Představitelům všech zástupců žďárského okresu ve východní skupině jsme položili čtyři shodné otázky.

1. Jakou školní známku byste vystavili svému týmu za podzimní výkony a výsledky?

2. Jaká pozitiva, respektive negativa vám uplynulý půlrok ukázal?

3. Kterého svěřence byste za jeho výkony vyzdvihnul?

4. Co vás čeká v zimní pauze, vzhledem k aktuálnímu postavení v tabulce?

ŠTĚPÁNOV 1. MÍSTO

trenér Ivo Jílek:

1. Vzhledem k tomu, že jsme v polovině ročníku na prvním místě, nemohu dát jinou známku než 1.

2. Pozitivní bylo, že se ukázala naše fotbalová kvalita. Navíc mě také potěšilo to, jak rychle se noví hráči začlenili do kolektivu. Naopak přístup hráčů k tréninkům byl horší. Nebýt toho, mohly být naše výsledky ještě lepší.

3. Vzhledem k přístupu k tréninkům i k zápasům určitě gólman Jan Hlavoněk.

4. Musíme se co nejlépe připravit na jaro, v němž chceme udržet vedoucí postavení v tabulce. Co by poté následovalo, ale teď neřešíme.

VELKÉ MEZIŘÍČÍ B 5. MÍSTO

trenér Libor Smejkal mladší:

1. Asi bych dal 2. Naše umístění je především ve srovnání s předešlým ročníkem nad očekávání. Ve druhé části podzimu jsme se navíc prezentovali i kvalitními výkony.

2. Zpočátku jsem měl problémy s tréninkovou docházkou hráčů, která nebyla dobrá. Naproti tomu mě potěšilo, že se stále více prosazují mladí hráči. Díky tomu se zvýšila konkurence v týmu a nahoru šel i náš herní projev.

3. Naše výsledky byly dílem celého kolektivu, z kterého vyloženě nikdo nevyčníval.

4. Čeká nás kvalitní trénink a zkoušení nových hráčů, především z dorostu. Na jaře totiž chceme dobře odstartovat, abychom pak již mohli dávat příležitost dalším dorostencům.

KŘOVÍ 6. MÍSTO

předseda klubu Rostislav Janšta:

1. Jednoznačně 5. Hlavně kvůli naší nedisciplinovanosti a neukázněnosti. O nich svědčí i našich pět podzimních vyloučených hráčů.

2. Negativem byla již zmíněná disciplína, obzvlášť pokud se nám nedaří nebo nám nepřeje rozhodčí. Kladem byla schopnost hráčů otáčet i nepříznivě se vyvíjející skóre.

3. Martin Šustáček. I ve 43 letech je to jednoznačně nejlepší stoper soutěže, který navíc podával stabilní výkony.

4. Ještě nevím. V únoru se uskuteční valná hromada oddílu, od níž se budou odvíjet další věci.

ŽĎÁR NAD SÁZ. B 10. MÍSTO

trenér Pavel Kubiš:

1. Asi bych dal 4. Může za to velmi špatná hra celého týmu, velké množství nevynucených individuálních chyb a totální herní kolaps minimálně ve třech zápasech.

2. Pozitivem je zjištění, že dokážeme hrát atraktivní, útočný fotbal s množstvím branek. Navíc jsme schopni porážet týmy ze špičky tabulky. Negativem pak, že v těch samých činnostech umíme totálně selhat.

3. Fotbal byl pro mě vždy kolektivní hrou. Pokud mám však vybrat pouze jediného hráče, byl by to Jakub Jun. I přes svůj mladý věk byl po herní stránce jasným tahounem týmu.

4. Především musíme zapracovat na defenzivní části hry a taktické stránce. Vzhledem ke zpackanému závěru podzimu jsme se totiž dostali do boje o záchranu.

HERÁLEC 11. MÍSTO

trenér Jiří Skála:

1. Za celkový dojem, který jsme zanechali, ať již přístupem či nasazením, dávám 4. Lepší hodnocení bohužel vystavit nemohu.

2. Začnu tím negativním. Už jsem to v průběhu podzimu zmínil, u některých hráčů jsem se velice spletl v přístupu k fotbalu a partě. Pozitivem je skutečnost, že tu zůstalo spoustu kluků, kteří na sobě chtěli pracovat i když se nedařilo.

3. Nebudu konkrétní. Pochvalu zasluhuje celá sedmička statečných, která vydržela až do konce. Bohužel nebyla schopná nahradit ty, kteří tomu nedali to, co je třeba.

4. Po sezoně jsme měli sezení s hráči, kde všichni vyjádřili vůli I. A třídu zachránit. Čeká nás tak spousta tvrdé dřiny. Pokud ji však někdo nebude schopen podstoupit, nemá v Herálci co dělat. V každém případě budeme muset posílit kádr.

VRCHOVINA B 13. MÍSTO

místopředseda klubu Roman Wolker:

1. Průměrnou 3. Zaplatili jsme určitou dávku nováčkovské daně, navíc jsme měli i problémy s produktivitou. Proto výsledky nebyly takové, byť předvedená hra nebyla špatná. Ale žádnou katastrofu z našeho současného umístění neděláme.

2. Potěšitelný byl počáteční celkový přístup ke hře a po dlouhém zranění návrat Pavla Smetany. Ve druhé polovině sezony však elán z hráčů opadnul a nebyl na té úrovni, která je potřeba.

3. V rezervním týmu se prolíná spousta hráčů, proto lze sotva někoho vyzdvihovat. Všichni střídali lepší okamžiky s horšími.

4. Příprava začne společně s áčkem v polovině ledna. Bude určitě náročná, protože jednoznačným cílem je záchrana I. A třídy.