Pro něj a celý Žďár je přece jen důležitější sezona, ve které v tuto chvíli došli k té závěrečné fázi. „My bychom se tento týden měli sejít už v kompletním složení, k dispozici tedy mám 18 hráčů a ještě ladíme poslední detaily na případných příchodech. V tuto chvíli většinu tréninků zaměřujeme na práci s balonem a už se pomalu připravujeme na sezonu,“ přiblížil.

Posily jsou kvalitní

Jednou z ikon, o kterou se zajímá řada mužstev z I. A třídy, je Tomáš Doležal, který do Žďáru přišel na zkoušku z átřídního nováčka Bohdalova, ve kterém mimo jiné došlo k velkému omlazení. Trenérovi se zatím líbí. „Já jsem s Tomášem velmi spokojen, jeví se jako kvalitní fotbalista, ale s tím jsme ho sem samozřejmě vzali a ačkoliv tedy smlouva není dořešená a vše je ještě v jednání, pevně věřím, že u nás Tomáš zůstane.“

Navíc mají žďárští k dispozici Aleše Pohanku, se kterým podepsali roční hostování, posilou je také kmenový hráč Ledče Roman Turek, který nastupoval v nejvyšší dorostenecké soutěži v FC Vysočina a posledním fotbalistou, který se rozhodl přejít do Žďáru nad Sázavou, je Martin Hlouš, ten přišel z Konic.

V týdnu čeká Žďár ještě jedno přátelské utkání, ve středu odehrají od 18 hodin zápas s Poličkou, to považují společně se zmiňovaným pohárem jako generálku na první ligové utkání. „Jak jsem již říkal, tak zápas se Znojmem je pro nás takové zpestření, neočekáváme, že bychom to udolali, ale bude to pro nás velká zkušenost, za kterou jsme velmi rádi,“ připustil Nedvěd. Žďárští se mají opravdu na co těšit, a to projevují i jejich hráči. „Kluci se hrozně těší, proti druholigovému mančaftu každý den nehrajeme. U řady z nich už jsem slyšel, že do toho chtějí dát opravdu vše a i přesto, že jsme outsideři, tak uděláme maximum pro to, abychom odvedli kvalitní výkon,“ nastínil slova svých svěřenců.

Žďárští mimo jiné dnes odehráli přátelské utkání s Pardubicemi, ve kterém prohráli vysoko 5:0. „V zápase nám chybělo pět hráčů ze základní sestavy, a to bylo poznat. Ale rozhodně se na to nechceme nijak vymlouvat. Soupeř byl zkrátka lepší. Věříme, že podobné prohry se nám již vyhnou a nebudeme se muset strachovat,“ uzavřel Petr Nedvěd.

MICHAL JINDRA