„V podstatě na každý post mám náhradu, kádr je teď nejen kvalitní, ale také široký,“ těší kouče Velkého Meziříčí.

Tak snový začátek soutěže jste si zřejmě nepředstavoval ani v nejrůžovějších představách?
Přiznám se, že je to něco, co sám ani nemohu pochopit. Kromě Jihlavy jsme v přípravných zápasech hráli otřesně, měl jsem pocit, že nevedu třetiligové muže, ale tým žáků. Naproti tomu mistrovské zápasy jsou naprosto odlišné, je to jako nebe a dudy.

Fotbal. Ilustrační foto.
Železáři získali první bod, spokojenost však chyběla

Přitom los se s vámi příliš nemazlil. Čekal na vás první, třetí a pátý celek loňské tabulky, z toho dvakrát venku.
To je pravda, navíc jak na Hlučín, Uničov i Hulín se nám v minulosti nikdy moc nedařilo. K tomu v Hlučíně i Hulíně je hodně bouřlivé prostředí, kterému často podléhají i rozhodčí. Devět bodů je skvělých, sám bych byl spokojen i s pěti.

Před sezonou jste říkal, že takto silný mančaft jste ještě neměli. Dá se říci, že hráči nyní naplno ukazují, čeho jsou v ideální formě schopní?
S tím mohu jen souhlasit. V podstatě na každý post mám adekvátní náhradu a hráči to dobře vědí. Kromě kvality je to ale také o zkušenostech, máme zřejmě nejstarší tým v soutěži, v němž je spousta hráčů, kteří v minulosti prošli první či druhou ligou.

Změnily se po vydařeném úvodu nějak vaše předsezonní cíle a ambice?
V jednom z rozhovorů před začátkem nového ročníku jsem říkal, že mě nezajímají střed tabulky nebo záchranářské boje. Nemyslel jsem to nijak namyšleně, ale kádr má kvalitou rozhodně na to, abychom hráli do třetího či čtvrtého místa, ale třeba se pokusili soutěž i vyhrát. Na druhou stranu je to sport, ne vše se pokaždé podaří. Z hráčů ale cítím, že všichni chtějí hrát, chtějí do základní sestavy.

Musím vám položit i lehce hypotetickou otázku. Je reálné, aby Velké Meziříčí mohlo aspirovat na druhou ligu, tedy profesionální soutěž? Nebo je to, i v případě triumfu v MSFL, vyloučená věc?
Myslím si, že je možné o tom uvažovat. Dopředu se určitě ničeho nezříkáme, ale pouze za předpokladu, že soutěž sami vyhrajeme. Pokud by nám postup byl nabídnut z jiného než z prvního místa, tak bychom o tom mohli uvažovat snad jedině za předpokladu, že bychom skončili druzí o jediný bodík, respektive že by nám první místo uteklo jedním zápasem.

Ilustrační foto
Na Žďársku se lidé střevními chorobami nejčastěji nakazili doma

Netradičně už v pátek vás v domácím prostředí čeká zápas proti nováčkovi z Uherského Brodu. Proč hrajete již zítra místo tradičního nedělního dopoledního termínu?
Je to kvůli oslavě mých padesátin, které proběhnou v sobotu. Věřím, že mi k nim dají hráči dárek v podobě dalších tří bodů. Bude to ale úplně jiný zápas než ty předešlé. Nechci Brod nijak snižovat, ale počítám s tím, že přijedou bránit remízu a čekat na brejky. A to je styl, který asi nikomu příliš nevyhovuje.