„Určitě to není soupeř, kterého bychom měli jednoznačně přejet. Styl Vrchoviny a složení jejího mužstva nám totiž vůbec nevyhovuje," přiznává třebíčský kouč Libor Zelníček, jehož tým už pět zápasů neprohrál a zvítězil třikrát v řadě na hřištích soupeřů.

„Hráli jsme vesměs proti týmům, které mají ve svém středu individuality. Ty když se podaří uhlídat, nic jiného už od soupeře nehrozí. Naopak Vrchovina je kompaktním mužstvem, které moc slabin nemá, a pokud ano, nahradí je bojovností," ví Zelníček.

Tým z Nového Města na Moravě a Radešínské Svratky má navíc na jaře skvělou bilanci. Naposledy porazil vedoucí Žďár a stal se tak nejlepším týmem jara.

Vrchovina má před koncem sezony hned několik cílů. „Tuto pozici bychom rádi podrželi až do konce sezony. Také bychom se chtěli dostat v gólech do aktivního skóre a dát aspoň třicet branek, což by se na pátý tým soutěže slušelo," vyjmenovává nejbližší cíle Vrchoviny kouč Richard Zeman.

Ten se bude muset obejít bez vykartovaného stopera Smetany, jenž se v podzimním souboji s Třebíčí postaral o jediný gól zápasu. „Budeme pokračovat v tom, co jsme hráli se Žďárem. Nastoupíme uvolněně a pokusíme se něco přivézt," říká kormidelník, jemuž by se měl vrátit do sestavy zkušený záložník Radim Chmelíček.

Třebíč neprohrála v pěti zápasech v řadě, čehož si je Zeman vědom. „Doma sice remizovali, ale venku vyhráli třikrát po sobě, takže chytli lauf a klidně se můžou dostat do popředí tabulky. Je to mužstvo, které hraje kombinační fotbal, o nějž se budeme snažit i my," uzavírá novoměstský lodivod.

Domácí půjdou do boje bez vykartovaného Pavla Čermáka, naopak jeho bratr Ivan si už trest odpykal. K dispozici bude navíc Ivo Koníř, který minulé utkání kvůli pracovním povinnostem vynechal.

„Poslední zápasy ukázaly, že máme dostatečně široký kádr, abychom se s absencemi vypořádali," dodal Zelníček.