Naopak v klidu nadále zůstává Štěpánov, jenž v okresním derby zvítězil v Měříně 1:0.

HERÁLEC – ŽĎÁR B 3:1

Začátek utkání patřil domácím, kteří hned z druhého útoku nastřelili Uchytilem hostujícího hráče, od nějž se míč dostal ke Kalinovi a ten už zamířil přesně. Po čtvrthodině se hra vyrovnala, ale v závěru poločasu nejdříve zvýšil Uchytil střelou z otočky na 2:0 a těsně před půlí se po Uchytilově centru prosadil Milan Boháč.

Po přestávce se hosté tlačili do útoku stále častěji, čímž Herálci umožňovali vyrážet do brejkových situací. Domácí střelci v nich ale s jistotou selhávali a nechávali vyniknout gólmana Pometla. V 68. minutě snížil po rohovém kopu Růžička, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V zápětí byl po opakovaném faulu vyloučen Jiří Skála a Žďár vrhl všechny zbývající síly do ofenzivy. I poté měli domácí brejkové šance, ty ale zůstaly neproměněny, a tak z hlediště odcházelo 320 diváků s vědomím, že oslabený Herálec udržel cenné a zasloužené vítězství, které mu ještě dává šanci pomýšlet na zdramatizování postupové matematiky.

Góly: 3. Kalina, 34. Uchytil, 43. Boháč – 68. Růžička. Rozhodčí: Hrůza. ŽK: 2:3. ČK: 1:0 (72. Skála). Diváci: 320. Poločas: 3:0. Herálec: Lossgott – Havlík, M. Ptaszek, Skála, Ptáček – Hamák (84. Gregor), Okurka (67. Šusták), Uchytil, Kalina (87. Opluštil) – J. Ptaszek, Boháč. Žďár B: Pometlo – Rakšány, Havlík, Schneider, Růžička, Machatka, Kotík, Jun, Zábranský, Chmelíček, Zedníček (63. Bednář).

VRCHOVINA B – BOROVINA 6:1

Rezerva Vrchoviny odehrála jednoznačný zápas. Od začátku utkání byla lepším týmem a proti odevzdanému soupeři, si s chutí zastřílela. Do poločasu bylo o výsledku rozhodnuto, když se domácí střelci prosadili hned čtyřikrát. Přitom úvodní gól zápasu zařídil po rohu Zahrádka, na víc se už ale hosté nezmohli.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se mohlo skóre zvýšit ještě několikrát, protože s chutí hrající Vrchovina neustále hrozila gólem zavánějícími příležitostmi. Využít, ale dokázala jen dvě, a tak utkání skončilo výsledkem 6:1. Hattrickem se v duelu blýskl Josífek a velmi dobře se prezentoval i dvougólový Mužátko.

Góly: 16., 29., a 77. Josífek, 13. a 65. Mužátko, 40. Follprecht – 5. Zahrádka. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 1:1. Diváci: 20. Poločas: 4:1. Vrchovina B: Krupík – Králíček, Drdla, J. Skryja, Mrkos – Josífek, M. Skalník (60. P. Šustáček), Kršek, Němec – Mužátko (75. Martaus), Follprecht (46. Pech).

ROZSOCHY – MOHELNO 1:2

Rozsochy začaly velkým náporem a do 30. minuty si vytvořily několik gólových šancí. Bohužel využily jen jednu z nich, když se Holý po svém sólu trefil do šibenice. „Naše neproměňování se posléze ukázalo být klíčovým,“ smutnil domácí kouč Pavel Bureš. Vrásky na čele mu soupeř udělal v rozmezí sedmi minut.

„Mohelno otočilo během sedmi minut, když se po standardních situacích jedinými střelami na branku prosadil Štěpán.“

I začátek druhé půle se hrál na jednu branku, ale gól nepřicházel. V největší šanci nastřelil Vrtěna tyč a ani následný gól z dorážky nebyl Rozsochám souzen. V závěru už byli domácí nervózní a k vážnému ohrožení branky se nedostali.

„Jsou to vyloženě ztracené body,“ litoval Bureš.

Góly: 16. Holý – 35. a 42. Štěpán. Rozhodčí: Fotr. ŽK: 1:4. Diváci: 100. Poločas: 1:2. Rozsochy: Juračka – Zítka (41. Vrtěna), Gál, Šibor, Ambrož – Prosecký (71. Štěrba), Kalvoda, Holý, Šafránek (79. Padrtka) – Bureš, Kučera.

KŘIŽANOV – STUDENEC 1:0

Do zápasu vstoupili lépe hosté a hned v 5. minutě nastřelili břevno Bajerovy svatyně. Zbytek prvního poločasu se odehrával spíše ve středu hřiště a bez vyložených šancí.

Druhý poločas domácí započali s několika změnami v sestavě, které se od začátku ukázaly jako velmi dobré. Hráli po většinu času na půlce soupeře a dostávali se do slibných střeleckých příležitostí. Jedinou branku utkání vstřelil v 62. minutě křižanovský Střecha, který uklidil míč hlavou do sítě. V závěru ještě mohl Studenec snížit, Bajer však tvrdou střelu vytěsnil na roh.

Gól: 62. Střecha. Rozhodčí: Sláma. ŽK: 2:2. Diváci: 50. Poločas: 0:0. Křižanov: Bajer – Invald, Střecha, Pálka, P. Burian – Němec, Studený (46. Petr), Trnka, Nobicht – L. Burian (46. Kubiš), Horníček (66. Hladík).

