Bodově se nejvíce dařilo Havlíčkovu Brodu, Moravské Budějovice nebyly o moc pozadu a připsaly si pouze jedinou porážku v základní hrací době. Za očekáváním zaostávají žďárské Plameny. Lední medvědi měli výsledky jako na houpačce.

HAVLÍČKŮV BROD

Bruslaři vstupovali do nové sezony s velkými ambicemi a dlouho letní přípravou. Zátěž ale nese své ovoce, jelikož Havlíčkův Brod zakončil první čtvrtinu na třetím místě. „Soutěž je hodně vyrovnaná, držíme se v popředí, ale rozhodovat se bude až později okolo vánoc a ke konci sezony, hlavně v play-off," ví trenér Bruslařů Aleš Totter. „Na hodnocení jestli jsme spokojení nebo ne je ještě brzy. Jedeme podle sebe a snažíme se na sobě pracovat. Výsledky přijdou tréninkovou pílí," říká Totter.

Bruslaři bodovali sedmkrát z devíti zápasů. Svou produktivitou táhne tým z Kotliny hlavně dvojice Endál Třetina. Druhý jmenovaný má na kontě osmnáct kanadských bodů, jeho parťák Endál pouze o bod méně. Rozdíl je poté propastný, třetím nejproduktivnějším hráčem je Patrik Přidal s osmi body.

MORAVSKÉ BUDĚJOVICE

Žihadla možná svým vstupem do sezony leckoho překvapila. S šestnácti body a zápasem k dobru jsou čtvrtá. „První čtvrtina byla slušná, hodně jsme bodovali, jen v prvním zápase sezony ve Žďáře jsme nebodovali, jinak pokaždé," je spokojený trenér Moravských Budějovic Augustin Žák.

Moravské Budějovice vstupovaly do sezony s neznámou, jelikož se po letech vrátily do skupiny Střed, ale prozatím okupují vyšší příčky tabulky. „Lidi si možná mysleli, že jsme outsider, ale každému konkurujeme," říká kouč Žák, který má k dispozici mladý tým, zejména obranu a brankáře.

„Mužstvo se tvoří odzadu a tam jsou mladí kluci, takže na to, že máme mladý tým, hrajeme dobře. Je to zatím nezkušený tým, ale pracuje dobře," chválí své svěřence Žák.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Plameny si vstup do sezony představovaly rozhodně úplně jinak. Po dobrém prvním zápase přišel úpadek a body přibývaly poskrovnu. „Začátek byl rozpačitý, dostávali jsme hrozně moc branek, navíc skoro vždy v první minutě. Takže jsme začali pracovat na obranné činnosti a trochu se to zlepšilo," říká trenér Žďáru Michal Konečný.

V pátém kole ale přišel alespoň výkonnostní nárůst, ačkoliv body stále nepřicházely. „Od půlky se to začalo lámat. V zápase s Kolínem jsme začali hrát dobře, bohužel jsme neměli moc štěstí, ale rozhodně jsme šli s výkony hodně nahoru," říká Konečný, který je s přístupem svých svěřenců hodně spokojený a věří v lepší zítřky.

„Chtěl bych pochválit kluky za přístup k tréninkům. Chodí nás osmnáct až dvacet, což je ve druhé lize určitě výhoda. Je vidět, že hráči chtějí a výsledky to, když budeme pokračovat, přinese," věří Konečný,

PELHŘIMOV

Hokejisté Ledních medvědů měli v průběhu první čtvrtiny poměrně nevyzpytatelné výsledky, ale dá se z jejich pohledu hodnotit pozitivně. Zejména druhá polovina se Pelhřimovu vydařila. V ní Lední medvědi porazili například David Servis nebo Tábor. Jedinou kaňkou je debakl, který si Pelhřimov odvezl z ledu Kolína. Naopak desítku nastřílel Jindřichově Hradci.

Ondřej Krásný