SAPELI POLNÁ – OKŘÍŠKY 3:1
První poločas měl hodně vysoké parametry a nabídl svižný a pohledný fotbal, kterému nechyběla ani agresivita. S tou to hned v 5. minutě přehnal hostující Hrubý, který za nebezpečný faul nohou, do obličeje Tržila, vyfasoval svou první žlutou kartu.
Chvíli nato byl k vidění i první fotbalový moment. Aktivní Okříšky se dostaly do šance, ale Kotrba pálil metr vedle Krpálkovy tyče. Domácí se ozvali Zamazalovým lobem, ale Fiala se nachytat na švestkách nenechal. Vzápětí zakončoval akci Brnického a Morkuse střelou vedle Padrnos, o pár minut později prolétl malým vápnem okříšský roh a Kotrbova hlavička gólové parametry také neměla.
Polná byla blízko ke gólu v 17. minutě, kdy spolu zakombinovali Brnický s Vackem, jenže Padrnosova rána lízla břevno Fialovy branky.
Nakonec však do poločasu udeřilo. Zamazal vybojoval míč na půlce, rozehrál do křídla Vackovi, ten ho zavezl ke středu šestnáctky, prostrčil na Szabóa a jeho střela do šibenice neměla chybu – 1:0.
Okříškám vyšel parádně vstup do druhé pětačtyřicetiminutovky. Po rohovém kopu neubránili domácí Jančoka a bylo to 1:1. Hosté ale nejspíš ještě oslavovali vyrovnání, když jim dvě minuty nato uštědřili Sapeláci velmi tvrdý direkt. Morkus vypálil zpoza šesntácky, Fiala míč vyrazil a Padrnos ho hlavou poslal na místo určení – 2:1.
Po pár minutách mohl Padrnos vedení pojistit, ale jeho únik zmařil pohotový Fiala. Ten mohl v 65. minutě děkovat domácímu Vackovi, že ve vyložené pozici nevolil technické zakončení, ale ránu, která šla vysoko nad. Nicméně domácím vyšel další rychlý výpad, který v 72. minutě znamenal vedení 3:1. Morkus si počínal při sólu zkušeně, obešel brankáře a zavěsil.
Hosté hráli v poli dobře, jenže v koncovce byli bezzubí. A když už měla střela Tekala razanci i dobrý směr, poradil si s ní nadvakrát Krpálek.
V samotném závěru rozhodčí Dlouhý neponechal výhodu dobře rozvíjející se akce Sapeláků – po faulu na Padrnose mohl postupovat sám na gólmana Zamazal. A poslední minuty šlágru se sudímu také moc nevydařily. Místo plánované jedné minuty nastavení se kvůli dohadům a strkanicím ve středu hřiště nastavovalo šest, ve kterých padlo několik žlutých karet, a také dvě červené. Morkus ji uviděl přímo, Dočkal po druhém napomenutí.
„Oni nás zaskočili svou aktivitou a my jsme v první půlce měli malinko štěstí, že tam Kotrba nedal tu šanci. Zaplať pán bůh, že jsme to v defenzivě proti tak silnému soupeři ustáli. S tím a třemi body, jsem spokojený, ale mrzí mě ten závěr a vyloučení Morkuse," hodnotí kouč Sapeli Polná Jan Chramosta.
Hostující asistent trenéra Milan Tekal toho svým hráčům moc vytknout nemohl. „V poli jsme měli mírnou převahu, po celý zápas, ale bohužel jsme neproměňovali své šance. A zlomový moment byl určitě druhý gól Polné, která ho dala hned po vyrovnání. My jsme už v závěru žádnou vyloženou šanci neměli. Musíme to odčinit doma za týden," říká Tekal.