MĚŘÍN – ŠTĚPÁNOV 0:1

Šestý Měřín v derby přivítal štěpánovského lídra I. B třídy. V průběhu prvního poločasu se ani jeden celek nedokázal gólově prosadit, a tak rozhodčí Bělovský odváděl obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.

O tříbodovém zisku Štěpánova rozhodl jediný gól střetnutí, když měřínská obrana vyrobila hrubou chybu, kterou bezpečně potrestal Miloš Vrzal a navázal tak na gólový zápis z minulého kola. Víc už se v Měříně nestalo. Štěpánov si po zaváhání žďárské rezervy výhrou upevnil první příčku v tabulce, kde má pětibodový náskok.

Gól: 58. M. Vrzal. Rozhodčí: Bělovský. ŽK: 2:2. Diváci: 130. Poločas: 0:0. Měřín: Sysel – Krutšnajdr (68. Panáček), Letmajer, Chaloupka, Doležal – Tvrdík, Šoukal, Kolda (82. Matoušek), Fazekaš (46. Vokoun) – Uchytil, Kružík. Štěpánov: Bednář – Císař, Buček, Kroupa, Jak. Veselský - Sedláček, Kovalchuk, M. Vrzal, Haraptso - Kutnyk, Jan Veselský (86. Brázda).

Meziříčí nadělovalo. Křoví a Bohdalov? S prázdnou a s přídělem

Gólové hody si užili fotbaloví fanoušci v I. A třídě – skupině B. Ve třech zápasech 22. kola, v nichž nastoupili zástupci ze Žďárska, padlo osmnáct branek.
Vysokou výhru si připsala rezerva Velkého Meziříčí, která smetla Rapotice 6:1, utkání ale už tak jednoznačné nebylo.

Naopak nejlepší tým jara – Křoví, propadlo v zachraňujícím se Bedřichově 6:2. S prázdnou se vrátil i Bohdalov.

V. MEZIŘÍČÍ B – RAPOTICE 6:1

Ač to není na konečném výsledku vůbec znát, úvod utkání se nesl v režii Rapotic. Ty si vypracovaly množství vyložených šancí, které však díky své neefektivitě v útoku nedokázaly proměnit. Na druhé straně byla rezerva Velkého Meziříčí produktivní a využila valnou většinu svých gólových příležitostí. V poločase tak na ukazateli svítilo jednoznačné skóre 3:0.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se domácí ještě více uklidnili, přídali další branky a nepřipustili jakékoliv drama. Čestný úspěch Rapotic zaznamenal v 64. minutě Laš, který snižoval na 4:1.

Góly: 15. a 35. Beran, 55. a 68. Ďurica, 21. Střecha, 65. Liška – 64. Laš. Rozhodčí: Beseda. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 3:0. V. Meziříčí B: Invald – O. Mucha, Halámek, Střecha, Veselý (46. Kaminaras) – Kafka, Vítek, Jedlička, Bouček – Beran (64. Liška), Ďurica.

RANTÍŘOV – BOHDALOV 3:0

Do patnácté minuty se hrála vyrovnaná partie. Bohdalov vsázel na standardky, ze kterých byl velmi nebezpečných, ale Šerada byl vždy na svém místě. Po jedné standardní situaci hostů také padl první gól. Ovšem ne do domácí, ale bohdalovské branky. Rantířov se totiž ubránil, vyrazil do rychlého přečíslení na jehož konci stál Oberreiter. Do přestávky pak domácí dvakrát rozezvučeli tyčku.

Ve druhé půlce Rantířov prvních deset minut zaspali a Bohdalov se dostal do dvou vyložených šancí, které Šereda zlikvidoval. A přišel trest. V 55. minutě našel Kavka volného a přesně mířícího Živného. Domácí měli od té chvíle hru pod kontrolou, ale Vaňkát, Vlček ani Kubík skórovat nedokázali. Až druhá šance Kubíka vedla k třetí pojistce.

Góly: 38. Oberreiter, 55. Živný, 87. Kubík. Rozhodčí: Voborný. ŽK: 4:2. Diváci: 70. Poločas 1:0. Bohdalov: Bílek – Novotný, Štikar, Jaroš, Neuman – Doležal, Musil, Křesťan (75. Hanych), Zvolánek – Koukal, Jaroš.

BEDŘICHOV – KŘOVÍ 6:2

Domácí od utkání vlétli s chutí a v 7. minutě po pěkné rychlé akci otevřel skóre P. Mašek. Jenže hosté po dvou minutách a chybě Vrzáčka kontrovali vyrovnávací trefou. Domácí mohli poločas vyhrát, ale to by museli v dobrých pozicích zacílit přesně D. Lacina se Škodou.

Bedřichov byl ovšem při chuti a ve druhé půlce začal hosty, kterým ubývaly síly, přehrávat. Po krásné akci Paulíka poslal svůj tým do vedení O. Lacina. Po chvíli zvýšil na 3:1 D. Lacina, a když se vzápětí prosadil podruhé v utkání Mašek, zdálo se být zaděláno na jasnou výhru. Křoví třináct minut před koncem vykřesalo malou naději Němcovým gólem, ale závěr opět patřil domácím. Jmenovitě D. Lacinovi a Maškovi, který zkompletoval hattrick.

Góly: 7., 69. a 87. P. Mašek, 58. O. Lacina, 67. a 83. D. Lacina – 9. Kováč, 77. Němec. Rozhodčí: Tesař. ŽK: 2:1. Diváci: 100. Poločas 1:1. Křoví: Sára – Kováč, Karafa, Pekárek, Maroši, Kotouč, Šustáček (62. Kašpar), Němec, Čejka, Koudelka (71. Kvasnica), Tichý.