VRCHOVINA DUKLA PRAHA 0:4

Hosté měli od začátku převahu, ale na uzdě je držel výborný gólman Vítek, který kromě dvou vyložených šancí zlikvidoval i penaltu odchovance Vrchoviny Jakuba Sklenáře, který v Dukle působí.

„Blbě jsem to kopl, ale Vítek zariskoval směr a vyšlo mu to," uvedl Sklenář na webových stránkách SFK Vrchovina.

Vzápětí se domácí mohli dostat do vedení Kamil Skalník bombou trefil břevno. Poté se ale přece jenom prosadil Sklenář, kterého našel přesnou prihrávkou Berger.

Během druhého poločasu se převaha Dukly stupňovala a Marič prostrčil míč na Jíru, který šel sám proti gólmanovi Krejčímu a bez problémů nájezd proměnil 2:0. Stejný střelec vsítil také třetí branku. Hell přesně přihrál za obranu Podrazkému, jehož ránu již střídající brankář Skryja pouze vyrazil, ale Jíra se nemýlil 0:3. Poslední gól padl dvě minuty před koncem zápasu. Po rychle vhozeném autu putoval míč v kombinaci Podrazký Pázler Marič a posledně jmenovaný už si věděl rady.

„Na mužstvu bylo vidět, že má za sebou týden dvoufázového tréninku. S únavou si někdo poradil lépe, někdo hůře. Ve druhém poločase už jsme soupeře více přehrávali. Jsem rád, že jsme utkání odehráli s nulou vzadu, i když se tam objevila okénka a soupeř měl šance ke skórování. Co se týče hry směrem dopředu, mohli jsme skórovat už dřív a připsat si více gólů, ale čtyři branky jsou dobré. V této fázi přípravy je nejdůležitější, že se nikdo nezranil," řekl po utkání kouč Dukly Luboš Kozel.

Góly: 36. Sklenář, 67. a 83. Jíra, 88. Marič. Rozhodčí: Jar. Beneš. ŽK: bez karet. Diváci: 480. Poločas: 0:1. Vrchovina: I. poločas: Vítek (32. Krejčí) Buchta, Smetana, Burian, Wolker Kolařík, Michal, Chmelíček, Pavel Sodomka K. Skalník, Komínek. II. poločas: Krejčí (61. P. Skryja) Buchta, Follprecht, Smetana, J. Skryja Kolařík, Michal, Petr Sodomka (70. Josífek), Šandera M. Skalník, Pavel Sodomka. Dukla Praha: I. poločas: Kučera Pospíšil, Hell, Borek, Vrzal Obžera, Malý, Hoffmann Berger, Sklenář, Engelmann. II. poločas: Rada Pospíšil, Hell, Borek, Svatonský Podrazký, Tenkl, Ouedraogo Marič, Jíra, Pázler.