Dukla se sice na začátku sezony na hřištích soupeřů trápila, ale výhry v Chomutově, Mostě a v Olomouci připomínaly lepší zítřky. V sobotu se však čtvrtá jihlavská výhra venku v řadě nekonala.

Jihlavané nezačali špatně. Beroun sice v úvodu několikrát vyzkoušel Halmošiho, ale první branka padla na druhé straně. Čachotský tečoval puk do sítě a otevřel skóre. Na další přesný zásah se čekalo až do 45. minuty. Domácím pomohl k vyrovnání slavistický pendl Čermák – 1:1. Poté se především taktizovalo. Rozhodnutí přinesla 52. minuta. Nedvěd dotlačil puk ze skrumáže za Halmošiho – 2:1.

„Zápas jsme začali možná až příliš bojácně, Beroun nás dostával pod tlak. Dali jsme první branku a z té jsme těžili,“ prozradil útočník Jihlavy Aleš Padělek. „Po dvou malých chybách jsme dvě branky ve třetí části bohužel dostali. Možná tam byla z naší strany také trochu nedůslednost,“ konstatoval forvard Dukly.

Jihlava dokonce v závěru vyrovnala, hráči se začali radovat, ale ke smůle Dukly rozhodčí branku neuznal. „Byli jsme z toho samozřejmě zklamaní, protože jsme si byli jistí, že to byl gól,“ jen pokrčil rameny Padělek.

Dukla tak nakonec odešla ze zápasu bez bodu. „Beroun hrál hodně nátlakový hokej, hodně napadal, byl to těžký zápas. Bohužel jsme ho prohráli,“ uzavřel hodnocení jednatřicetiletý jihlavský útočník.