První oblouky na jihlavském zimním stadionu udělaly i posily ze severu Evropy: obránci Nicolai Bryhnisveen, Erik de la Rose, první jednotku má pak za sebou i norský brankář Lars Volden.

Hokejisté jihlavské Dukly se vracejí po více než deseti letech do nejvyšší tuzemské soutěže, sedm týdnů před jejím startem pak v nové sezoně poprvé nazuli brusle. První tréninková jednotka pro ně začala v devět hodin ráno, brankářské trio Jakub Škarek, Lars Volden a Jan Brož se do „pracovního“ oblékla již o čtvrt hodiny dříve.

Dukla však na ledě kompletní nebyla, kvůli zdravotním problémům chyběli obránce Petr Šidlík a útočník Radovan Puliš, chyběl i brankář Josef Kořenář, jenž se v Jihlavě dohodl teprve nedávno a momentálně je s reprezentací do devatenácti let.

Součástí intenzivní přípravy bude také několik herních testů. První z šesti příprav bude na programu už za týden, kdy hokejisté z vysočiny vyjedou k měření sil do Olomouce, o týden později pak v domácím prostředí přivítají brněnskou Kometu. Duklu čekají pouze extraligoví soupeři, a to v podobě dvojzápasů, posledním do party bude ještě Zlín.

Návrat do extraligy zahájí v pátek osmého září proti Mladé Boleslavi, už o dva dny později vyrazí k těžkému zápasu na pražskou Spartu.