Před vlastními fanoušky se naopak nedařilo rezervě Velké Bíteše, když doma podlehla Rapoticím 0:2. Radešínská Svratka měla blízko k výhře ve Velkém Beranově, ale gólem v poslední minutě přišla o dva body. Moravec doma ve šlágru kola vedl, ale tři body nakonec brala Náměšť.

MORAVEC – NÁMĚŠŤ N. O.-VÍCENICE 1:2

V souboji třetího s druhým týmem tabulky byli v první půli lepší domácí, jejich největší šanci ale spálil Urbánek, který přestřelil hostující svatyni. Náměšť pak hrozila především ze standardních situací. Jinak se ale potvrzovalo, že se utkaly dva velmi dobré týmy a byť se hrálo na těžkém terénu, pro oko diváka to byla kvalitní podívaná.

Po změně stran šel do vedení Moravec, Hladík prodloužil balon a Kovář ze samostatného úniku prostřelil hostujícího gólmana. Náměšť vyrovnala o šest minut později, kdy se po sporně nařízené standardní situaci prosadil Durajka. Vrátit domácím vedení mohl Hladík, ale ve vyložené příležitosti přestřelil. O chvíli později měl tutéž šanci Kučera, který se ovšem nemýlil a k pravé tyčce překonal Pokorného. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, ale na výhře Náměšti se už nic nezměnilo.

Góly: 53. Kovář – 59. Durajka, 73. Kučera. Rozhodčí: Denev. ŽK: 3:3. Diváci: 100. Poločas: 0:0. Moravec: Z. Pokorný – T. Toufar, Smolík, Kachlík (89. L. Broža), F. Černý – Urbánek (86. Bryndač), M. Černý, Juračka, J. Hladík (74. P. Kudiovský) – Červinka, Kovář.

NEDVĚDICE – ŠTĚPÁNOV 3:4

Trenér Nedvědice před derby zamíchal se sestavou a šanci dostalo několik náhradníků. Hned v úvodu zápasu šel po hrubé individuální chybě domácí obrany do vedení Štěpánov. Hosté se tím dostali do klidu, zatímco Nedvědici se příliš nedařilo. Přesto v 18. minutě Bracek po nahrávce Jana Veselského srovnal na 1:1.

Ve 35. minutě šli ale Železáři opět do vedení, když se prosadil Sedláček. „V první půli byl Štěpánov lepší, lépe se pohyboval a měl i více šancí,“ přiznal domácí kouč Radek Šikola.

Ve 48. minutě se domácí dožadovali pokutového kopu po sražení Vašíčka, ale píšťalka sudího Holuba zůstala němá. Nedvědice začala přitápět pod kotlem, jenže se ze dvou brejků prosadil Šikula a rázem to bylo už 1:4. Ke zvratu pak zavelel pěknou střelou Vašíček, dvě minuty před pauzou se prosadil i Jakub Veselský, ale více toho už domácí nestihli.

Góly: 18. Bracek, 83. Vašíček, 88. Jakub Veselský – 2. Fiala, 35. Sedláček, 55. a 71. Ludvík. Rozhodčí: Holub. ŽK: 4:3. Diváci: 100. Poločas 1:2. Nedvědice: Dudák – Burýšek (46. Škutchan), Štefka, Krejčí, Doušek – Bracek (70. Škvařil), Havlíček, Jan Veselský, Vašíček – Jakub Veselský, Mareš. Štěpánov: Dinga – Hrubeš, Novák, Kutnyk, Fiala (61. Buček) – Richter, Sedláček, Kovalchuk, Samek (79. Šibor) – Ludvík, Šikula (90. I. Jílek).

VELKÝ BERANOV – RADEŠÍNSKÁ SVRATKA 3:3

Včerejší zápas na půdě nováčka začal mnohem lépe pro hosty, které už po třech minutách hry poslal do vedení smolař Petr Kittler, jenž si dal vlastní branku. Beranov ale doma nechtěl zůstat pozadu, takže celkem brzy bylo skóre opět nerozhodné po gólu Ganzwohla.

