Urostlý bek, který si zahrál také ve slavné kanadsko-americké NHL a má ve své sbírce i extraligový titul s Třincem, se do klubu vrátil na vlastní žádost. Naposledy Martin Lojek působil ve Žďáře v sezoně 2015/2016. Tehdy do města pod Santiniho Zelenou horou dorazil v polovině prosince a prožil vydařenou zápasovou premiéru. Proti Děčínu se mu totiž podařilo skórovat a severočeský celek nakonec odjel s dvanáctibrankovým výpraskem.

Ještě donedávna se ovšem nevědělo, kde bude žďárský odchovanec působit. Martin Lojek si v loňské sezoně vyzkoušel WSM ligu v dresu Třebíče, ale po roce se chce vrátit zpět do Žďáru. „Martin za mnou sám osobně přišel s tím, že by se chtěl vrátit zpátky do Žďáru,“ informoval manažer Plamenů Miloslav Šimon o detailech vzájemné domluvy se zkušeným obráncem.

103. výběr draftu Floridy Panthers z roku 2003 má i jiné než hokejové důvody zůstat doma. „Čeká přírůstek do rodiny a chce zůstat doma. My ho samozřejmě rádi uvítáme,“ kvituje posilu do týmu Šimon. Ten ještě musí doladit pár detailů s Třincem, který vlastní na hráče práva. „To už by ale neměl být problém,“ dodává žďárský manažer.

Martin Lojek působil v dorosteneckém věku v Pardubicích a reprezentoval Českou republiku ve výběrech U17, U18 a U20. Ve své sbírce má tak bronzovou medaili z šampionátu dvacítek z roku 2005, mimochodem poslední, kterou český výběr do dnešní doby získal. Dva roky zkoušel štěstí v NHL na Floridě, ale do kádru Panterů se naplno neprosadil.