Jedním ze strůjců výhry 4:2 nad tradičním rivalem, už čtvrté v tomto ročníku, byl Pavel Staněk. Zkušený čtyřiatřicetiletý obránce v první třetině hned dvakrát překonal brodského gólmana. „Jeli jsme tam s tím, že chceme zvítězit, což se podařilo. Zdolat takového soupeře čtyřikrát v sezoně, to obzvláště potěší," usmíval se Staněk při pozápasovém rozhovoru pro klubový web Plamenů.

Jeho dvě trefy, pokaždé střelou od modré, pomohly k vedení už 4:0. Lídr tabulky se však nevzdal a jakoby chtěl napodobit Plameny, které v lednovém vzájemném souboji otočily právě z 0:4 na výhru 5:4. „Říkali jsme si, že se to může povést i Brodu, proto jsme se maximálně soustředili. Od gólmana až po posledního útočníka jsme to odjezdili na sto procent," cenil si zkušený obránce.

Zítra proti Nymburku očekává další náročný duel, „Bude to těžký zápas, máme jim co vracet. Pokud ale podáme výkon jako v Brodě, nebo proti Táboru, můžeme pomýšlet na tři body," dodal Pavel Staněk

Po čtyřech týdnech se v sestavě Plamenů konečně objevil také Michal Kaňka. Na led nastoupil po dlouhé přestávce a jak sám přiznal, bylo to cítit. „Skoro čtyři týdny jsem vůbec nehrál, měl jsem jenom jeden trénink a bylo to na mě vidět. Ale utkání jsem si přetrpěl a snad jsem toho klukům moc nezkazil," usmíval se po výhře v derby a vrátil se ještě k těm předešlým.

„Z letošních zápasů s Brodem se mi nejvíce líbil ten minulý domácí, kdy jsme to obrátili z 0:4 na 5:4. Ale Havlíčkův Brod je rozhodně velmi silným soupeřem a my jsme si ty zápasy museli vybojovat. I v sobotu předvedl parádní výkon," ohlédnul se žďárský útočník.

Ten se před rokem rozhodl, že druholigový hokej opustí a vrátí se domů do Benešova. Nicméně pak se na naléhání vedení klubu, fanoušků a svého okolí do dresu Plamenů vrátil. Jak to vypadá s jeho nadcházející sezónou? „Hrát hokej asi budu, ale je otázkou kde. Tomuto sportu se ještě alespoň jednu sezónu věnovat chci, ale kde, to opravdu zatím nevím," prozradil Kaňka.

Zítra od 17.30 doma Plameny přivítají Nymburk, který na Žďár dvě kola před koncem základní části ztrácí jediný bod. „Podle posledních výsledků nám nyní nezbývá nic jiného, než abychom Nymburk porazili a zůstali v první čtyřce. Moravské Budějovice totiž minule nečekaně vyhrály v Táboře a ještě se na nás mohou dotáhnout. I Nymburk se drží v těsném závěsu, takže se budeme snažit jim ty body nedat a nechat si je u nás, abychom tu čtyřku uhájili. V tomto systému play off je to pro nás stěžejní. Je velký rozdíl mezi tím, zda budeme hrát čtyřikrát doma nebo čtyřikrát třeba někde v Klášterci," vysvětlil důležitost utkání Michal Kaňka.