Úvod utkání přitom patřil hostům, kteří Duklu viditelně přehrávali. To vše ale platilo jen devět minut. Na konci první desetiminutovky šli domácí překvapivě do vedení brankou Mikšovského. Když vzápětí hosté vyrovnali, zřejmě šel domácím fandům mráz po zádech. Zbytečně.

Jihlavané do první sirény přidali další tři branky, z toho dvě v poslední minutě třetiny. „Začátek utkání jsme měli lepší než domácí. Na první obdržený gól jsme ještě reagovali, ale pak přišly další branky, které zlomily výkon našeho gólmana,“ netěšilo hostujícího kouče Milana Černého. „Utkání jsme se snažili dohrát s čestným výsledkem, bohužel jsme ale obdrželi šestigólový debakl.“

Ve druhé části byla Dukla lepším týmem, branku však přidala jen jednu. A opět to bylo v poslední minutě třetiny. Brankou se připomněl sparťanský host Tomáš Karpov, který nastoupil kvůli zranění po dlouhé době. „Na dnešní utkání jsem se hrozně těšil,“ uvedl po utkání. „Odehrál jsem sotva tři zápasy z kraje soutěže, takže si připadám jako na začátku sezony. Ale cítil jsem se dobře, dal jsem gól, takže jsem naprosto spokojený,“ culil se po utkání.

Devastaci soupeře dokončil devět minut před koncem Tomáš Kaláb. „V úvodu nás soupeř přehrával, pak jsme začali hrát svoji hru. Přálo nám také štěstí. S výkonem celého mužstva jsem spokojen,“ uvedl domácí lodivod Petr Vlk.