V. MEZIŘÍČÍ B – KOUTY
SO 16.30, r. Fridrichovský
Petr Munduch (trenér V. Meziříčí B): Hrajeme doma, výsledky i předvedená hra z minulých utkání nám velí vyhrát. I když nováček z Koutů ještě nemá ani bod, nesmíme je v žádném případě podcenit. Soupeře jsem minulý týden viděl, takže zhruba vím, co od nich očekávat.

Richard Chylík (trenér Koutů): Předpokládám, že Velké Meziříčí bude mít podobný styl hry, jako minule Pelhřimov. Je to mladé běhavé mužstvo s chutí po vítězství. My se budeme snažit jim konkurovat a čelit veškerým atributům, které na nás nachystají tak, abychom uspěli a konečně zabodovali.

Absence – V. Meziříčí B: Simandl (dlouhodobé zranění), Crkal (nemoc). Kouty: žádné.

PELHŘIMOV – NOVÁ VES
SO 16.30, r. Porupka
Martin Moravec (trenér Pelhřimova): První domácí zápas se nám nepovedl, takže tento vnímám jako příležitost napravit to a našim divákům se předvést dobrým výkonem. Věřím, že se nám povede využít předností našeho hřiště, budeme hrát kombinační fotbal, který povede k zisku bodů. Důležité bude, abychom se vyvarovali chyb v defenzívě, které nás stále provázejí.

Radek Šikola (trenér Nové Vsi): Náš sobotní soupeř je bývalým stabilním účastníkem divize, proto na jeho půdu jedeme s pokorou. Pokusíme se tu uhrát co nejpřijatelnější výsledek. Jakýkoliv bodový zisk by pro nás byl vzpruhou do dalších zápasů.

Absence – Pelhřimov: Pícha, Hanousek (oba zranění), Bartoň (dovolená). Nová Ves: Josef Šandera (pracovní povinnosti), T. Novotný I, T. Novotný II (oba dlouhodobé zranění).

Ilustrační foto
V bystřickém Edenu oslaví ukončení žní

BYSTŘICE – SAPELI POLNÁ
SO 16.30, r. Müller
Oldřich Veselý (trenér Bystřice): Bude to souboj generací, protože naším nejstarším hráčem v základní sestavě bude Radek Sklenář, ročník 92. Polná má zkušený mančaft, dokáží to prodat, pravidelně také hrají špičku přeboru. Musíme navázat na výkon z Přibyslavi, hrát aktivně, kombinačně a fyzicky je přehrát. Máme k soupeři respekt, ale chceme vyhrát.

Jiří Babínek (trenér Sapeli Polná): Čeká nás soupeř, který je běhavý, rychlý, technický, prostě fotbalový tým, což by nám mohlo vyhovovat, ale ty lidi, co jsou v největším laufu, nebudou, a to je škoda, protože bychom si tam mohli zahrát pěkný fotbal. Podle mého názoru je Bystřice favoritem celé soutěže, i tak se tam pokusíme poprat o nějaký bod. Začátek soutěže se nevydařil a každý bodík se počítá.

Absence – Bystřice: Chcoholáč, Šponar (oba dovolená). Sapeli Polná: Szabó (zranění), Macko a Bambula (oba dovolená), Vacek ? (osobní důvody), Špendlíček (osobní důvody).

CHOTĚBOŘ – PŘIBYSLAV
SO 16.30, r. Stehlík
Josef Soural (trenér Chotěboře): Já myslím, že nic speciálního vymýšlet nebudeme. Chceme pokračovat v tom, co jsme předváděli doposud. Musíme být efektivní, ve středu to Slavia ukázala. Jsme v dobrém rozpoložení, tak věřím, že góly dáme. Doufám, že se na nás přijdou podívat lidi a my je potěšíme.

Miloš Krčál (trenér Přibyslavi): Čeká nás další těžké utkání. Po dvou vysokých porážkách bychom rádi získali aspoň bod, ale bude to složité, Chotěboř je v laufu a navíc hraje doma. My se jim to budeme snažit co nejvíce znepříjemnit. Uvidíme, co nám domácí dovolí. My můžeme jenom překvapit.

Absence – Chotěboř: Ďoubal (dlouhodobé zranění). Přibyslav: Pospíchal (trest).

OKŘÍŠKY – HUMPOLEC
NE 16.30, r. Havlín
Gustav Cabúk (trenér Okříšek): Do zápasu jdeme s cílem bodovat a udržet domácí neporazitelnost. Absence se nám bohužel zvětšují, k Širokému a Zemanovi přibyl Večeřa.

Ján Kubík (trenér Humpolce): Domácí zápas proti Košeticím se nám nepovedl, takže nám nezbývá než to odčinit venku a přivézt nějaký ten bod. Lehké to nebude, Okříškám se povedl start do sezony, mají už šest bodů. Proto očekávám vyrovnané utkání, které rozhodne schopnost v zakončení. Doufám, že právě v tom bude na naší straně znát zlepšení.

Absence – Okříšky: Široký, Zeman (oba zranění), Večeřa (dovolená). Humpolec: žádné.

KOŠETICE – LEDEČ N. S.
NE 16.30, r. Dvořák
Jan Starý (trenér Košetic): Bude to těžký zápas a nic na tom nemění fakt, že soupeř zatím získal jen jeden bod. Nic nového vymýšlet nebudeme, musíme se spolehnout na to, co je nám vlastní. Budeme vycházet ze zajištěné obrany a snažit se o brejky.

Zdeněk Jungvirt (trenér Ledče n. S.): Máme čtvrté utkání a ještě jsme nehráli doma, je to nevýhoda, ale takto je to rozlosované. Od Košetic nevím, co očekávat, hrát jsem je neviděl. My se budeme určitě soustředit na naši hru a pojedeme si pro nějaké body, protože ty potřebujeme jako sůl.

Absence – Košetice: Zelenka (zranění) . Ledeč n. S.: žádné.

Kluci si to v Březejci dokonale užívali.
Je stejný jako jeho vrstevníci, jen je na vozíku, říká Adamův tatínek

SPEŘICE – JAROMĚŘICE
NE 16.30, r. Straka
Jiří Holenda (trenér Speřic): Vůbec nepřemýšlím tak, že je soupeř na konci tabulky a že by to pro nás mohlo být lehké utkání. Pro nás bude těžký každý soupeř, nesmíme nikoho podcenit. Bude nutné vyjít ze zabezpečené obrany, ale naším cílem musí být zisk bodů. Je to třetí zápas za sebou doma, jeden jsme vyhráli, druhý prohráli.

Tomáš Novotný (trenér Jaroměřic): Do Speřic pojedeme s odhodláním vyhrát, nic jiného nám v dané situaci nezbývá. Pro nás je už teď zisk každého bodu důležitý. Nečeká nás lehké utkání, nováčci jsou vždy na svém hřišti nebezpeční.

Absence – Speřice: Savi, Jiří Holenda ml. (oba zranění).. Jaroměřice: Radim Menčík (zranění).