Posledním, kdo odskákal herní progres Štěpánova, byl nováček ze Želetavy. Výhra 4:2 ze hřiště soupeře se ovšem nerodila lehce. „Jediným pozitivem celého zápasu byly tři body, které jsme získali. Podali jsme absolutně nejhorší výkon celého podzimu a naše výhra byla naprosto nezasloužená. Měli jsme štěstí, do čeho jsme kopli, to skončilo v brance. Naproti tomu domácí hráli velice dobře a zahodili spoustu šancí," kritizoval Jílek své hráče a zároveň ocenil i výkon nováčka.

Šťastnou výhrou Štěpánovští navlékli již pátý korálek na šňůru výher v řadě. Domácí výprask 0:5 s Přibyslaví začátkem září týmu zřejmě velice prospěl. „Byla to taková účinná facka. Nezahráli jsme špatně, ale Přibyslav byla nesmírně produktivní. Hned v dalším kole jsme bojovností vydřeli těsnou výhru v Koutech a od té doby se nám daří. Navíc se nám také vyhýbají zranění, snad to ještě zbývajících pár kol vydrží," doufá lodivod Štěpánova.

Do konce ročníku je sice ještě hodně daleko, přesto se zdá, že by případný boj o postup do krajského přeboru nemusel být utopií. Předpokládaní favorité, ať již Přibyslav nebo Křoví, nejsou ani zdaleka stoprocentní. „Tím se teď vůbec nehodlám zabývat. Soutěž je vyrovnaná, poslední může v klidu porazit prvního. Proto také krotíme euforii mezi hráči," upozorňuje Jílek.

Na podzim by rád získal ještě 10 bodů

Včetně předehrávky prvního jarního kola čeká na týmy krajských soutěží porce čtyř zápasů. Lídr I. A třídy skupiny B se hned třikrát utká s celky ze Žďárska. Tím nejbližším bude v sobotu Herálec, který prochází velkou herní krizí. „Doma je povinnost vítězit, nehledě na naše postavení v tabulce. Bude to těžké, protože soupeři si na nás už dávají velký pozor. Přál bych si, abychom ve zbylých utkáních uhráli alespoň deset bodů, které by nám zaručily jistotu přezimování na čele tabulky," plánuje Ivo Jílek.