„Ale přehrál nás rozdílem dvou tříd," zkritizoval výkon svých svěřenců trenér Libor Smejkal.

Čím to, že vás Vyškov takhle snadno porazil?

Vyhrál zaslouženě, protože nás přehrál po všech stránkách. Ukázal, jak se má hrát ve třetí lize. Aktivně napadal, jeho hra dopředu měla hlavu a patu, střílel na branku a vytvářel si příležitosti. My jsme jeho hráče nedokázali pokrýt, přitom jsme viděli video, jak soupeř hraje. Prostě jsme to nezvládli.

Chyběli vám dva hráči základní sestavy, brankář Roman Invald a vykartovaný obránce Jaroslav Krejčí, byla jejich absence znát?

Invald má zraněnou ruku, takže do utkání nemohl zasáhnout. Ale neřekl bych, že byl tenhle zápas o brankáři, nezvládli jsme ho jako tým. Krejčí nám samozřejmě chyběl. Byl brzy vyloučený v Prostějově. Proti Břeclavi už by oba měli být k dispozici. Domnívám se však, že prohra s Vyškovem je spíš záležitostí našeho současného rozpoložení.

Je tým po povedeném podzimu v útlumu?

Leží na nás deka. Hráčům, kteří by měli tým držet, ať už jde o ty rozdílové a o starší, se nedaří a mladí v tom tím pádem tápou. Chybí nám ta herní pohoda, nedáváme míče do volného prostoru, nebojujeme, nedostupujeme soupeře a o nějakém presu a bránění nemůže být v současné době ani řeč. Navíc chybujeme v jednoduchých situacích, jakou jsou třeba autová vhazování, za což býváme po právu potrestáni.

Neublížila vám jako nováčkovi relativní jistota záchrany?

Díky skvělému podzimu se nám tyhle starosti brzy vyhnuly. Do soutěže jsme jako nováček vstoupili skvěle. Některým hráčům ale stouply povedené výkony do hlavy, což se pak projevuje i v trénincích a v účasti na nich. Najednou všichni spoléhají na všechny a nikdo na sebe nechce nic vzít.