Do 19. kola se ale šestadvacetiletého brankáře držela nepříjemná smůla. V šesti zápasech, v nichž dostal od začátku přednost před Jiřím Slámou, ani jednou nevyhrál v základní hrací době a celkově posbíral pouhé dva body za domácí vítězství s Nymburkem. Změnu přinesla až nedělní cesta do Bíliny. Blažíček pochytal 20 z 21 střel a výrazně přispěl k výhře 4:1. „Jsem rád, že jsem konečně byl u tříbodové výhry," oddechl si Blažíček.

Na zkušeného brankáře, který se vrátil do mateřského klubu po šesti letech, se lepila smůla. Hned pětkrát totiž odjížděl z brankoviště s jednobrankovou porážkou. V kabině mu jeho neslavnou bilanci ale z legrace nikdo nepřipomínal. „Fakt, že když chytám, tak nevyhráváme, jste mi poprvé řekl až vy," rozesmál se Blažíček.

V Bílině byl Žďár podle jeho slov lepším týmem. „Domácí si v úvodu často dávali dlouhé křižné přihrávky, hodně bruslili. První polovina byla celkem vyrovnaná, ale od stavu 0:2 už jsme byli lepší a výsledek jsme potvrdili," těšilo gólmana.

Plameny se tak rychle oklepaly ze dvou těsných porážek a týmy ze svého okolí opět předstihly. Aktuálně jsou sedmé s devítibodovou ztrátou na šestou Kobru Praha.

„Měli jsme hodně zápasů, které nám utekly o gól. Když teď do Vánoc ještě nějaké body urveme, můžeme ztrátu na nejbližší protivníky do konce sezony vymazat," zamyslel se Blažíček.

Svůj návrat do města pod Santiniho Zelenou horu kvituje. „Působení ve Žďáře si užívám, jsem tady spokojený. Většinu kluků znám, hráli se mnou v mládežnických kategoriích. Nejdůležitější pro mě je, že jsem po těch letech konečně doma," vysvětlil Robin Blažíček, jehož zdobí mládežnický bronz se Spartou Praha.

V patnácti letech poté zamířil do Liberce, zachytal si v mládežnických reprezentacích a po angažmá v prvoligových Benátkách nad Jizerou a Hradci Králové působil poslední dvě sezony na Slovensku