„Bylo mi oznámeno, že končím. Přiznám se, že mě to hodně překvapilo, protože jsme v soutěži předváděli celkem slušné výkony. Bodů jsme zatím nezískali tolik, ale slabší soupeři nás teprve čekali. Myslím si, že vedení mohlo počkat alespoň do konce podzimní části," mrzelo Pavla Filu.

„Po osmi kolech jsme měli pouze šest bodů, což bylo hodně málo. Nebylo v tom nic osobního, Pavlu Filovi bych chtěl za jeho práci poděkovat. Na jaře vydatně pomohl k postupu do I. B třídy, ale cítili jsme, že je potřeba udělat nějakou změnu. Nebylo to vůbec lehké rozhodnutí, ale podali jsme si ruce a rozešli se v dobrém. Nerad bych, aby v tom někdo hledal nějaké senzace," zdůraznil předseda oddílu v Nedvědici Pavel Vejrosta, který se mužstva sám dočasně ujme.

„Je to pouze na přechodnou dobu, maximálně na zbývajících pět podzimních kol. Působím u žáků, proto bych nejraději získal na těch pár týdnů k áčku někoho z Nedvědice. V zimě se pak musíme poohlédnout po nějakém trenérovi, ale nebude to jednoduché," uvědomuje si předseda.

Jednoznačným cílem nováčka zůstává záchrana v I. B třídě. Udržet soutěž je pro Nedvědici životně důležité vzhledem ke kvalitní mládeži. Vždyť její žákovská i dorostenecká mužstva působí v krajském přeboru.

„Pokud bychom spadli, byla by to pro nás malá sportovní tragédie. Po našich mladých hráčích by totiž okamžitě sáhly kluby z blízkého okolí. Krajskou soutěž prostě nutně potřebujeme udržet," uvědomuje si Pavel Vejrosta.