S nulovým bodovým ziskem dopadla i další dvě utkání, takže v úvodu půjde Plamenům nejen o natáhnutí vítězné šňůry na osm utkání ale i o napravení reputace.

„Máte pravdu, chceme jim to oplatit," burcuje ofenzivní tahoun Jiří Plachý a dodává: „V Děčíně šlo o smolný zápas. Nechci srážet jeho kvality, ale měli jsme tam vyhrát. Nejde o tým, jako byl třeba Tábor, který byl hokejově jinde. Navíc chceme prodloužit sérii výher."
Děčínu se ve druhé čtvrtině soutěže vůbec nedařilo. Z osmi utkání si připsal pouhé čtyři body. Ve středu však vyhrál na ledě Kobry Praha 5:3.

„Kobra má výsledky nahoru dolů. A to jejich úzké kluziště někomu zkrátka může sednout. Popravdě ale ani nevím, v jakých sestavách oba celky nastoupily. A v Děčíně jsme hráli premiérový zápas sezony, klidně může přijet úplně jiný tým," upozorňuje Jiří Plachý.

Kapitán před sobotou doufal v hojnou podporu diváků. „Myslím si, že takováhle šňůra tady už dlouho nebyla, kdy jindy na nás mají lidi přijít, když ne teď. Navíc je to sobota, takže věřím, že si fanoušci cestu na stadion najdou." Rozhodčí vhodí úvodní buly mezi šesté Plameny a třinácté Medvědy přesně v 17.30.