Tentýž hráč se postaral na začátku druhé části o obrat, ale to samé se povedlo bojovným hostům. Ti se radovali po zakončení Pekárka – 2:2, a tři minuty před koncem je poslal do vedení Plhal. Domácí to ale nezabalili a v úplném závěru slavili vyrovnání, postaral se o něj Křenek. Body se tak mezi oba týmy dělily.

Góly: 12. a 49. Ganzwohl, 90. Křenek – 3. vlastní P. Kittler, 72. Pekárek, 87. Plhal. Rozhodčí: Nechvátal. ŽK: 1:1. Diváci: 78. Poločas 1:1. Radešínská Svratka: Petr – Janů, Starý (72. Veselý), Pekárek, Plhal (89. Novotný) – Jinek, Drdla, Mužátko, Havránek – Novák, Dvořák.

V. BÍTEŠ B – RAPOTICE 0:2

Na náročném terénu měla v prestižním derby navrch v prvním poločase domácí rezerva Velké Bíteše. Ta si vytvářela i vyložené gólové příležitosti, které ovšem spolehlivě zahazovala. V 8. minutě šel sám na gólmana hostů Loup, ale nedal, stejně jako o tři minuty později Tomáš Pelán. Domácí dál tlačili, ale žádnou z příležitostí nedokázali proměnit. Ke konci poločasu Rapotice hru vyrovnaly a gólman Michal Pelán musel vytáhnout dobrý zákrok.

Také druhý poločas začal šancí domácích, ale ani Jelínek se neprosadil. Trest přišel v 69. minutě, v níž obránce Bíteše odkopával balon tak nešťastně, že trefil hostujícího Milana Laše, od nějž se míč odrazil obloučkem do sítě. O tři minuty později hosté zahrávali rohový kop a Matoušek hlavou zvýšil na 2:0 pro hosty. Hra domácích poté upadla do křeče a Rapotice si tak odvezly všechny tři body.

Góly: 69. Martin Laš, 72. P. Matoušek. Rozhodčí: Karlík. ŽK: 0:1. Diváci: 80. Poločas: 0:0. V. Bíteš B: M. Pelán – Hibš, O. Švanda, Mucha, T. Pelán – Pokorný, Hemala, Horký (70. Mrňa), M. Švanda – Jelínek (63. Čech), Loup.

KŘOVÍ – MĚŘÍN 3:1

Úvod záchranářského souboje vyšel lépe hostujícímu Měřínu. Z pravé straně přišel přízemní centr a na penaltě volný útočník Crkal otevřel skóre. Jiskru však jakoby vstřelený gól ukolébal a Křoví postupně převzalo iniciativu.

Ve 41. minutě přišel faul v hostujícím vápně, ale Lukáš Němec z pokutového kopu na Hladíka nevyzrál. Zasloužené vyrovnání přišlo minutu před pauzou. Kalina nejprve podržel ve středu pole míč, poslal jej za obranu na Roštínského, který gólem do šatny vyrovnal.

Po změně stran měli domácí více ze hry, dlouho se ale nedokázali gólově prosadit. Až v 78. minutě přišel dlouhý pas za obranu, Pollák jej šikovně převzal a poslal Křoví do vedení – 2:1. Pojistku tříbodového zisku pak v poslední minutě přidal střídající Ráboň.

Góly: 44. Roštínský, 78. Pollák, 90. Ráboň – 15. Crkal. Rozhodčí: Pojezný. ŽK: 4:3. Diváci: 55. Poločas: 1:1. Křoví: Karmazín – Hradílek, Roštinský, Šustáček (90. Mencler), Škorpík (83. Datínský) – Karásek, Kalina, Tichý, Sára – L. Němec, M. Němec. Měřín: J. Hladík – Kožený, Doležal, Láznička, Procházka (76. Sýkora) – Kružík, Kolda, M. Hladík, Bublán – Crkal (84. Pololáník), Šoukal.