Góly: 38. Szabó, 50. Padrnos, 72. Morkus – 48. Jančok. Rozhodčí: Dlouhý – Porubka, Tomášek. ŽK: 5:5. ČK: 1:1 (90. Morkus – 90. Dočkal). Diváci: 120. Poločas 1:0. Sapeli Polná: Krpálek – Tržil, Reiterman, Špendlíček, Zamazal – Lacina (31. Fišer), Brnický, Szabó (75. Rychtecký), Vacek – Padrnos (83. Barák), Morkus. Okříšky: Fiala – Jůza, Voda, Tekal, Jančok – Dubský (77. Ryšavý), Dočekal, Dočkal, Rampír, Tůma – Kotrba. Nejlepší hráči: Tržil, Zamazal – Kotrba.


ŽIROVNICE – PŘIBYSLAV 3:2
Domácí vyhráli se štěstím, hosté by si za předvedený výkon bod zasloužili. Přibyslav začala lépe a po kombinační akci ji dostal do vedení už ve 14. minutě Škacha. Odpověď Žirovnice byla ale více než pádná. Hned po rozehrání vyrovnal Dýnek a za dalších sedm minut už domácí po trefách Rozporky a Staňka vedli 3:1. Slavoji cestu za body zkomplikoval zbytečným vyloučením Poul, hosté měli ve druhé půli stálou převahu. V koncovce se jim ale moc nedařilo, Vopršal jenom snížil. Na druhou stranu ještě za stavu 3:1 mohl definitivně rozhodnout Pokorný, jenže jeho střelu z prázdné branky vykopl obránce.
Góly: 15. Dýnek, 19. Rozporka, 22. Staněk – 14. Škacha, 79. Vopršal. Rozhodčí: Beneš. ŽK: 4:1. ČK: 1:0 (42. Poul). Diváci: 100. Poločas: 3:1. Žirovnice: Trepka – P. Houška, Kuš, Poul, Vilímek (89. Omasta) – Rozporka, Kubík, Dýnek, Staněk (82. Veith) – Pokorný (87. Makovička), T. Houška. Přibyslav: Holcman – Marek, Svoboda, Smejkal, Krčál – Škacha, Vykoukal (55. Pochop), Flekal, Buben – Vopršal, Fikar (70. Kunc). Nejlepší hráči: Kuš, Trepka – Krčál.

V. BÍTEŠ – HUMPOLEC 1:3
Už v 7. minutě si na přetažený centr Loupa naskočil Tomáš Pelán, orazítkoval břevno a míč dorazil do sítě Pokorný. Z dalšího tlaku už vyložené šance nepřišly. Ve 12. minutě postupoval Málek sám na brankáře, ale Šula ho vychytal. Ve 36. minutě mířila do branky hlavička Píchy, výborný Šula opět kryl. Těsně před odchodem do kabin se ve skluzu dostal do zakončení Pelán, ale Kříž byl pozorný.
Do druhé půle poslal hostující trenér Pikla, což se ukázalo být pro další osud střetnutí rozhodující. Krátce po vstupu na hřiště zpracoval výkop brankáře a po zemi skóroval. Paťha následně střelou o tyč zařídil obrat. V 69. propadl po výkopu Kříže Pohl, míč se dostal k Piklovi, který trefil tyč, odraženým míčem Dalík nepohrdl. Dvě další šance zahodil Pikl s Paťhou, a tak skončil duel 1:3.
Góly: 7. Pokorný – 50. Pikl, 55. Paťha, 69. Dalík. Rozhodčí: Pojezný. ŽK: 2:0. Diváci: 100. Poločas: 1:0. V. Bíteš: Šula – Šeba, Kerber, Pohl, Jelínek – Plechatý (59. Ivančík), Nekuda, T. Pelán, Loup Škorpík (84. Láznička) – Pokorný. Humpolec: Kříž – Kopic, Pecha, Hes, Nermut – Paťha, Jeřábek, Nepovím (46. Pikl), Morava (80. Honzárek) – Pícha, Málek (63. Dalík). Nejlepší hráči: T. Pelán – Pikl, Hes.

