Tábor skončil po základní části na výborném 3. místě se ziskem sedmdesáti bodů. Žďár jich získal o rovných dvacet méně, v osmifinále se však svěřenci Martina Sobotky dostali do skvělé formy a Řisuty doslova přejeli. Dařilo se zejména Michalovi Kaňkovi, který si ve třech zápasech připsal jedenáct kanadských bodů. O pouhé tři body méně má na svém kontě Petr Štěpánek. Skvělé výkony předváděla také žďárská jednička Jiří Sláma, jenž neinkasoval již 152 (!) minut. Čtvrtfinálová série by tak mohla být více než vyrovnaná.

„Tábor je určitě favorit a nesmírně těžký soupeř, ale to by byla i Kobra nebo Kolín, takže tady už není z čeho vybírat," tvrdí Sobotka s respektem k soupeřům, kteří se umístili v horních patrech druholigové tabulky. Ve Žďáře očekávali, že jejich soupeřem bude pražská Kobra, ale poté postoupila Bílina přes Vrchlabí, zrak žďárských hráčů, trenérů i příznivců se otočil na jih. „Podle vývoje jsme čekali, že to bude Kobra, takže nás to překvapilo. Těžko říct, kdo by nám víc seděl. Oba jsou to velmi kvalitní soupeři, se kterými jsme toho letos moc neuhráli. Nakonec jsme ale rádi za Tábor, alespoň pokud hovořím za sebe. Tam bude alespoň hokejová kulisa a výborná atmosféra," připomněl kapitán Plamenů Jiří Plachý fakt, že v Táboře se průměrná návštěva v základní části pohybovala nad tisíc dvě stě diváků.

Na II. hokejovou ligu opravdu ohromné číslo. Dá se očekávat, že na zápasy se Žďárem, který se nachází pouze sto šestnáct kilometrů od Tábora, dorazí ještě více fanoušků. „V Táboře lidi chodí a teď na play-off tam bude určitě plno, takže to bude mít úplně jiný náboj. Je to rozhodně lepší než na Kobře, kam přijde pár diváků, a to není moc dobré prostředí pro hokej a taky se pak jinak hraje. Takže si myslím, že se diváci mají na co těšit a věřím, že i ve Žďáře jich přijde zase hodně a pomůžou nám proti opravdu těžkému soupeři," dodal Plachý.

Tábor se v základní části mohl spolehnout na vyrovnané výkony, které jsou založeny především na výborné defenzivě. Během dvaatřiceti zápasů inkasoval Tábor pouze 71 branek, a mohl se tak pyšnit nejlepší obranou v celé lize.

„Pokud budeme hrát zodpovědně, plnit taktické pokyny, vyvarujeme se zbytečných chyb a bude při nás stát štěstí, tak určitě nejsme bez šance a věřím, že Tábor alespoň pořádně potrápíme," přeje si Sobotka, který se s Táborem letos utkal dvakrát a v obou zápasech zvítězil Tábor (4:2, 6:3, pozn. red.). „Ani jednou jsme Tábor neporazili, respektive dokonce neuhráli ani bod, a to nejen v letošní sezoně, ale ani v té loňské," připomíná žďárský kouč nelichotivou bilanci z uplynulého ročníku.

Na čtvrtfinále se však stejně jako všichni ostatní ve Žďáře těší, ačkoliv si je vědom toho, že jeho tým má před sebou velké sousto. „Je to třetí tým dlouhodobé soutěže a mají výhodu domácího prostředí v prvním a v případném pátém rozhodujícím zápase, takže to všechno hovoří ve prospěch soupeře. Každopádně to ale bude skvělé pro diváky. Myslím si, že uvidí hodně kvalitní hokej a všechny zápasy budou mít parádní kulisu."