V první polovině podzimní části Hamry několikrát zaváhaly, v závěru však byly naprosto suverénní. „Prohra v Radostíně byla zasloužená, na něj prostě neumíme. Více nás mrzí ztráty v Osové Bítýšce a Nedvědici, kde jsme nevyužili spoustu šancí," posteskl si kapitán hamerských kladivářů Pavel Novotný. Ten si však se svými spoluhráči nepřipouští jinou možnost než červnovou oslavu postupu do nejnižší krajské soutěže. Koho pokládá za největšího soupeře? „Podle tabulky to vypadá na Radostín, ale mnohem nebezpečnější se mi zdá béčko Nové Vsi, které má spoustu šikovných kluků. Černým koněm je pak Moravec," dodává Novotný.

Začátek sezony se Radostínu příliš nepovedl, od domácí prohry s Moravcem v pátém kole však již ztratil pouze dva body za remízu se Svratkou. Navíc doma dokázal přestřílet i vedoucí Hamry. Ale postupovými ambicemi se v Radostíně neopájí. „Chceme skončit co nejvýše. O postup si to rozdá první pětka, vyskočit může i Radešínská Svratka. Přebor je každým rokem vyrovnanější, těžko něco předpovídat," přemítá kouč Vladimír Šíma.

Pomyslný podzimní bronz patří rezervě Nové Vsi. Ta těží z nesmírně silné a nebezpečné ofenzivy, která většinou dokáže vynahradit slabší chvilky obranné linie, viz debakly na Moravci a v Hamrech. Ty prokázaly, že největším soupeřem Nové Vsi je právě ona sama. Že by po rezervách Žďáru, Bystřice a Velké Bíteše z přeboru postoupilo další béčko? „Tím se vůbec nezabýváme, jsou tu jiní adepti. Navíc ke krajskému přeboru ještě I. B třídu by klub ekonomicky těžko utáhnul. Chceme prohánět favority a bavit se fotbalem tak, jak se nám to dařilo na podzim," odmítá roli postupového favorita snajpr Nové Vsi Tomáš Pohanka.

Brankář Petr drží potenci outsidera

Na úplném chvostu se s pouhými čtyřmi body pevně usadilo Rovečné. Jeho jediným světlým zjevem podzimu byl útočník Miloš Petr, který s deseti brankami obstaral rovné dvě třetiny gólové produkce týmu. Přitom loni hájil prostor mezi třemi tyčemi. „Ještě nic nevzdáváme, ale bude záležet na tom, jak se dá mančaft přes zimu dohromady a hlavně jak k tomu samotní hráči přistoupí. Pro nás starší je to tristní pohled na tabulku. Zvláště když uvážím, že ještě před pár lety k nám jezdila mužstva jako Boskovice nebo Rájec," hořce podotknul funkcionář Rovečného Radovan Polách.