V. BÍTEŠ B – STUDENEC 2:2

Utkání moc fotbalové krásy nenabídlo. „Hráli slepí a hluší,“ glosoval domácí trenér Marek Loucký.

Družstva se tak prosazovala pouze po chybách obran. Ve 12. minutě získal balon Martin Švanda, potáhl ho, nahrál Bartoškovi, který propálil brankáře ranou na přední tyč. Ve 34. minutě vypíchl Muchovu krátkou malou domů Strnad a zkušeně vyrovnal.

Po hodině hry hlavičkoval do černého po dobře zahrané standardce kapitán Suchý. Z vedení se domácí radovali jen několik vteřin, po rohu totiž neuhlídali osamoceného Strnada a ten stanovil konečný výsledek na 2:2. „Konstruktivní na hřišti nikdo nebyl. Jen se čekalo, kdo udělá víc chyb. Remíza je proto asi spravedlivá. S bodem ale spokojeni pochopitelně nejsme,“ měl jasno Marek Loucký.

Góly: 12. Bartošek, 60. Suchý – 34. a 61. Jiří Strnad. Rozhodčí: Licek. ŽK: 2:4. Diváci: 50. Poločas: 1:1. V. Bíteš B: Janoušek – Paprskář, Suchý, Mucha, O. Švanda – Láznička, Dvořák (66. Čech), Kerber (57. Kadlec), M. Švanda (83. T. Loup) – Hemala, Bartošek.

MĚŘÍN – ŠEBKOVICE 3:1

Prvních deset minut se soupeři jen oťukávali. Poté uvolnil Kružík nabíhajícího Bublana, který našel přihrávkou pod sebe Řezníčka, jenže ten z malého vápna těsně minul. Potom se osmělili i hosté a vytvořili si několik slibných příležitostí. Jednu z nich dotáhli po skrumáži před brankou Durdou až do sítě.

Měřín byl rázem jako opařený a za výsledek 0:1 mohl být ještě rád. Před půlí ale Kružík vyslal vpřed Bublana, který se nemýlil. To byla voda na měřínský mlýn. Domácí zavřeli Šebkovice ve vlastním vápně a po tvrdé střele Řezníčka šli do kabin spokojenější.

Začátek druhé půle patřil Šebkovicím. Sám na Sysla se řítil Pavel Kotačka, jehož sólo Sysel bravurně zlikvidoval. Od té chvíle už patřilo hřiště jen domácím. Bublan v 63. minutě zvýšil na 3:1 a bylo hotovo. „Za taktický výkon ve druhé půli jsme si body plně zasloužili. Hosté byli lepší v prvním poločase, ale nakonec ho prohráli a to rozhodlo,“ označil klíčový moment měřínský lodivod Petr Munduch.

Góly: 39. a 63. Bublan, 42. Řezníček – 22. P. Durda. Rozhodčí: Kopřiva. ŽK: 4:3. Diváci: 100. Poločas: 2:1. Měřín: Sysel – Matoušek, Kružík, Doležal, Bublan – Šoukal (88. Kučera), Kolda, Hladík (81. Kolouch), Řezníček – Jonáš, Vokoun (46. Hrad).

RADOSTÍN N. O. – STAŘEČ 2:1

Důležité záchranářské body zůstaly doma. Výkon obou týmů, kterým šlo o hodně, byl v prvním poločase katastrofální. Z celkově první střely na branku se ve 36. minutě prosadil hostující Rambousek. Fotbal se poté vytratil úplně, hrálo se pouze ve středu hřiště a to spíše jen vzduchem. „Po důrazné poločasové promluvě k hráčům jsme se zvedli a mladičký Toman přeloboval z 35 metrů špatně stojícího brankáře,“ těšilo probuzení kouče Vladimíra Šímu.

Stařeč po inkasovaném gólu zcela nepochopitelně vyklidila pozice a až na jeden nebezpečný brejk, který lapil Dupal, se jen bránila. V 80. minutě získal míč zkušený Berka, potáhl si ho do vápna a mazácky zavěsil. „Paradoxně zařídili obrat nejmladší hráč a veterán,“ usmál se radostínský trenér Šíma. V nervózním závěru uviděl červenou kartu hostující Kaňka.

Góly: 73. Toman, 80. Berka – 36. Rambousek. Rozhodčí: Janovský. ŽK: 2:3. ČK: 0:1 (89. Kaňka). Diváci: 60. Poločas: 0:1. Radostín n. O.: Dupal – J. Večeřa (59. Toman), Kohout, Fňukal, Hrbek – Fabík (46. Berka), Kovář (46. Dvořák), J. Kozel, L. Kozel – R. Večeřa, Oulehla.

