Poprvé v sezoně vyhrála Vrchovina, která na domácím hřišti zvítězila nad Rosicemi a ukončila tak nejenom čekání na výhru, ale také na vstřelený gól.

V. MEZIŘÍČÍ LÍŠEŇ 3:0

Už začátek utkání naznačil, že líšeňská obrana je zranitelná. Simr si ve vápně udělal ze tří protihráčů kužely, vybídl Němce, který mířil nepřesně. Poté si oba role vyměnili. Němec po Boučkově vybídnutí utekl do strany, poslal před branku centr a Simr hlavou poprvé rozvlnil síť. Pak předvedl kličkovanou aktivní Vyskočil, ale zakončil ji slabou střelou. Další gól padl po kombinaci na jeden dotek. Simr lahůdkově uvolnil Dufka, který obstřelil vybíhajícího Petra, a míč se pomaličku šoural k brankové čáře, navíc ho doběhl Drábek, ovšem komicky ho minul a skončil s ním v síti. „Dalo se to v klidu vykopnout z branky, Drábek ale ztratil koordinaci, byl to zbytečný gól, dvoubrankové manko už se nám pak těžko dohánělo," litoval líšeňský kouč Bohumil Smrček.

Hostující obrana byla hodně zranitelná. Dostal se za ni i levý bek Bouček, kterého ale Petr vychytal. Jediná šance hostů přišla těsně před pauzou. Velkomeziříčští zadáci se nedohodli s Invaldem, který krátce předtím vystřídal zraněného Simandla, ale Nosko s náhradním gólmanem přehodil i branku.

„Až na pár výjimek jsme se vyvarovali chyb, ale hotovo ještě nebylo, protože v minulosti jsme druhé poločasy dokázali zkazit," řekl domácí trenér Libor Smejkal.

To se tentokrát nestalo. Druhé dějství začal velkou šancí Smejkal, jeho střela šla těsně vedle, Simrův únik a následnou střelu pak zneškodnil Petr. Líšeňský gólman držel spoluhráče nad vodou i při obrovské šanci Vyskočila, jehož dvě bomby zblízka reflexivně vyrazil.

„Věřil jsem v kontaktní gól, ale místo toho jsme několikrát mohli inkasovat my," konstatoval Smrček.

Jeho týmu zasadil třetí ránu Simr, kterému po Invaldově dlouhém nákopu připravil ideální střeleckou pozici Smejkal. Čestný úspěch hostů mohl přijít sedm minut před koncem, jenomže roh Noska usměrnil hlavičkující Mezník pouze do tyče.

„Musím kluky pochválit, protože k utkání přistoupili zodpovědně, a především proměnili vytvořené šance," pochvaloval si Smejkal.

„Vyrobili jsme spoustu školáckých chyb. Před zápasem jsme měli problémy se složením sestavy, ale na to se nechci vymlouvat, spíš to mělo hráče, kteří nastoupili, přimět k lepšímu výkonu, to se ale nestalo," dodal Smrček.

Góly: 13. a 81. Simr, 21. Dufek. Rozhodčí: Smekal. ŽK: 1:1. Diváci: 410. Poločas: 2:0. V. Meziříčí: Simandl (43. Invald) Z. Mucha, P. Mucha, Šimáček, Bouček P. Pokorný (65. Krejčí) Dufek, Němec (88. Štefka), Vyskočil (79. Bradáč) Smejkal (85. Beran) Simr. Líšeň: Petr Čampa, Široký, Fousek, Drábek Dvořák, Nosko, Sedlák, Milotinský Mezník, Nguyen (78. Bohuslav). Nejlepší hráči: Smejkal, Vyskočil, Simr.

SLAVOJ POLNÁ TASOVICE 3:0

Do sledovaného zápasu vstoupili aktivnější domácí, kteří mohli otevřít skóre už v 8. minutě, jenže Kaplan ani dorážející Adamec přesní nebyli. Chvíli nato zapomněla defenziva Slavoje na Maculu, ale ten přehodil Skočdopoleho i jeho branku. Gólově se urodilo ve 25. minutě, kdy se dostal k míči Kaplan, a na jeho mířenou střelu k tyči sahal Fukal marně. Po půl hodině hry se brankář Tasovic proti Kaplanovi vyznamenal, ale pár minut poté vytahoval míč ze sítě podruhé. Holas si udělal prostor pro centr a Vokoun se nemýlil 2:0. Ještě do poločasu to v publiku zašumělo po projektilu Fadrného, který jen těsně minul.

