodčí: Pražák Mertl, Samuel. Vyloučení: 5:6, navíc Štrach 10 minut, Koblitz (oba Klášterec) 5 minut a trest ve hře. Třetiny: 2:1, 5:0, 0:2.

Pelhřimov: Brabec (40. Čekal) Mečiar, A. Jelínek, Beneš, Z. Jelínek, Pecen, D. Kasalý, Kopic, Plachý, F. Kasalý, Kubát, Marek Hadrava, Martin Hadrava, Svoboda, Votápek, Vylíčil.

M. BUDĚJOVICE ŘISUTY 5:1

První tříbodové vítězství v novém roce si na své konto připsaly Moravské Budějovice. Pořádně se na něj ale nadřely. Do vedení je poslal těsně před první sirénou Pěška, největší brankové hody ale přišly až po změně stran. Žihadla přidala další tři branky a položila základy svému vítězství. To korunoval v poslední dvacetiminutovce Pěška, který zkompletoval hattrick.

Přestože Žihadla vysoko vyhrála, jejich trenér Rudolf Cakl nebyl vůbec spokojen. „Herně bylo všechno špatně. Měli jsme hodně štěstí, podržel nás brankář. Na pohled to byl určitě škaredý zápas, kluci se snažili bojovat a padly nám tam se štěstím nějaké branky," hodnotil. „Výsledek ale vůbec nevypovídá o hře. Hrál se vyrovnaný zápas, který klidně mohly vyhrát Řisuty," doplnil.

Branky a nahrávky: 20. Pěška (Barták, Latner), 27. Zahradník (Telesz, Latner), 33. Pěška (Přidal), 37. Matějka (Gottlieb), 52. Pěška (Přidal) 40. Kraus (Bílek). Rozhodčí: Pokorný Polák, Rampír. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 375. Třetiny: 1:0, 3:1, 1:0.

Moravské Budějovice: Helešic Latner, Sechovec, Sobotka, Tobola, Prkna, Hobza Kesner, Zahradník, Telesz, Matějka, Barták, Přidal, Pěška, Trojan, Vlček, Vlašín, Gottlieb.

BÍLINA ŽĎÁR N. S. 1:6

Favorizovaný Žďár vstoupil do utkání bez tří opor skvěle a díky Kotlíkovi vedl 2:0. Gól do šatny však postavil Bílinu, která už 18 zápasů nevyhrála, zpátky na nohy.

Duel se lámal ve 45. minutě, kdy brankář Sláma nejdříve zabránil téměř jistému vyrovnání a důrazný Kotlík založil ve vlastním oslabení přečíslení, na jehož konci stál Man. Domácí poté utkání nezvládli. Sérií faulů dostali hosty do několika přesilovek pět na tři, které Plameny nekompromisně trestaly.

Branky a nahrávky: 20. Zdeněk 13. Kotlík (Vítek, Man), 16. Kotlík, 45. Man (Kotlík), 48. Kaňka (Beneš), 50. Kunstmüller (Pleva, Dítě), 53. Hron (Pleva, Kunstmüller). Rozhodčí: Knapík Fiala, Havelec. Vyloučení: 12:5, navíc Havlůj 10 minut a Hrubant (oba Bílina) do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 139. Třetiny: 1:2, 0:0, 0:4.

Žďár nad Sázavou: Sláma Staněk, Beneš, Pleva, Šír, Jícha, Kolda, M. Vítek Kaňka, Plachý, Kunstmüller Dítě, Bednář, Hron Man, D. Vítek, Kotlík.

Ostatní výsledky 30. kola: Milevsko Sokolov 1:4, Nymburk Kobra Praha 4:3, Kolín Klatovy 6:1, Děčín Jindřichův Hradec 3:2, Vrchlabí Jablonec nad Nisou 7:3.