Naposledy to žďárští hokejisté dokázali minulou sobotu, když si z ledu druhého Tábora přivezli tři body za jasnou výhru 6:2. „Pro náš úspěch bylo klíčové to, že jsme zahráli nejen kvalitně, ale také velice zodpovědně směrem dozadu. Gólově se prosadily všechny lajny, v brance nás několikrát podržel také Milan Řehoř,“ hodnotil pro klubový web výhru v Táboře autor čtvrté branky Žďáru Martin Gregar.

Souboj druhého s třetím tak možná až příliš jednoznačně vyzněl pro hostující Plameny. Ty jsou letos oproti předešlým ročníkům mnohem silnější na ledě svých protivníků.

„Tým je nyní velice silný a myslím si, že jsme již několikrát ukázali, že dokážeme a můžeme hrát prakticky s kýmkoliv. Možná poněkud paradoxně nám k tomu pomohla i vysoká porážka v Havlíčkově Brodě, která nás nakopla a jak v zápase s Moravskými Budějovicemi, tak i proti Táboru, jsme hráli velmi dobře. Doufám jen, že nám to vydrží co nejdéle,“ přeje si čtyřiadvacetiletý útočník.

Tabulku nesleduje

Hráči Žďáru zatím bez větších problémů naplňují cíl pro základní část, tedy umístění v elitní čtyřce a lepší výchozí pozici pro play-off. „Tabulku příliš nesleduji. Naším cílem jsou vrchní pozice, proto je potřeba hrát ten nejlepší hokej,“ dodal Gregar.

Program 18. kola II. ligy – skupiny Střed (sobota 2. prosince): David Servis Č. Budějovice – ŽĎÁR NAD SÁZAVOU (18.00), Moravské Budějovice – Pelhřimov, Nymburk – Tábor, Klatovy – Kolín, Havlíčkův Brod – Písek.

Již šest porážek v řadě zaznamenali mladší dorostenci Žďáru nad Sázavou (v bílém). O uplynulém víkendu vyšly mladé Plameny naprázdno z utkání na ledě jihlavské Dukly i libereckých Bílých Tygrů.
Starší dorostenci Žďáru zahájili své boje ve skupině o umístění výhrou