Tasovice vsadily ve druhé půlce na ofenzivu, což byla voda na polenský mlýn. Přestože si Slavoj vytvořil dost šancí, dlouho se prosadit nedokázal. Skórovat dokázal až po přímočaré akci od Lovětínského a Bambuly nekompromisní Kaplan. V závěru ještě selhal v tutovce Pražák.

Góly: 13. a 64. Kaplan, 35. Vokoun. Rozhodčí: Machát. ŽK: 4:4. Diváci: 445. Poločas 2:0. Slavoj Polná: Skočdopole Fadrný, Kučera, Pražák, Caha Bambula, Lovětínský (76. Urbánek), Holas, Vokoun (81. Klíma) Kaplan (85. Oberreiter), Adamec (66. Tlačbaba). Tasovice: Fukal Krátký, Mička, Blahoudek, Telčický Hlávka (46. Celebrant), Horáček, Paul (77. Čerstvý), Mucala (65. Mašek) Severa, Švarc. Nejlepší hráči: Kaplan, Lovětínský Fukal.

VRCHOVINA ROSICE 2:0

Zápas ve Vrchovinské aréně se musel líbit. Na domácích byla od začátku vidět velká nervozita ze zodpovědnosti před vlastním publikem. Velkou příležitost zmařil Kamil Skalník, když dostal míč za obranu a tváří v tvář brankáři přestřelil. Ve 38. minutě se však po přihrávce Pavla Sodomky nemýlil. Kapitán Vrchoviny vzal střeleckou odpovědnost na svá bedra, vyšachoval obranu a střelou do prázdné branky zažehnal 398 minut trvající půst.

Ve druhé půli byly opticky lepší Rosice, ale skálopevná obrana držela tříbodový stav. Když už nějaká rána prošla, podržel mančaft vynikající Vítek. Svůj výkon v 64. minutě korunoval Pavel Smetana, když po akci Kamila Skalníka a Kolaříka vstřelil branku na 2:0. Deset minut před koncem hosté Jihomoravané snižovat, ale Vítek dvěma luxusními zákroky Vrchovinu podržel.

Góly: 38. K. Skalník, 64. P. Smetana. Rozhodčí: Kučerík. ŽK: 1:2. Diváci: 290. Poločas: 1:0. Vrchovina: Vítek Drdla, L. Smetana, K. Skalník, J. Skryja Kolařík (83. Wolker), R. Sodomka, Pavel Sodomka, Dvořáček P. Smetana (79. Buchta), M. Skalník (75. Anderle). Rosice: Lengál Prinz (70. Chlup), Havlásek, Živný, Vítámvás (43. Šenk) Michna (88. Těžký), Lang, Selinger (53. Klusák), Huška, Pšikal Malata. Nejlepší hráči: Vítek, K. Skalník, P. Smetana.

PELHŘIMOV BYSTRC 1:4

Utkání začalo ve velkém tempu a tento stav vydržel až do posledních minut. Domácí měli více ze hry, ale Bystrc dávala branky. Už ve 12. minutě se prosadil osamocený Lidmila, když balón po rohu propadl až k jeho nohám. Domácí se rychle probrali a dočkali se vyrovnání z kopačky Bartoně, který zpoza vápna trefil po zemi přesně k tyči. Za dvě minuty vlastní nešikovností Vacek zavinil penaltu a hosté šli znovu do vedení. Ve 36. minutě mohl vyrovnat Krtek, ale jeho slibný pokus skončil na břevně. Po změně stran domácí i nadále bojovali, ale další dvě branky vstřelili hosté. Výsledek je pro Pelhřimov krutý.

„Utkání se mi hodnotí těžko, ze čtyř gólů jsme si tři dali vlastně sami. Dělali jsme hloupé chyby a vlastní nešikovností nabídli soupeři body. Dokázali jsme si vytvořit několik šancí, ale s proměňováním jsme na tom byli také hodně špatně," hodnotil trenér Pelhřimova Leoš Mitas.

Góly: 31. Bartoň 12. Lidmila, 33. Jirásek, 52. Přichystal, 82. Košulič. Rozhodčí: Nejezchleb. ŽK: 1:0. Diváci: 220. Poločas: 1:2. Pelhřimov: Dvořák Klofáč, Vacek (46. Hložek), Naniáš, Homolka (76. Mádl) Bartoň (85. Sládok), Kmoch, Niederle, Benda Krtek, Liška. Bystrc: Sehnal Outrata, Marák, Jirásek, Šíp Lidmila (60. Dolina), Fiala, Kugler, Košulič Přichystal (74. Urbánek), Doležal (85. Šplíchal). Nejlepší hráči: Kmoch Outrata, Sehnal.

