Kuřecí plátky s rýží
Budeme potřebovat (na 4 porce):
- 2 ks kuřecí prsa
- 2 polévkové lžíce olivový olej
- 1 čajová lžička červená paprika mletá
- ½ čajové lžičky sůl
- ½ čajové lžičky černý pepř mletý
- ½ čajové lžičky kmín drcený
- 2 dl voda
- 1 polévková lžíce rýžová mouka (solamil nebo hladká mouka, podle toho, čím rádi zahušťujete)
Postup:
1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a dejte je do nádoby, která se dá zavřít.
2. Na plátky přidejte olej, sůl, pepř, papriku, kmín a nádobu zavřete.
3. Pořádně protřeste a nechte stát 10 minut.
4. Plátky osmažte na pánvi z každé strany 3 minuty a podlijte je vodou. Nechte přejít varem 5 minut a přidejte mouku na zahuštění omáčky.
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.