„Na všem jsme domluvení, zbývá doladit jen formality," řekl včera sekretář velkomeziříčského klubu a hrající asistent trenéra Jan Šimáček.

„Chci mít hlavně klid na fotbal i práci. V Jihlavě bydlí moje přítelkyně a já to měl z jihu Čech daleko. S návratem na Vysočinu jsem spokojený," řekl Dolejš.

Během jednoho kalendářního roku si tak po české třetí lize vyzkouší i tu moravskou. „Zkušenosti s ní nemám, takže je to pro mě výzva, stejně tak chci pomoct Velkému Meziříčí v začlenění v soutěži," podotkl zkušený krajní záložník.

Dvě dravá křídla

Právě na pravé straně středové řady by mělo být jeho místo. Trenér Libor Smejkal totiž postrádá zraněného Jaroslava Dufka. „Mě kraj zálohy vyhovuje, můžu tam využít rychlost," podotkl Dolejš.

Velké Meziříčí tak bude mít na obou stranách záložní řady údernou sílu, která bude o to víc podporovat exligového kanonýra Pavla Simra. Na levé straně totiž operuje Robin Demeter, jeden z nejlepších hráčů uplynulé sezony divize D, který má zkušenosti ze druhé ligy.

Dolejš navíc nepřichází do neznámého prostředí. Vedle zmiňovaných Simra s Demeterem je v týmu i Jan Šimáček. „V Jihlavě jsme s ním a Pavlem hrávali v základní sestavě, známe se. Pamatuji i Robina, která jako mladík postupně do jihlavského kádru naskakoval," podotkl fotbalista.

Dolejš je odchovancem Písku, kam se vrátil po prvoligových a druholigových angažmá v Českých Budějovicích, Čáslavi, Jihlavě, Teplicích a Táborsku. Na kontě v nejvyšší soutěži má 39 startů.

Na Vysočinu poprvé přišel na začátku roku 2010. V tehdy ještě druholigovém jihlavském dresu odehrál během tří necelých sezon 52 zápasů a vstřelil 7 branek. Na začátku roku 2012, tedy v polovině postupové sezony, si ho vyhlédly Teplice. V nich se okamžitě prosadil do základní sestavy, ovšem vinou zranění už následující starty v následujících sezonách v nejvyšší soutěži sbíral sporadicky a putoval po hostováních v Táborsku a Čáslavi. Nakonec ho z Teplic koupil třetiligový Písek.