BYSTŘICE B – DUKOVANY 6:3

Hosté přijeli jen ve dvanácti lidech a od začátku byli lepší. Bystřice přežila dvě rychlé šance Dukovan, zvedla se, ale ani jednu ze čtyř šancí nezužitkovala. Střelci se našli až po přestávce a hned se s nimi roztrhl pytel. Jako první se prosadil Hofman. Hned po rozehrávce vystihl míč Zdeněk Sklenář, poslal do brejku Davida Čecha a ten si začal užívat povedený koncert. Dukovany kontrovaly trestuhodně volným Prokešem, který z malého vápna snížil. Po hodině hry přebral míč Čech, během samostatné akce vymíchal dva obránce a zvýšil na 3:1. Hosté se nevzdali a Železník je vrátil do hry střelou na zadní tyč.

V 78. minutě však odpověděl po přihrávce Sklenáře Kadlec. Dukovany se z rychle obdrženého gólu v úvodu poločasu nepoučily a bleskově inkasovaly popáté. Hattrick dovršil Čech. Stejný hráč se prosadil ještě jednou, když hosté po své standardce přišli o míč a rychlý útočník je potrestal. To už to bylo 6:3, protože za Dukovany přidal svůj druhý gól Železník. „Dali jsme šest branek, takže jsme vyhráli zaslouženě. Soupeř nám to svým výkonem ve druhé půli umožnil,“ řekl kouč Jiří Dejnožka.

Góly: 47. L. Hofman, 48., 60., 79. a 86. Čech, 78. Kadlec – 54. Prokeš, 66. a 81. J. Železník. Rozhodčí: Sýkora. ŽK: 0:0. Diváci: 50. Poločas: 0:0. Bystřice B: Mrňous – R. Horák, V. Svoboda, Dobiáš (46. Velen), R. Kadlec – Zich (84. Urbánek), Špatka, Z. Sklenář, O. Hájek – Čech, L. Hofman (81. Nepejchal).

STONAŘOV – MORAVEC 4:2

Domácí začali bez ostychu. Škrdlovu hlavičku do šibenice ještě Hladík vyhlavičkoval ven, ale vzápětí Šána vybojoval míč pro Sobotku, který „angličanem“ otevřel skóre. Hosté ale nevzali v potaz, že se už hraje a Stonařov dál hrozil. Kozojed utekl a opřel míč do tyče, a stále probíhající akci zastavili hráči Moravce faulem na Šánu, a z penalty zvýšil Škrdla na 2:0. Až pak se hosté probrali a snížili. Tomáš Toufar zahrál přímý kop, který s pomocí zdi skončil v brance.

Ve druhé půlce měl Moravec snahu o vyrovnání, ale Juračka minul. A pak si vzali slovo opět domácí. Sobotkovu střelu vyboxoval Toufar na roh, ale po chvíli na Škrdlovo zakončení nestačil – 3:1. Čtvrtá stonařovská pojistka byla oku lahodící. Nejlepší hráč na hřišti Sobotka posunul míč na Čumpla, který našel na malém vápně Příhodu a pro něj nebyl problém skórovat. Tečku za včerejším mačem udělal hostující M. Černý, který proměnil penaltu.

Góly: 3. Sobotka, 11. a 66. Škrdla (PK), 71. Příhoda – 32. T. Toufar, 80. M. Černý (PK). Rozhodčí: Zadina. ŽK: 3:4. Diváci: 50. Poločas 2:1. Moravec: R. Toufar – F. Kudiovský, Hladík, T. Toufar, Juračka – Smolík, P. Kudiovský (80. F. Černý), Červinka (82. Tulis), Kovář – M. Černý, Slavíček.

KŘOVÍ – TELČ 2:5

Rozjeté Křoví, které nasázelo v posledních třech vítězných zápasech 15 gólů, tentokrát pětku inkasovalo. Se silnou Telčí, jež bojuje o postup do I. A třídy, nezvládlo první poločas. V 9. minutě si po centru do vápna srazil Liška před útočníkem míč do vlastní sítě. Podobný moment přišel ve 29. minutě, kdy po špatném odkopu trefil předstoper Nerada, od něhož se balon dokutálel do brány. Telč byla rázem na koni a do půle přidala po křižném centru Kratochvílem ještě třetí gól.

Na debakl zadělal v 51. minutě Jiří Všohájek, který z hranice penalty neměl problém zvýšit. „Bůra“ dovršil ranou pod břevno Kratochvíl. Poté se hosté nasytili a přestali hrát. Za domácí kontroval Lukáš Němec střelou k pravé tyči. Poslední branku zápasu zařídil z dorážky Kalina. Víc už domácí nestihli.

Góly: 75. L. Němec, 85. Kalina – 9. vlastní Liška, 29. Nerad, 43. a 66. Kratochvíl, 51. J. Všohájek. Rozhodčí: Půlpán. ŽK: 1:0. Diváci: 90. Poločas: 0:3. Křoví: Sára – Kašpar (49. Křístel), M. Němec, L. Němec, Liška – Knotek, Šustáček, Pavlas, Roštinský (70. Kováč) – Kalina, Koudelka (74. Mencler).