ZASTÁVKA – V. BÍTEŠ 1:2
„První poločas mě moc nenadchl. V soubojích jsme byli nedůrazní, scházela nám větší agresivita. Asi se na nás podepsal fakt, že jsme teď každý den trénovali," zamýšlel se kouč Velké Bíteše Jaroslav Kubec.

Ve druhém poločase se výkon jeho svěřenců výrazně zlepšil. „Po přestávce jsme se rozběhali, začali jsme hrát to, co jsme chtěli, zjednodušili jsme hru a náš výkon šel rapidně nahoru," těšilo Kubce. Výsledkem byl obrat, který zařídil střídající Dvořák a Jiří Pokorný.

Generálku sehraje Velká Bíteš v úterý doma od 18.00, na kdy si přeložila duel s Vojkovicemi z minulého týdne. „Pak už bych měl mít o základní sestavě pro první divizní kolo, doufám, jasno," uvedl Kubec.

Góly V. Bíteše: Dvořák, J. Pokorný. Poločas: 1:0. V. Bíteš: T. Pokorný – Horký, Kerber, Střecha, Kopáček – J. Pokorný, Mucha, Cícha, Čech – Valsa, Pohl. Střídali: Antoš, Mrňa, Ivančík, Dvořák.

BYSTRC – ŽĎÁR N. S. 
ZRUŠENO
Žďár musel svou generálku zrušit. „V týmu řádí nějaká viróza, takže jsme se museli Bystrci omluvit. Je to pochopitelně škoda, ale nemělo smysl hrát za každou cenu. Žádné další utkání už ani shánět nebudeme," poodhalil kouč Vladimír Hekerle.

VRCHOVINA – CHRUDIM B 2:1
Do Nového Města dorazil druhý tým pardubického krajského přeboru a ukázal, že fotbal se v Chrudimi hrát umí. „Šlo o velmi mladé, běhavé a šikovné družstvo. Šance se v utkání střídaly na obou stranách, šlo o výbornou generálku. Jsem rád, že jsme vyhráli, hráčům to zvedne sebevědomí," těšilo kouče Vrchoviny Ladislava Libušu.

Duel odstartovala obrovská šance Kováře, jenž ze dvou metrů netrefil odkrytou bránu. Smolný moment přišel v 5. minutě, kdy si obnovil zranění kolena klíčový stoper Lukáš Smetana. „Půjde na vyšetření s kolenem, pak se uvidí. Jeho absenci vidím minimálně na jeden až dva týdny," mrzelo Libušu.

Poté už přišla pozitivnější zpráva. Petr Šmída odcentroval a Kovář svou druhou šanci proměnil. Jenže po přestávce fauloval ve vápně Wolker a hosté z penalty vyrovnali. Poslední slovo však měli domácí. Po faulu na aktivního Petra Šmídu si postavil míč Mazel a z přímého kopu rozvlnil síť.

Góly Vrchoviny: Kovář, Mazel. Poločas: 1:0. Vrchovina: P. Šmída (46. Michálek) – Bača, Vícha, L. Smetana (5. Čírtek), Wolker – Žák – Poul, Michal, Mazel, Kovář – M. Šmída.