VRCHOVINA SPYTIHNĚV 0:0

Žďárský azyl střelcům nepřál. Nejčastěji inkasující tým přijel na Vysočinu s hodně defenzivní taktikou. To Vrchovina na hosty vlétla. Kolařík zahodil tutovku z rohu malého vápna, po něm se netrefil ani Michal Skalník, kterému přitom daroval gólový bonbonek centrující Šandera. Stejný útočník nechal po půlhodině vyniknout brankáře Hájka. Když to nešlo střelecky, rozhodl se Michal Skalník nahrávat. Na malém vápně oslovil svého útočného parťáka Chmelíka, jenže ten mířidla sešteloval jen do dobře postaveného Hájka.

Druhý poločas už tolik krásy nenabídl. Rychlý sled šancí přišel v 65. minutě. Chmelíkův lob mezi tři tyče nezapadl, otočit kormidlem mohl hned po něm hostující hráč, ale z malého vápna o metr přestřelil. Po rychlém rozehrání našel Brabec Chmelíka, jeho hlavička zamířila znovu nad. A když nepřekonal Hájka ani ze tří metrů střílející Brabec, rozešly se oba týmy bezbrankovou remízou. „Nebyl to hezký zápas. Neproměnili jsme jasné šance a dojeli na efektivitu. Hosté byli lepší v mezihře, ale chyběla jim finální střela. Musíme se dopříště zlepšit ve všech činnostech," řekl zklamaný kouč Richard Zeman.

Rozhodčí: Nováček. ŽK: 2:4 (K. Skalník, J. Skryja Lysoněk, Večeřa, Barot, Foltýn). Diváci: 155. Vrchovina: Vítek Drdla, Dvořáček, Follprecht, Brabec Kolařík (55. J. Skryja), Pavel Sodomka, K. Skalník, Šandera (78. R. Sodomka) Chmelík, M. Skalník.

PELHŘIMOV OTROKOVICE 4:1

Úvod utkání patřil hostům, kteří se dostali po chybě Naniáše do vyložené šance, ale Martin Jurčík branku netrefil. Ve 20. a 26. minutě mohli Pelhřimovští poděkovat Moravcovi, který vychytal až zázračně útočící hráče hostí. Před poločasem dali o sobě vědět výrazněji i domácí, když Krtek z velkého vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Sedm minut po obrátce výborně zapracoval Homolka a předložil míč opět Krtkovi, který trefil přesně k tyči. Za další čtyři minuty si Krtek zkompletoval hattrick a hosté odpadli úplně. Viktoria se nakonec dočkala alespoň snížení, když se trefil střídající Uche. Tečku za utkáním udělal Homolka, který určitě ještě nyní nevěří, že se jeho tečovaná střela dostala za gólmanova záda.

„Momentálně to máme těžké, nemáme moc široký kádr, mám zraněného Kubíka a opět se zranil Sládok. Dnes to byl důležitý zápas, potřebovali jsme vyhrát a zaslouženě jsme body získali. Dařilo se především Krtkovi, kterému tam spadlo vše, na co sáhl," shrnul utkání trenér domácích Ján Kubík.

Góly: 37., 52. a 56. Krtek, 72. Homolka 66. Uche. Rozhodčí: Chabiča. ŽK: 2:2 (Homolka, Čížek Dujka, Bělaška). Diváci: 100. Poločas: 1:0. Pelhřimov: Moravec Čížek, Vacek, Naniáš, Klofáč Vokoun, Niederle, Krtek, Homolka Benda, Krtek (82. Sládok, 87. Duchan).

SLAVOJ POLNÁ BYSTŘICE N. P. 1:1

Úvodní minuty byly opatrné a vyrovnané, ale pak začali mnohem více zlobit hráči Bystřice. Ti byli za svou aktivitu odměněni vedoucí brankou. Skočdopole nejdříve svůj tým podržel, když vychytal Prášila, ovšem druhá šance bystřického hráče a přesná hlavička už gólem skončila. Domácí obrana si s Prášilem doslova nevěděla rady a ještě v první půlce musel hasit nebezpečí znovu polenský brankář.

Ten se během první půlky rozchytal a po změně stran se vytáhl proti tutovce Holého, který se v 50. minutě zjevil osamocený na malém vápně. V 64. minutě měl na kopačce pojistku opět Prášil, který pelášil sám na Skočdopoleho, jenže ten byl znovu bezchybný. A tak, jak už to tak bývá, hosté za slabou produktivitu pykali. Slavoj vsadil v závěru všechno na ofenzivu a čtyři minuty před koncem se dočkal. Do míče se opřel Adamec a vystřelil svému týmu cenný bod.

Góly: 86. Adamec 15. Prášil. Rozhodčí: Reich Fridrichovský, Holub. ŽK: Pražák. Diváci: 224. Poločas 0:1. Slavoj Polná: Skočdopole Bambula, Černý, Pražák, R. Caha Hron (57. Klíma), Přibyl, Lovětínský, Urbánek (76. Oberreiter) Kaplan, Tlačbaba (65. Adamec). Bystřice n. P.: Novotný Hrubeš, Chocholáč, Vícha, Mitáš Padrtka, Zbytovský, Illek, R. Sklenář Čech (46. Holý), Prášil.

TŘEBÍČ VEL. MEZIŘÍČÍ 3:1

V úvodu vystihl špatně zahranou malou domů Florián, ale tváří v tvář nastřelil Invalda. Později vyzval Podzemský Chlupa, který ale v dobré střelecké pozici minul. Ve 26. minutě otevřel skóre přízemní střelou k pravé tyči zpoza šestnáctky Podzemský. Po půlhodině hry se poprvé ke slovu dostali také hosté, kdy obrana zapomněla ve velkém vápně na Z. Muchu, který ale branku Zrzavého netrefil. Vzápětí Třebíč zvýšila, když Chlup nádherným lobem za obranu našel na velkém vápně Floriána 2:0. Meziříčí se podařilo snížit ve 38. minutě, kdy Simr na hranici pokutového území přihrávkou mezi stopery uvolnil Krejčího. Těsně před pauzou vybojoval míč ve středu hřiště Polanský a vyslal na zteč Simra, toho ale včasným vyběhnutím vychytal Zrzavý.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, když v krátké době zahrávali tři rohy a Zrzavý musel likvidovat šance Šimáčka a Dufka. Domácí rozhodli v 64. minutě, kdy byl ve vápně faulován Florián a nařízenou penaltu využil nekompromisní střelou k tyči Chlup. V poslední minutě šli Třebíčští do přečíslení, Podzemský postrčil míč na Ošmeru, který ale v dobré pozici přestřelil.

Góly: 26. Podzemský, 34. Florián, 64. Chlup (PK) 38. Krejčí. Rozhodčí: Mikyska. ŽK: 2:2 (82. Zifčák, 90. Komínek 28. Polanský, 62. Doucha). Diváci: 200. Poločas: 2:1. Třebíč: Zrzavý Svoboda, Komínek, Havránek, P. Chalupa M. Chalupa, Chlup Zifčák (82. P. Čermák), Podzemský, Kostelecký (46. Benda) Florián (74. Ošmera). Vel. Meziříčí: Invald Z. Mucha, Souček, Doucha, Bouček Dufek (77. Vyskočil), Šimáček, Krejčí, Polanský (46. Pokorný), Netrda Simr.

Příští kolo: Tasovice Bystrc, Líšeň SLAVOJ POLNÁ, BYSTŘICE Napajedla, Hodonín TŘEBÍČ, V. MEZIŘÍČÍ VRCHOVINA, Spytihněv PELHŘIMOV, Vyškov Bohunice.