ŽDÍREC – H. BROD 0:1
Vinou mokrého terénu se hrálo poměrně tvrdě a každý zákrok hrozil nepříjemným zraněním. Na to také doplatil hostující Kunc, kterého musel už ve 13. minutě střídat Mareš. Změna Brodskému týmu paradoxně prospěla a Mareš přinesl do rozehrávky svého týmu klid. V 31. minutě prošel míč středem hřiště až do vápna Ždírce a po přenesení hry na Míču to bylo 1:0 pro Havlíčkův Brod. Ve druhém poločase se domácí snažili vyrovnat, pozorní hosté je však do žádných větších šancí nepouštěli. Až v 85. minutě se míč dostal ke Štukhejlovi, ten však trefil pouze břevno. „Myslím si, že utkání by slušela spíše remíza," hodnotil po zápase domácí trenér Miroslav Plíšek. „Musím ale přiznat, že Brod byl aktivnější, byl více na balonu a několikrát také ohrozil naší branku, ve které podal dobrý výkon Veselý. My jsme se k pořádnému zakončení dostali až v závěru, bohužel z toho gól nebyl," doplnil.
Gól: 31. Míča. Rozhodčí: Kolbaba. ŽK: 1:2. Diváci: 220. Poločas: 0:1. Ždírec: Veselý – Plíšek, Klupka, Kolouch, Kysilko – Štukhejl, Novotný, Smejkal (78. Klimeš), M. Mareš – Čalkovský, Pátek. Havlíčkův Brod: Kučírek – Vopršal (75. Novotný), Nechvátal, Ganobjak (38. Klusák), Bláha – Hejkal, Kavka (88. Krejdl), Kunc (13. M. Mareš), Kubát – Provazník (91. Vacek), Míča. Nejlepší hráči: Veselý, Novotný – M. Mareš.

JAROMĚŘICE – PACOV 1:0
Hosté do zápasu vstoupili lépe a soupeře nejvíce ohrožovali ze standardek. Po trestném kopu Papeže se musel vytáhnout Chalupa. Pacov poté soupeře přišpendlil před brankou díky sérii rohových i trestných kopů. O osudu střetnutí nakonec rozhodla 64. minuta, kdy po pěkné akci Hambálek přistrčil Novotnému a ten po dlouhé kličce obránci propasíroval míč mezi nohami brankáře Basíka. Jaroměřice se o výsledek musely obávat po standardních situacích soupeře. Pojistku mohl v závěru přidat střídající Melán, ale po Novotného na místě penaltového puntíku volil místo střely kličku a o míč přišel.
Gól: 64. Novotný. Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 2:3. ČK: 0:1 (65. Kerouš). Diváci: 100. Poločas: 0:0. Jaroměřice: Chalupa – D. Karásek (79. Stejskal), Křivánek, Brabenec, Pekárek – Z. Karásek, M. Karásek, Kopeček, Novotný (89. Václavek), Hambálek (70. Melán) – Neumann. Pacov: Basík – Kerouš, Vlk (70. Svoboda), Pavelec, Vítámvás, Dolejš (37. Rybčák), Papež, Vlach, Přibyl. Nejlepší hráči: Novotný, Hambálek – Přibyl.

ČÁSLAVICE-SÁDEK – NÁMĚŠŤ-VÍCENICE 3:6
Náměšť začala plnit roli favorita už od osmé minuty, kdy otevřel skóre Durajka. Hosté v prvním poločase vedli už o tři branky. A když se Čáslavicím podařilo krátce po změně stran snížit Bláhou, inkasovaly vzápětí počtvrté. Náměšť se postupem času dostala do vedení už 1:6 a pak polevila. Toho domácí dokázali využít jen dvěma góly Motyčky, který tak porážku alespoň zmírnil.
Góly: 50. Bláha, 87. a 89. Motyčka – 8. a 31. Durajka, 45. M. Homola, 52. a 80. Buchta, 73. Kučera. Rozhodčí: Švehla. ŽK: 1:1. Diváci: 200. Poločas: 0:3. Čáslavice-Sádek: Hrubý – Lampíř (46. Zikmund), Bláha, Čurda, Kosmák (46. Pokorný) – Plichta, Urban, Šimek, Motyčka – Gavallér (59. Menčík), Kratochvíl (59. Barák). Náměšť-Vícenice: Rousek – Heres, Pernica, Chládek (56. Kučera), Rubák – M. Homola (86. Kopuletý), Štěpnička (79. Anna), Durajka, Buchta, J. Homola – Doubravský. Nejlepší hráči: Motyčka – Durajka, Doubravský.

