Moravské Budějovice se budou snažit napravit porážku z ledu David Servisu doma proti Písku.

Druhá sezona, čtyři odehrané zápasy, ale Bruslaři stále nenašli recept na to, jak porazit kolínské Kozly. Všechna utkání ale končila těmi nejtěsnějšími rozdíly. „Jde o to, abychom proměňovali šance, byli efektivnější v té koncovce," hledá hlavní příčinu kouč Aleš Totter. Zápasy s Kolínem se ale hlavnímu trenérovi Bruslařů líbí. „V Kolíně jsme odehráli, řekl bych, jeden z nejlepších zápasů sezony. Výborně jim chytá brankář Koutský, který je snad na nás specialista a podle mě bude dnes zase stát v brance," myslí si Totter.

Ačkoliv Bruslaři Kolín neporazili vlastně od sestupu do druhé hokejové ligy, před zápasem na tuto statistiku nehledí. „Máme jim co vracet, ještě jsme je neporazili, ale věříme, že to zvládneme. Rozhodně je to motivace navíc," přiznává útočník Bruslařů Miroslav Třetina.

Lední medvědi se k derby Vysočiny vydají na led Žďáru. Oba celky si nemají co vyčítat, jelikož nejprve Pelhřimov vyplenil Bouchalky a ve druhém vzájemném zápase žďárští hokejisté zvládli přestřelku na ledě Pelhřimova.

Lední medvědi spoléhají zejména na útok, čehož si je kouč Plamenů Michal Konečný vědom. „Mají výborný útok, ale zase mají jiné výsledky doma a venku. Dobře teď chytá Jirka Sláma a věřím, že mu to bude chytat dál," přeje si Konečný.

Plameny vyhrály z posledních deseti utkání devět, ale i v tom jediném prohraném dokázaly bodovat. V zádech mají šest výher v řadě.

„Kluci jsou nažhavení, nálada je dobrá a věříme, že v té sérii budeme pokračovat a lidem se ten hokej bude líbit," prozrazuje před zápasem Konečný.

Moravské Budějovice po velice slibném startu pomalu upadají. Žihadla prohrála z posledních pěti utkání dokonce čtyři. V tom posledním navíc svěřenci Augustina Žáka ztratili dvoubrankové vedení krátce před koncem a jedenáct sekund před závěrečnou sirénou i celý zápas.

„Musíme něco změnit, uděláme změny v sestavě, máme přes patnáct hráčů, takže je prostor na to, abychom s tím něco udělali," říká před duelem s Pískem kouč Žihadel.

Písek je na tom ještě hůře, poslední jeho výhra se datuje na svátek 17. listopadu proti Jindřichově Hradci. Vítězství přecházela pětizápasová série porážek a po něm další pětizápasová sérii zápasů, ve kterých písečtí hokejisté nezískali ani bod. Pro Žihadla je to ideální soupeř pro znovunalezení jejich formy.

Ondřej Krásný