„Proti Servisu se projevil náš širší kádr, soupeř ve třetí třetině odpadl. Ze hry Pelhřimova, který dorazil kompletní, jsem byl docela zklamaný. Nechci snižovat jejich kvalitu, ale na zisk tří bodů nám stačil jen průměrný výkon,“ řekl trenér Žďáru Michal Konečný.

Lekce z produktivity

Do sobotního svátečního utkání tak šel lídr tabulky proti průměrnému Hodonínu v roli jasného favorita. V první třetině to na žádné překvapení nevypadalo, Plameny měly hru pod kontrolou a mohly vést i více než jenom 3:2.

„První třetinu jsme hráli velice dobře, klíčový byl inkasovaný gól na 3:2 těsně před koncem třetiny, kdy hosté ujeli při našem tlaku. Ve druhé třetině jsme předvedli neskutečný výpadek a zkušení hráči Hodonína potrestali to, co jsme jim sami nabídli. Navíc jsme nevyužili dvě přesilovky pět na tři, to byl také další důležitý faktor, protože kvalita Hodonína je úplně někde jinde než Pelhřimova,“ dodal postřeh kouč Plamenů.

Zápas hodí za hlavu

Inkasovat sedm branek, to ve Žďáře v mistrovských utkáních už nějakou dobu nepamatují. Kouč Plamenů však z překvapivého výsledku nechtěl dělat velkou vědu.

„Těch sedm gólů je trošku způsobených i stylem hokeje, kterým hrajeme. I v té druhé třetině jsme však měli hodně šancí, přesilové hry, nastřelili jsme tyčku. Jenže místo vyrovnání na 5:5 přišel docela smolně inkasovaný gól a to se na hráčích opět projevilo. Čtyři góly by doma měly stačit, problém byl však v defenzivě,“ potvrdil Michal Konečný.

I přes nečekanou porážku s Hodonínem si Plameny udržely vedoucí příčku druholigové tabulky. Změnit to mohlo včerejší utkání 19. kola (skončilo po naší uzávěrce), v němž se hráči Žďáru představili na ledě Písku.

Na výhru proti Kopřivnici si museli hráči Nového Veselí (na snímku Nikola Sekulič) sáhnout až na dno svých sil.
Drama přineslo další dva body