M. BUDĚJOVICE – SVĚTLÁ N. S. 2:1
Za stálého deště patřil úvod zápasu hostům, když po rohových kopech hlavičkoval dvakrát dlouhán Valenta nad a Rezkovu šanci zmařil Jelínek. V 10. minutě se po rozehraném trestném kopu krásně trefil křížnou střelou ze třiceti metrů do šibenice Buďa – 1:0. V 18. minutě fauloval ve vápně Kopeček Rezka a z nařízené penalty vyrovnal Kafka. Zakrátko se do centru Veselého krásně položil před brankou Šplíchal, ale těsně minul. V poslední pětiminutovce zlikvidoval Jelínek dvě šance hostů v podání Rezka a Křikavy.
Úvod druhého poločasu vyšel Budějovicím, když po závaru v obraně se nejlépe orientoval Šplíchal a dorážkou k tyči vrátil svému týmu vedení. Snaha hostů o vyrovnání končila většinou na kopačkách obránců nebo v náručí dobře chytajícího Jelínka. V závěru ještě mohl srovnat Rezek, ale jeho křížná střela těsně minula branku.
Góly: 10. Buďa, 47. Šplíchal – 19. Kafka (PK). Rozhodčí: Straka. ŽK: 3:3. ČK: 0:1 (90. +2 Pecha). Diváci: 80. Poločas: 1:1. M. Budějovice: Jelínek – Buďa, Toman, Procházka, Kopeček – Veselý, Škoda, Pařízek (86. Šťastný), Dušek (75. Svoboda) – Šplíchal, Stehlík (81. Kabashaj (90. Benda). Světlá n. S.: Janota – Vodička, Valenta, Náděje, Machala – Rezek, Pohnětal, Kafka, Čuřík (46. Dvořák) – Štros (83. Pecha), Křikava. Nejlepší hráči: Jelínek, Toman – Kafka.

CHOTĚBOŘ – JEMNICKO 3:0
Domácí byli po celý první poločas lepším týmem, což potvrdili v 17. minutě, kdy se krásnou z pětadvaceti metrů prosadil Čáp. Toho deset minut před pauzou napodobil Martin Odvářka a Chotěboř získala dvougólové vedení. Obraz hry se nezměnil ani po přestávce a tečku za utkáním udělal Kaplan. „Jsem naprosto spokojen s hrou i s výsledkem. Hráči perfektně splnili to, co jsme si před zápasem řekli," byl spokojen domácí kouč Josef Soural.
Góly: 17. Čáp, 34. M. Odvářka, 75. Kaplan. Rozhodčí: Kliner. ŽK: 1:3. Diváci: 200. Poločas 2:0. Chotěboř: Kudla – Čáp, Hromádka (82. M. Čapek), R. Odvářka, Jan Hlaváček – Jiří Hlaváček (80. Tůma), Dvořák, Kaplan (75. Běloušek), Somerauer – M. Odvářka (81. Koutný), Moravec (75. Turek). Jemnicko: Kopeček – Kelbler (41. Kincl), Koutný, Novák, Štancl (51. Štumfol) – Křivánek, Krejča, Tesař, Tobolka – Kříž, Frechka. Nejlepší hráči: Jan Hlaváček, Čáp, Dvořák.

Příští kolo: Jemnicko – Náměšť-Vícenice, Okříšky – Čáslavice-Sádek, Přibyslav – Sapeli Polná, Humpolec – Žirovnice, Pacov – V. Bíteš, Světlá n. S. – Jaroměřice, H. Brod – M. Budějovice, Chotěboř – Ždírec n. D.