Bruslaři oslnili na přelomu roku druhou hokejovou ligu svokí neskutečnou šňůrou osmi vítězství v řadě. V posledních dvou utkáních ovšem nebodovali a o šanci na přímý postup do čtvrtfinále přišli. „Ty zápasy nebyly špatné, udělali jsme zbytečné chyby. Ale když budeme pokračovat nadále v těchto výkonech, výsledky se určitě dostaví," poohlédl se za minulými týdny havlíčkobrodský útočník Tomáš Chlubna.

V Havlíčkově Brodě stavěli celý tým v podstatě od nuly, a pro hráče je tak postup do předkola play-off malým zadostiučiněním. „Jsme hodně rádi, že jsme postoupili do play-off. Tvořil se v podstatě nový tým a bereme to jako úspěch."

I proto jdou Bruslaři do play-off s určitým respektem, ačkoliv ukázali, že umí vítězit i několikrát v řadě proti jakémukoli soupeři. „Kdybychom nepřešli přes první kolo, bylo by to zklamání. Naopak pokud projdeme třeba přes druhé, už by to byl velký úspěch," říká útočník Bruslařů.

Tomáš Chlubna vyrůstal ve Žďáře nad Sázavou, stadion měl od svého domu, co by kamenem dohodil. I přesto v útlém věku odešel do Havlíčkova Brodu, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do seniorského týmu. V sobotu čeká mladého útočníka, který ve 30 zápasech posbíral 8 gólů a 9 asistencí, derby právě proti Plamenům. „Jsem tu už hodně dlouho, ale určitě to bude hodně vyhecované. Je to derby, takže jak ze strany týmu, tak třeba i z mé osobní," přiznává jednadvacetiletý hokejista.

V nynější době už Tomáš Chlubna bydlí v Havlíčkově Brodě. „Jsem už vlastně ‚broďák'. Ale ke Žďáru samozřejmě nějakou vazbu stále mám."

Přesto zvláštní význam tomuto utkání nedává. „Na druhou stranu je to zápas jako každý jiný, hraje se o body," dodává na závěr.