BLANSKO BYSTŘICE 3:0

Spíše než kvalitní divizní fotbal, viděli diváci v Blansku nakopávanou hodnou I. A třídy. Především v první půli fotbal doslova plakal. Po pauze se hostující Bystřice začala více tlačit dopředu a výsledkem byly dvě nastřelené tyče v podání Padrtky a Štěrby. Na druhé straně pak za gólmanem Novotným zadunělo břevno. Rozhodující okamžik utkání přišel v 77. minutě. Hosté trestuhodně chybovali v rozehrávce a následný rychlý brejk zakončil do prázdné brány Ullman. Bystřice pak vsadila vše na útok a výsledkem byly další dvě branky v její síti. Radovali se Gromský a opět Ullman.

„Podali jsme hodně špatný výkon, hráči měli po výhře nad Bohunicemi asi hlavy moc nahoře. Proti Staré Říši musíme hrát ve středu úplně jinak," nebral si servítky trenér Bystřice Karel Fencl.

Góly: 77. a 90. Ullmann, 80. Gromský. Rozhodčí: Holub. ŽK: 0:1. Diváci: 320. Poločas: 0:0. Blansko: Juran Gromský, Maška, Müller, Skoupý Zouhar, Bubeníček (55. Buchta), Horáček (89. Michálek), Pospíšil (46. Hepp) Hansl (58. Ullmann), Trtílek (84. Vágner). Bystřice: Novotný R. Sklenář, Vícha, Chocholáč, Mitáš Holý, Padrtka, Z. Sklenář (83. Karásek), Illek Štěrba, Prášil. Nejlepší hráči: Ullman, Bubeníček, Horáček.

UH. BROD ST. ŘÍŠE 2:1

Zápas nabídl hlavně boj o míč mezi oběma šestnáctkami a šancí bylo poskrovnu. Hosté sice měli optickou převahu, ale před brankou domácích byli jaloví, a tak góly padaly po standardkách. Dobře zahraný přímý kop nejdříve přetavili ve vedení hráči Uherského Brodu, poté se po rohu a skrumáži prosadil i staroříšský Osumanu.

Po změně stran se hra ještě více vyrovnala a hosté vsadili na brejky. Těch měli nespočet, ale přečíslení nedokázali vyřešit tak, aby z nich profitovali. A když už se zdálo, že se body rozdělí, vznikl v 89. minutě závar před Břinkovou brankou, kde se domácí nakonec prosadili.

Góly: 30. Vrága, 89. D. Hruboš 24. Ali Osumanu. Rozhodčí: Mikula. ŽK: 2:2. Diváci: 250. Poločas 1:1. Stará Říše: Břinek Bartoš, Kadlec, Dvořák, Príborský Kizling, Bratršovský, Vodáček, Rygl (64. Brnický, 69. M. Pokorný) Osumanu, Vácha (80. Borkovec). Nejlepší hráči: Němčický Bratršovský, Kadlec.

Ostatní výsledky: Napajedla Vyškov 1:1 (1:0), 19. vlastní 69. nehlášeno. Bohunice Hodonín 2:0 (0:0), 69. Kotol, 74. Forman.

1. V. MEZIŘÍČÍ 5 4 1 0 9:2 13

2. Bystrc 5 3 2 0 15:7 11

3. SLAVOJ POLNÁ 5 3 1 1 9:3 10

4. Líšeň 5 3 0 2 8:6 9

5. Vyškov 5 2 2 1 10:6 8

6. Blansko 5 2 1 2 10:7 7

7. Rosice 5 2 1 2 9:7 7

8. ST. ŘÍŠE 5 2 1 2 6:8 7

9. BYSTŘICE 5 1 3 1 7:8 6

10. PELHŘIMOV 5 2 0 3 7:12 6

11. Bohunice 5 1 2 2 8:10 5

12. Hodonín 5 1 2 2 3:5 5

13. Tasovice 5 1 2 2 5:8 5

14. Uh. Brod 5 1 2 2 6:12 5

15. VRCHOVINA 5 1 1 3 2:7 4

16. Napajedla 5 0 1 4 4:10 1

Příští kolo (středa): PELHŘIMOV Tasovice, VRCHOVINA Napajedla, V. MEZIŘÍČÍ Uh. Brod, Líšeň Blansko, Rosice Bohunice, Bystrc SLAVOJ POLNÁ, Vyškov Hodonín, ST. ŘÍŠE BYSTŘICE.